no dobra, to wystaw zamiast tego gościa na altarze- też ciekawa opcja i wcale nie taka słabaGlegut pisze:Janus pisze:ale nadal mozesz miec dragon mantle[5+ inate defence]; heavy armour[5+] i shield[6+]; do tego z talizmanów 4+ warda i zostaje 25pkt na zabawki
Dobrze chłopaki kminicie widzę:) gdyby tak było to bym nie płakał i nie cisnal o to od jakiś 2 miesiecy. Ale kmina przyznaje całkiem spoko:)
Tak czy siak za 50 pkt więcej dostajemy: +2 do sv, +1 do ws, + 1 do s, dostęp do worka giftow...
Jak już mówiłem: Wszystkim po równo albo wcale
Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Nie ma co porównywać armi do armi bo to bez sensu. W stwierdzeniu wszystkim po równo mam na myśli dostęp do MC ktore ma sv2+ i warda 4+. Możesz wskazać mi inną armię która jest wstanie sobie na to pozwolić?Stan pisze:Woch praktycznie nie ma strzelania, musi czymś nadrabiac. Wszystkim po równo to się skończy na jednej armii tylko każdy będzie grał innym modelami.
Wochowiec nie ma lighting reflex i ma niższą lidere. Nie ma też beastmastera który rozdaje hate.
IMO w tym momencie jest dobrze wyceniony.
IMO DE powinny mieć mantykore 2+/4++ ale droższa niż ta w wochu.
Dlatego właśnie skoro mamy w opcji hero możliwość wsadzenia go na MC jego ochrona powinna być porównywalna a teraz nie jest, więc średni ten balans jest - nie sądzisz?:)
? która armia ma mc z 2+save i 4+ward?
Nie ma co porównywać armi do armi bo to bez sensu. W stwierdzeniu wszystkim po równo mam na myśli dostęp do MC ktore ma sv2+ i warda 4+. Możesz wskazać mi inną armię która jest wstanie sobie na to pozwolić?
czemu nie przeszkadza Ci np. smok he ze statami s7t7w7?
albo tanie treemany we[avatar of nature] mający s7t6w6; strzelanie, crushing atack oraz co najważniejsze przy solo modelach STUBBORNA?
to wszystko są inne armie i niech takie zostaną, chociaż zgadzam się że do balansu jeszcze daleko
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
smoki z s7 i t7,jednoosobowe armie to tematy na inną dyskusje:)Janus pisze:? która armia ma mc z 2+save i 4+ward?
Nie ma co porównywać armi do armi bo to bez sensu. W stwierdzeniu wszystkim po równo mam na myśli dostęp do MC ktore ma sv2+ i warda 4+. Możesz wskazać mi inną armię która jest wstanie sobie na to pozwolić?
czemu nie przeszkadza Ci np. smok he ze statami s7t7w7?
albo tanie treemany we[avatar of nature] mający s7t6w6; strzelanie, crushing atack oraz co najważniejsze przy solo modelach STUBBORNA?
to wszystko są inne armie i niech takie zostaną, chociaż zgadzam się że do balansu jeszcze daleko
Na razie, na waszym miejscu wstrzymalbym sie z wyplakiwaniem rzeki. Pewnie za miesiac beda wszystkie booki zupdatowane, a potem w kwietniu ostateczny draft. W marcu sobie troszke wspolnie poplaczemy i zobaczymy, co da sie wskorac. A tymczasem grajcie na aktualnych zasadach 

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Wow , dawno nie odwiedzałem tego wątku
Widac że sie dzieje. -1LD z kotła dla przeciwnika? Wydaje sie mocne na pierwszy rzut oka .Dodatkowo -1Ld z atrybutu z Path of Death + Aura of Despair i -1Ld na test Feara . Takie mocne kombo wychodzi 

''If you show your teeth, bite''
I gramyRince pisze:A tymczasem grajcie na aktualnych zasadach

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Jakby dostal +1M i strider + bohaterowie z free reform to mozna by zlozyc najlepszego avoidance'a w grzekangur pisze:Kult Yema co ma dostac zamiast AP ,tak jak Klaudel pisał +1M ?

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15