Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
ja nie mowie ze jest neispotykany, tylko ze nigdy nie dostalem comba z shade ktory zostal wystawiony w 2/3 turze a nastepnie w 9 poszlo combo i ten shade byl caly czas w ukryciu. meta jest tak szybka, ze nie ma mozliwosci ze 7 rund sie ładował w stealth. ja nigdy czegos takiego nie widzialem. ba. sam gram combo druidem z shade, i nigdy mi sie nie udalo czegos takiego zrobic.
edit
po dupie dostal prej, o kuzwa i to jak mocno xD
ale tak czy siak bardzo sie ciesze ze wychodzi cos takiego, nowi gracze maja wieksze szanse plus mniej chorych comb ;]
edit
po dupie dostal prej, o kuzwa i to jak mocno xD
ale tak czy siak bardzo sie ciesze ze wychodzi cos takiego, nowi gracze maja wieksze szanse plus mniej chorych comb ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Wystarczy zagrac cień ture przed combosem, i juz jest miodzio.
Do tego trzeba pamietac, ze jest sporo talii, które nie maja sposobu na zabicie ukrytego cienia, np control warrior, który poza Brawlem nie ma odpowiedzi, a sam Brawl tez nie daje żadnej gwarancji i jest bardzo niekorzystną wymianą.
Jak grałem druidem, to vs warrior zawsze mulliganowałem po Shade'a, tak samo vs Priest, przy czym on wtedy nie miał Lightbomby.
Do tego trzeba pamietac, ze jest sporo talii, które nie maja sposobu na zabicie ukrytego cienia, np control warrior, który poza Brawlem nie ma odpowiedzi, a sam Brawl tez nie daje żadnej gwarancji i jest bardzo niekorzystną wymianą.
Jak grałem druidem, to vs warrior zawsze mulliganowałem po Shade'a, tak samo vs Priest, przy czym on wtedy nie miał Lightbomby.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Teraz są dwa tryby więc jeszcze więcej zabawy. Warto zainwestować w karty klasyczne bo one będą zawsze a i jakiś ich reforge się szykuje. Moim zdaniem wilk cały i owca syta Zabieranie kart generuje nowe buildy prawie tak samo jak ich dodawanie.
A tryb standard będzie na pewno spoko opcją dla nowych graczy którzy mieli pod górke z taliami kolekcjonowanymi od początku gry.
A tryb standard będzie na pewno spoko opcją dla nowych graczy którzy mieli pod górke z taliami kolekcjonowanymi od początku gry.
Ja coś czuję, że najmocniej w standardzie na początku to Paladyn + Rogal dostaną i obstawiam powrót klasyka nad klasyki MURLOC WARLOCK
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Najbardziej dostanie mech mage
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Hmm powiedziałbym, że po prostu deck zniknie w standardzie i tyle
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
= najbardziej dostanie mage, bo secret paladin i tempo rogue nadal będąHmm powiedziałbym, że po prostu deck zniknie w standardzie i tyle
Ciekaw jestem czy patron warrior podniesie sie po kolejnym ciosie..?
-
- Oszukista
Ok, moje odczucia są takie:
- operacja na na celu maksymalizacje sprzedaży, i uderzyć w kilka specyficznych grup graczy
- w oficjalnych wypowiedziach znalazłem tylko info o nerfach klasyków. W najlepszym razie spodziewałbym się poprawy warsong commandera
-prawdopodobnie nerfy będą na tyle głębokie i liczne, że klasyki nie będą stanowiły konkurencji dla nowego dodatku.
- najmocniej miała oberwać (i oberwała) grupa ludzi którzy z jednej strony chcieli być konkurencyjni, a z drugiej - f2p. Ludzie którzy maja mało kart w kolekcji, bo wszystko pyłują na karty potrzebne do obecnie topowych talii. Ewentualny powrót kart w kolejnym roku będzie dla nich gwoździem do trumny. Eliminacja takich 'szkodników' jest istotna dla blizza, bo tacy gracze ani nie budują społeczności jak znani streamerzy, ani nie tworzą 'masy' która ma zachęcać innych do gry (bo są to gracze dobrzy, z natury jest ich mało), ani sami już nic nie kupią, za to zawyżają poziom na ladderze, stanowiąc blokadę dla nowych graczy.
