Inżynier i kanonier
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Inżynier i kanonier
Podziwiając Wasze prace i czytając konstruktywne i czasami surowe oceny mam nadzieję, że czegoś się nauczyłem. Długo się zastanawiałem, czy umieścić swoje debiutanckie figurki na forum, a bo poziom wysoki, a bo figurki nieciekawe... Ale w końcu się przełamałem. Na wstępie pragnę pokreślić: nie jestem artystą, lecz rzemieślnikiem. Moje figurki, przynajmniej przy obecnym poziomie umiejętności, malowane są z myślą o grze, a nie o wystawach i konkursach
Pragnę Wam zaprezentować moje dwie pierwsze pomalowane figurki, będące jednocześnie forpocztą nowo powstającej armii krasnoludzkiej. Lada chwila skończę malować trzeciego typa z obsługi działa, oraz oczywiście samo działo
Proszę o łagodny wymiar kary
Pragnę Wam zaprezentować moje dwie pierwsze pomalowane figurki, będące jednocześnie forpocztą nowo powstającej armii krasnoludzkiej. Lada chwila skończę malować trzeciego typa z obsługi działa, oraz oczywiście samo działo
Proszę o łagodny wymiar kary
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
jezeli to naprawde jest sam poczatek to jest bardzo, bardzo ladnie
- Tzeentch89
- Powergamer Rozpiskowy
Na wstępie chcę sie przywitać, bo to mój pierwszy post na tym forum.
Figurki, dla mnie bardzo ładne. Jedyne co bym poprawił, to dodał troszkę mocniejsze highlighty w niektórych miejscach na ubraniach (brody są OK). Mogę się mylić, bo na zdjęciach nie widać tak jak w rlu.
Ogólnie świetna robota jak na pierwsze figurki.
Pozdrawiam
Piotrek
Figurki, dla mnie bardzo ładne. Jedyne co bym poprawił, to dodał troszkę mocniejsze highlighty w niektórych miejscach na ubraniach (brody są OK). Mogę się mylić, bo na zdjęciach nie widać tak jak w rlu.
Ogólnie świetna robota jak na pierwsze figurki.
Pozdrawiam
Piotrek
Bardzo dziękuję za dobre słowo, z pewnością zachęca mnie do dalszej pracy.
Muszę jednak dodać, że to moje pierwsze figurki do Warhammera, ale dotychczas malowałem figurki w skali 1:72 i na nich się wprawiałem. Jednak uczciwie stwierdzam, że figurki w skali 28 mm są o wiele trudniejsze, gdyż po pierwsze więcej na nich się dzieje, a ponadto wymagają zastosowania wielu technik, których w ogóle nie stosujemy w mniejszych skalach... przynajmniej na taką skalę
Muszę jednak dodać, że to moje pierwsze figurki do Warhammera, ale dotychczas malowałem figurki w skali 1:72 i na nich się wprawiałem. Jednak uczciwie stwierdzam, że figurki w skali 28 mm są o wiele trudniejsze, gdyż po pierwsze więcej na nich się dzieje, a ponadto wymagają zastosowania wielu technik, których w ogóle nie stosujemy w mniejszych skalach... przynajmniej na taką skalę
A wiec jednak cos wczesniej bazgrales ale trzymaj tak dalej a reszta sama przyjdzie, a tymczasem maluj dalej obsluganta i dzialo i nie zapomnij umiescic ich pozniej w tym watku
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
Bardzo ładnie jak na sam początek
Trochę czasu minęło, zmagałem się z przewlekłą grypą, ale już jest gotowe, teraz maluję Hammererów Oto foto armaty i obsługi:slonkutno pisze:(...)a tymczasem maluj dalej obsluganta i dzialo i nie zapomnij umiescic ich pozniej w tym watku
Armata za ciemna jak na mój gust. Przydało by sie więcej fotek
E tam to dzialo fajne ze takie ciemne... Ma klimat... A figsy fajne... Jak na prawie pierwsze to sa extra...
BTW: fajna podstawka pod dzialko...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Bardzo dziękuję za uwagi, są bezcenne i z pewnością postaram się je wykorzystać.Celedor11 pisze:E tam to dzialo fajne ze takie ciemne... Ma klimat... A figsy fajne... Jak na prawie pierwsze to sa extra...
Działo celowo jest ciemne, bo srebrne jakoś mi nie podchodzą, może imperialne to tak, ale krasnoludzkie...
Ja akurat należę do grupy ludzi, którzy Warhammera kojarzą z brudem pod paznokciami, a nie z połyskiem, ale to pewnikiem rzecz gustu
Podstawka to:
- korkowa podkładka pod filiżankę - Carrefour 1 zł (pakowane po dwie)
- żwirek akwarystyczny - Carrefour 4 zł - starczy na całe życie
- piasek drobny z plaży Gdańsk - Stogi, rocznik 2007
- gruby piaseczek - szwagier przywiózł mi z Irlandii
Łączny koszt niewielki, czas wykonania - błyskawiczny
ogolem skrzaty sa bardzo fajne ... jakos tak przy sporym minimalizmie wygladaja GIT choc np hamerersi jakos tak za ciemno mi wygladaja (wygladaja jak gornicy co to w pyle i brudzie ryli tunele) - rozumi sie ze schemat kolorystyczny schematem ale moze fajnie by bylo wymyslec cos coby figsy rozjasnilo i nadalo im wiecej kolorow bo tak cala "armia" wyglada tak jakby wyszla prosto z jakiegos "syfu" bo o ile zaloga moze tak wygladac gornicy tez o tyle takie ciemne skrzaty jakos mi nie podchozda
BTW co do zwiru to czy jest dodatkowo pomalowany na jakis kolorek czy sam musiales go malowac ?? bo jesli sam to troche szkoda bo bym skorzystal z mega leniwego patentu na co tu zrobic by sie nie narobic ...
BTW co do zwiru to czy jest dodatkowo pomalowany na jakis kolorek czy sam musiales go malowac ?? bo jesli sam to troche szkoda bo bym skorzystal z mega leniwego patentu na co tu zrobic by sie nie narobic ...