[MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age
Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age
shino myś;i o objectiwach, na jedno wychodzi

oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze gramy bez scenariuszy, ale z secondary objectivami, prawda?kubencjusz pisze:Shino pisze:moglibyscie przeniesc impasy/domki ze srodka stolu na boki? szczegolnie chodzi o scenariusz z pktem na srodku.https://docs.google.com/file/d/0B_DcPz0 ... V4MG8/edit
ehGramy bez scenariuszy
Ciekawe ile osób dostanie teraz sraczki że rozpiski ma wujowe bo nie doczytało
zdajesz sobie sprawe, ze potocznie na objectivy mowi sie scenariusze na pewno tez.
Co do domkow nie doczytalem, choc szukalem tego, Dobrze, ze jest to wyjasnione.
p.s. jest szansa na rozpy jeszcze dzis?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Chciałbym zwrócić uwagę na następujące kwestie przy "przesuwaniu" tych domków-impasów.
-Moim zdaniem najlepiej takie coś w ogóle z mapki wyj..ać lub podmienić z innym terenem, po którym da się chodzić.
-Przesunięcie tego impasa w stronę dłuższej krawędzi sprawia, że wybór strony może być kluczowy do zgarnięcia objectiva, bo ktoś nagle ma dość mocno ograniczony dostęp do środka stołu.
-Przesunięcie do krótszej krawędzi jest jakimś rozwiązaniem, ale będzie tworzyło straszny kocioł koło tego impasa i sytuacje napięcia o inch apart
-Moim zdaniem najlepiej takie coś w ogóle z mapki wyj..ać lub podmienić z innym terenem, po którym da się chodzić.
-Przesunięcie tego impasa w stronę dłuższej krawędzi sprawia, że wybór strony może być kluczowy do zgarnięcia objectiva, bo ktoś nagle ma dość mocno ograniczony dostęp do środka stołu.
-Przesunięcie do krótszej krawędzi jest jakimś rozwiązaniem, ale będzie tworzyło straszny kocioł koło tego impasa i sytuacje napięcia o inch apart

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

mysle, ze to ma sens nie tylko pod katem et, ale takze ew. ciec ktore beda w przyszlosci. Pamietajcie, ze z reguly ludki, ktorymi gracie beda scinane (co jest w sumie mega slabe -.-).Szaitis pisze:Ja proponuję, żeby te rozpiski przesyłać do kapitanów. A niech oni je podeślą dalej do graczy. Po co to publikować, żeby cały świat poznał naszą polską metę?
Oczywiscie do organizatorow nalezy decyzja.
tylko gorka chyba jesli juz. inaczej nie bedzie to los blocker.-Moim zdaniem najlepiej takie coś w ogóle z mapki wyj..ać lub podmienić z innym terenem, po którym da się chodzić.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Dla ludzi jadących autobusem UWAGA
Przystanek zielonki to II strefa, właśnie sprawdziłem i uważać przy zakupie biletu bo kanary w krakowie to straszne mendy.
Przystanek zielonki to II strefa, właśnie sprawdziłem i uważać przy zakupie biletu bo kanary w krakowie to straszne mendy.
-
- Chuck Norris
Mogę przenocować 2 osoby z soboty na niedzielę, chętni na priv
(ewentualnie z piątku na sobotę, ale chatę mam wolną tak dopiero od 22 w piątek)
Ewentualnie gdyby komuś się wysypała osoba z teamu mogę dołączyć awaryjnie HE. Info też na priv

Ewentualnie gdyby komuś się wysypała osoba z teamu mogę dołączyć awaryjnie HE. Info też na priv

- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Mam wolne miejsce w aucie oraz łóżko w hptelu (60 zl za noc)
Wyjazd w piatek z Sochaczewa ( nie chce robic dodatkowych 120 km jadac po kogos do wawy) z kilkuminutowym postojem w rawie maz.pytania na pm.preferowal bym kogos z prawkiem by mozna bylo w podrozy zmieniac sie za fajera.
Wyjazd w piatek z Sochaczewa ( nie chce robic dodatkowych 120 km jadac po kogos do wawy) z kilkuminutowym postojem w rawie maz.pytania na pm.preferowal bym kogos z prawkiem by mozna bylo w podrozy zmieniac sie za fajera.