- i właśnie dlatego spodziewam się, że następnym logicznym krokiem będzie w przyszłym roku przebudowa pakietu klasycznego (po prostu wróci kilku starych ulubieńców) - argumentów jest kilka:
* za rok wizerunek blizza będzie gorszy, bo nowe dodatki będą znów podbijały power level, więc będzie płacz, że gra się zmieniła w p2w
* olbrzymia rzesza graczy będzie miała komplet klasyków
* taki powrót będzie łatwy do uargumentowania - nowym graczom jest obojętne jakich kart nie mają, streamerzy i tak nie będą pylowac swoich kolekcji (po co, skoro i tak mają zazwyczaj komplet), a uderzy znów w "kombinatorów" - co jest najlepszym interesem blizza. A przedstawione będzie oczywiście jako ukłon w stronę kolekcjonerów, ludzi, którzy z nami od tylu lat itd.
I nie, tak naprawde nie wierzę w powrót booma, to była taka przenośnia mała - i moja sugestia żeby nie wywalać z miejsca na pył wszystkiego co wypadnie z rotacji
- operacja na na celu maksymalizacje sprzedaży, i uderzyć w kilka specyficznych grup graczy
- w oficjalnych wypowiedziach znalazłem tylko info o nerfach klasyków. W najlepszym razie spodziewałbym się poprawy warsong commandera
-prawdopodobnie nerfy będą na tyle głębokie i liczne, że klasyki nie będą stanowiły konkurencji dla nowego dodatku.
- najmocniej miała oberwać (i oberwała) grupa ludzi którzy z jednej strony chcieli być konkurencyjni, a z drugiej - f2p. Ludzie którzy maja mało kart w kolekcji, bo wszystko pyłują na karty potrzebne do obecnie topowych talii. Ewentualny powrót kart w kolejnym roku będzie dla nich gwoździem do trumny. Eliminacja takich 'szkodników' jest istotna dla blizza, bo tacy gracze ani nie budują społeczności jak znani streamerzy, ani nie tworzą 'masy' która ma zachęcać innych do gry (bo są to gracze dobrzy, z natury jest ich mało), ani sami już nic nie kupią, za to zawyżają poziom na ladderze, stanowiąc blokadę dla nowych graczy.
- i właśnie dlatego spodziewam się, że następnym logicznym krokiem będzie w przyszłym roku przebudowa pakietu klasycznego (po prostu wróci kilku starych ulubieńców) - argumentów jest kilka:
* za rok wizerunek blizza będzie gorszy, bo nowe dodatki będą znów podbijały power level, więc będzie płacz, że gra się zmieniła w p2w
* olbrzymia rzesza graczy będzie miała komplet klasyków
* taki powrót będzie łatwy do uargumentowania - nowym graczom jest obojętne jakich kart nie mają, streamerzy i tak nie będą pylowac swoich kolekcji (po co, skoro i tak mają zazwyczaj komplet), a uderzy znów w "kombinatorów" - co jest najlepszym interesem blizza. A przedstawione będzie oczywiście jako ukłon w stronę kolekcjonerów, ludzi, którzy z nami od tylu lat itd.
I nie, tak naprawde nie wierzę w powrót booma, to była taka przenośnia mała - i moja sugestia żeby nie wywalać z miejsca na pył wszystkiego co wypadnie z rotacji
-
- Oszukista
Nie no, wypada z wariantu standard, razem z całym dodatkiem.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Proste, przeciez to nie jest instytucja charytatywna. Z pewnoscią niektórzy, w tym również Ty, jak mniemam, będa czuli się 'uderzeni', ale generalny odzew srodowiska jest pozytywny, bo mechanizm rotacji jkest w karciankach obecny praktycznie od poczatku archetypu.emiel_regis pisze:Ok, moje odczucia są takie:
Tak, będą tylko nerfy, buffów brak.- w oficjalnych wypowiedziach znalazłem tylko info o nerfach klasyków. W najlepszym razie spodziewałbym się poprawy warsong commandera
Klasyki nie maja być konkurencją dla czegokolwiek, tylko trzonem kolekcji każdego gracza, tak samo jak zestaw bazowy.-prawdopodobnie nerfy będą na tyle głębokie i liczne, że klasyki nie będą stanowiły konkurencji dla nowego dodatku.
