Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Hearthstone

Post autor: Lazur »

Ani Sylvana ani Tyrion nie są op są bardzo mocne ale w podstawce sporo jest takich kart np Antonidas czy malygos.
Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

A ja sformułuje inne pytanie: czy cokolwiek poza kombem druida jest w podstawce gięte? A liczba kart do cięcia to 2—20. Górna granica oznacza cięcie wszystkich naprawdę mocnych kart z podstawki. Jestem ciekaw czy blizz nie rozważa obciecia power levelu całej podstawki, żeby napedzić sprzedaż nowych dodatków. Oczywiście nie znamy zawartości nowego dodatku i cięcia będą dotyczyły tylko jednego oczywistego przegięcia (druid) i jakiś paru kart, które za mocno kombowałyby z nowym dodatkiem (vide: aukcjoner ścięty przed pojawieniem się części zamiennych w gvg)

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

emiel_regis pisze:A ja sformułuje inne pytanie: czy cokolwiek poza kombem druida jest w podstawce gięte? A liczba kart do cięcia to 2—20. Górna granica oznacza cięcie wszystkich naprawdę mocnych kart z podstawki. Jestem ciekaw czy blizz nie rozważa obciecia power levelu całej podstawki, żeby napedzić sprzedaż nowych dodatków. Oczywiście nie znamy zawartości nowego dodatku i cięcia będą dotyczyły tylko jednego oczywistego przegięcia (druid) i jakiś paru kart, które za mocno kombowałyby z nowym dodatkiem (vide: aukcjoner ścięty przed pojawieniem się części zamiennych w gvg)
to raczej savage roar na 4 many zrobic, bo same force of nature jest slabe ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Nie jest słabe, jest wporzo, ale jest to karta o tyle problematyczna, ze będzie wiązać Blizzowi ręce przy każdej opcji masowego buffowania u Druida, co jest jedną z podstawowych mechanik tej klasy. Scięcie FoN przy nahjbliższej okazji otworzy przestrzeń do projektowania nowych kart.
poza tym jest to temat pokrewny z Leeroyem, i Warsong Commanderem, dla mnie logiczna konsekwencja.

Co do ilosci kart do ścięcia, to poczatkowa lista miała niemal 20 pozycji, ale została zredukowana do prawdopodobnie dwóch, przy czym to jeszcze nie koniec prac nad jej ostateczna zawartością.
A ja sformułuje inne pytanie: czy cokolwiek poza kombem druida jest w podstawce gięte?
Knife Juggler, mój typ nr2. czyni wszelkie opcje tokenowe potencjalnie OP, a nawet bez tokenów jest bardzo dobrym 2-dropem.
Podobnie jak w przypadku FoN, ogranicza blizzowi przestrzen do projektowania nowych kart.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Może i numer 2, ale daleko za numerem 1. Porównujemy knife jugglera, który wbije kilka ran do czegoś, co w turę ma potencjał na 25-30.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Knife Juggler również ma potencjał do robienia rzeczy kosmicznych, przy czym nie zabija 'z reki', a to jest coś, na co gracze sa bardzo wyczuleni.
Weźmy taki np. Werbunek, karta sama w sobie mocna, ale nie OP, natomiast z Jugglerem staje sie potencjalnym blowoutem. Nie chodzi o to, ze wbijasz 3 obrazenia w mazak, tylko ze potencjalnie czyscisz stół budujac samemu bardzo silna pozycję. Pamietajmy też, ze gdzies tam wciąż jest Unleash, który już był nerfiony, a kazdy kolejny efekt wstawiający 2-3 typków do gry musi byc projektowany z myślą o obecnosci KJ.
Zgadzam sie, cięzar gatunkowy obu tych potencjalnych nerfów jest inny.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Sugestia dotycząca shreddera jest bez sensu, w tej formie byłby słabszy od typa 4/4, który wstawia typa 2/2 na wejsciu, a jest to karta niegrywalna.
Nie uważam, żeby Savage roar sam w sobie był gięty, dopóki FoN wyglada tak jak teraz, każda masowa podpaka dla Druida będzie potencjalnie niezbalansowana.

Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Z niektórymi kartami za bardzo przekombinował wg mnie. Większość kart w hs ma dosyć proste efekty, żeby utrzymać stałą bazę graczy. Teraz uwaga, bo to może być dla co poniektórych szok. Większość graczy hs to casuale, a nie gracze turniejowi. Większe komplikowanie tekstu na kartach = mniej nowych 'niedzielnych graczy' = mniej dolanów na koncie activision. Dlatego myślę, że jego pomysły z mad scientist, chochlikozą i jugglerem są zbyt przekombinowane. Nie wiem jak z tym konikiem paladyna, tam to juz mocno wymyślił :D Koleś pisze o 'scout', ale to chyba nie jest żadne oficjalne info, nie?
Ze shredderem to tak jak Unclean napisał, bezsens, sprawi to, że nikt nie będzie na nim grał.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

No część jest już out of date z tego co tam wrzucił bo części kart nie będzie.

Akurat zmiana implosion jest na plus. Zawsze 2 dmg zawsze 2 impy.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

emiel_regis
Oszukista

Shreddera nikt nie będzie nerfił bo i po co? Idzie do Wild, a tam będzie dzicz tak czy inaczej :D i pamiętajcie, że spory procent graczy ciśnie na telefonach, podczas jazdy autobusem a to nie są warunki sprzyjające długim i skomplikowanym tekstom

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Shredder jest fajny. No, poza momentami gdy przyzywa ci proroka zagłady na pełny stół :P
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

emiel_regis
Oszukista

Zawsze jest też jeszcze owca. Ale rng związane z nimi to zawsze 50/50 zdarzyło mi się, że prophet wpadł mi na ysere i booma (boom wykonał już atak w belchera, a chłopak zrobił missplay i zaczął od wystawienia ysery nie czekając co wypadnie że shreddera)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Ze shreddera moze tez wypaść ten typek, który powoduje, ze stwory sa droższe o 1, wiec to nie zawsze jest misplay.

Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Ze shreddera może wypaść bardzo wiele różnych rzeczy, od bajeranckich, przez sytułacyjne, po prawie totalnie bezużyteczne. RNG jest tu tak rozchwiane, że nie można na tym oprzeć żadnej sensownej taktyki, można tylko czekać aż coś wypadnie i liczyć na to że bogowie kostek będą dla nas łaskawi :) .

Zresztą mówiąc o łasne bogów kostek - łombo kombo z dzisiejszej gry, mirror palek vs palek. W pierwszej turze ekranowany minibot z monety, w drugiej drugi minibot, w trzeciej krwawy rycek. Jego zdolność jest trochę sytułacyjna, ale nawet niech będzie na stole tylko jedna tarcza, to już mamy 6/6 za 3 many :P .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bójka imho kiepska. Wlecze się jak flaki z olejem...

emiel_regis
Oszukista

Blood knight bywa genialny :-) nie mam go w kolekcji, ale na arenach parę razy zrobił mi robotę.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

smiejagreg pisze:Bójka imho kiepska. Wlecze się jak flaki z olejem...
właśnie, mogli zrobić coś takiego, żeby ten tutorial się nie pokazywał, jak już raz się to grało

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Dzisiejsza paczka: 2x dopakowanie, złote dopakowanie i coś na miniony z prowokacją. RNG my ass ;p

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Btw, to kiedy wchodzi ten podział na standard i wild :) ?
Mad Mike pisze:

ODPOWIEDZ