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Szaitis pisze:Ja proponuję, żeby te rozpiski przesyłać do kapitanów. A niech oni je podeślą dalej do graczy. Po co to publikować, żeby cały świat poznał naszą polską metę?
Nie wiem, czy to cokolwiek zmienia, szczerze mowiac. Wszedlem juz stosunkowo gleboko w strukture RT i to co tam sie dzieje, to jest masokorto. Nie moge podawac przykladow, ale poziom niekonsekwencji jest zastraszajacy. Niezaleznie od rozp, wynikow turniejow, etc, to wydzieranie sobie ochlapow z panskiego stolu, a rzeczone paniska nawet nie rejestruja faktu, ze zmienia im sie jadlospis.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
A ta meta i tak nie zmieni się znacząco w marcu? Do tego, chyba nie ma czegoś takiego jeszcze jak jednolita polska meta?Szaitis pisze:Ja proponuję, żeby te rozpiski przesyłać do kapitanów. A niech oni je podeślą dalej do graczy. Po co to publikować, żeby cały świat poznał naszą polską metę?
Moim zdaniem mozna publikować bez żadnej szkody dla naszych narodowych interesów.

A jak się nie zmieni?Kalesoner pisze:A ta meta i tak nie zmieni się znacząco w marcu? Do tego, chyba nie ma czegoś takiego jeszcze jak jednolita polska meta?Szaitis pisze:Ja proponuję, żeby te rozpiski przesyłać do kapitanów. A niech oni je podeślą dalej do graczy. Po co to publikować, żeby cały świat poznał naszą polską metę?
Moim zdaniem mozna publikować bez żadnej szkody dla naszych narodowych interesów.
Przede wszystkim ja nie jestem przeciwko ujawnianiu rozpisek, przecież jak dostanie je każdy kapitan to roześle je dalej, a każda osoba która nie gra na masterze zawsze może napisać do Dyda i on na pewno te rozpiski bez problemu prześle.
Ja się wypowiem na przykładzie wampirów, bo tutaj wiem o czym mówię. Raczej powszechnie wampiry delikatnie rzecz ujmując uchodzą za słabą armię, co widać po wynikach turniejów w Europie gdzie często zajmują jakieś nędzne miejsca, nawet potwierdzają to statystyki Abrasusa. W mojej ocenie armia jest naprawdę całkiem fajna i skoro ja już wygrałem jakieś lokale, Gąsior wygrał jakieś lokale, Elvis wygrał jakieś lokale to armia chyba nie może być słaba. Może i meta jakoś się zmieni, ale po co cały świat ma widzieć jakie dokładnie złożenia już teraz grane są w PL?
Jak to napisał jeden Amerykaniec na forum 9th age, Polska jest Mekką wargamingu, także myślę, że bądź co bądź sporo krajów na nas patrzy i podpatruje to co my wymyślimy.
+1Szaitis pisze:A jak się nie zmieni?Kalesoner pisze:A ta meta i tak nie zmieni się znacząco w marcu? Do tego, chyba nie ma czegoś takiego jeszcze jak jednolita polska meta?Szaitis pisze:Ja proponuję, żeby te rozpiski przesyłać do kapitanów. A niech oni je podeślą dalej do graczy. Po co to publikować, żeby cały świat poznał naszą polską metę?
Przede wszystkim ja nie jestem przeciwko ujawnianiu rozpisek, przecież jak dostanie je każdy kapitan to roześle je dalej, a każda osoba która nie gra na masterze zawsze może napisać do Dyda i on na pewno te rozpiski bez problemu prześle.
Ja się wypowiem na przykładzie wampirów, bo tutaj wiem o czym mówię. Raczej powszechnie wampiry delikatnie rzecz ujmując uchodzą za słabą armię, co widać po wynikach turniejów w Europie gdzie często zajmują jakieś nędzne miejsca, nawet potwierdzają to statystyki Abrasusa. W mojej ocenie armia jest naprawdę całkiem fajna i skoro ja już wygrałem jakieś lokale, Gąsior wygrał jakieś lokale, Elvis wygrał jakieś lokale to armia chyba nie może być słaba. Może i meta jakoś się zmieni, ale po co cały świat ma widzieć jakie dokładnie złożenia już teraz grane są w PL?
Jak to napisał jeden Amerykaniec na forum 9th age, Polska jest Mekką wargamingu, także myślę, że bądź co bądź sporo krajów na nas patrzy i podpatruje to co my wymyślimy.