Blizzard zapowiedział, że zestaw bazowy i klasyczny nigdy nie wyrotują, i nie będą podlegac zmianom gdy juz zostanie wprowadzony format 'standard'.
Deklarują chęć znerfienia jak najmniejszej ilosci kart, padła minimalna mozliwa ilośc =2. Po dupie dostanie combo druida najpewniej.
Zabieg ma na celu wyrównanie korzysci, jakie kazda z klas czerpie z zestawu klasycznego i podstawowego, praktyka pokazała, ze są spore rozbieżności.
Nie odbierałbym tego ruchu jako chęć dania po dupie komukolwiek, to jest logiczny krok każdego wydawcy, który chce utrzymac dynamike swojej karcianki, oraz zapewnić sensowny próg wejścia dla nowych graczy.- najmocniej miała oberwać (i oberwała) grupa ludzi którzy z jednej strony chcieli być konkurencyjni, a z drugiej - f2p. Ludzie którzy maja mało kart w kolekcji, bo wszystko pyłują na karty potrzebne do obecnie topowych talii.
Wyobraź sobie gracza, który za kilka lat dołącza, i chcąc zrobic talię competitive musi kupic 5 przygód i wycraftować 15 legendarek z róznych dodatków. raczej niefajna perspektywa. Gdy Ty dołączałes, miałes łatwiej.
Wyolbrzymiasz. Karty najprawdopodobniej nigdy nie będą wracały, raz wyrotowane, zostaja wyrotowane. Przygody mogą z czasem wrócić do sklepu, ale nie do formatu, to zostało jasno powiedziane.Ewentualny powrót kart w kolejnym roku będzie dla nich gwoździem do trumny.
A w WTC uderzyły hologramyEliminacja takich 'szkodników' jest istotna dla blizza, bo tacy gracze ani nie budują społeczności jak znani streamerzy, ani nie tworzą 'masy' która ma zachęcać innych do gry (bo są to gracze dobrzy, z natury jest ich mało), ani sami już nic nie kupią, za to zawyżają poziom na ladderze, stanowiąc blokadę dla nowych graczy.
Biorąc pod uwagę stały wzrost graczy HS, musisz mieć racje co do pogarszania sie wizerunku Blizza- i właśnie dlatego spodziewam się, że następnym logicznym krokiem będzie w przyszłym roku przebudowa pakietu klasycznego (po prostu wróci kilku starych ulubieńców) - argumentów jest kilka:
Pakiet klasyczny, jak juz pisałem, nie będzie zmieniany (w sensie zawartosci)
P2W? Równie dobrze możnaby powiedzieć to teraz, i byłoby to miniecie sie z prawdą.
Możesz sprecyzowac, co takiego HS oferuje za pieniądze, czego nie mozna zrobić za walutę w grze? Chyba nie chcesz powiedziec, ze alternatywne 'skiny' poprawiaja win rate..?
Juz jest taka rzesza.* olbrzymia rzesza graczy będzie miała komplet klasyków
Tutaj nie wiem o co Ci chodzi. Mam wrazenie, ze uważasz sie za takiegio własnie 'kombinatora', który zostanie pokrzywdzony. Mozesz sprecyzowac co przez to rozumiesz?* taki powrót będzie łatwy do uargumentowania - nowym graczom jest obojętne jakich kart nie mają, streamerzy i tak nie będą pylowac swoich kolekcji (po co, skoro i tak mają zazwyczaj komplet), a uderzy znów w "kombinatorów" - co jest najlepszym interesem blizza. A przedstawione będzie oczywiście jako ukłon w stronę kolekcjonerów, ludzi, którzy z nami od tylu lat itd.
Jeśli ktoś ma zamiar grac tylko Standard, to śmiało moze sobie na to pozwolic, chociaż trzeba pamietac, ze będą sie pojawiały Brawle w 'Wildzie'I nie, tak naprawde nie wierzę w powrót booma, to była taka przenośnia mała - i moja sugestia żeby nie wywalać z miejsca na pył wszystkiego co wypadnie z rotacji
Wow, aż tak ostro w Polsce z turniejowymi graczami, że im zmiana formatu granego tylko na turniejach przeszkadza?
źródłoWild will be the current ladder format, where any cards are playable from any set (think Legacy/Vintage from MTG).
Secret Paladin, Midrange Druid, and Demon Zoo will still run free in this format!
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
-
- Oszukista
Ok, może czegoś nie znalazłem. W oficjalnych wypowiedziach nie widzę info o tym, żeby klasyki miały pozostać "na wieki wieków amen". Serio - jeżeli masz źródełko to poproszę - bo w necie jest masa niedomówień, tymczasem designerzy powtarzali tylko wypowiedź Brode`a, a to na tym, czego w niej nie było budowałem swoją koncepcję A Brode mówił tylko, że karty będą wypadały po dwóch latach, jaki będzie zestaw startowy... i tyle
Dalej: ludzie lubią znane piosenki. Dzisiaj na pewno nie, ale za rok masa obecnych graczy na bank przywita shielded minibota jako starego, dawno nie widzianego znajomego. Podobnie jak reprinty w M:TG.
Patrząc szerzej - cieszę się, że leci podstawa obecnego hearthstona, ale z drugiej strony - sam mechanizm jest nielogiczny. Sam Brode wspominał o "latach kalendarzowych" - a GvG są z 2015 roku. Innymi słowy - nie o jakieś "zasady ogólne" tu chodziło, a o wywalenie mety do góry nogami.
Dalej: ludzie lubią znane piosenki. Dzisiaj na pewno nie, ale za rok masa obecnych graczy na bank przywita shielded minibota jako starego, dawno nie widzianego znajomego. Podobnie jak reprinty w M:TG.
Patrząc szerzej - cieszę się, że leci podstawa obecnego hearthstona, ale z drugiej strony - sam mechanizm jest nielogiczny. Sam Brode wspominał o "latach kalendarzowych" - a GvG są z 2015 roku. Innymi słowy - nie o jakieś "zasady ogólne" tu chodziło, a o wywalenie mety do góry nogami.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Teraz będą dwie drabinki odrębne dla Wild i dla Standard, i bedzie mozna zrobić 2x legende w kazdym sezonie.
Ekran constructed będzie miał dodatkowy przycisk przejscia miedzy Wild a Standard, reszta niezmienna (18 slotów na talie)
Po przejsciu na ekran Standard, talie nie mieszczące się w formacie będą przekreślone na czerwono, tak jak dzis, gdy zapiszemy niepełną talię.
Ekran constructed będzie miał dodatkowy przycisk przejscia miedzy Wild a Standard, reszta niezmienna (18 slotów na talie)
Po przejsciu na ekran Standard, talie nie mieszczące się w formacie będą przekreślone na czerwono, tak jak dzis, gdy zapiszemy niepełną talię.
A miałem booma robić. ufff
Trzeba się wstrzymać do wejścia patcha.
Trzeba się wstrzymać do wejścia patcha.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
dadza spylowac karty za 100% wartosci?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jak zapatrywania na nową bójkę ? Dolosowywanie broni jest całkiem zabawne, choć mnie oczywiście jako pierwszy po prostu MUSIAŁ się trafić Cursed Blade .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
lepiej tak niz w srodku gryInfernal Puppet pisze:Jak zapatrywania na nową bójkę ? Dolosowywanie broni jest całkiem zabawne, choć mnie oczywiście jako pierwszy po prostu MUSIAŁ się trafić Cursed Blade .
fajna ale roque op
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
@ Qc: Spylanie kart po normalnym kursie.