Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Lepiej niech nowy dodatek ostro namiesza bo patrząc na turniej amazowy w standardzie to idzie się pochlastać taka nuda
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nienajgorsza bójka, szybka przynajmniej...
Yep, grałem wczoraj parę razy, szyki pack nie jest zły, aczkolwiek nic nie trafiłem nowego...
fajna bójka tak jak poprzednią wygrałem 20/20 heh co ciekawe szamanem i druidem czyli bardzo rzadko granymi przeze mnie postaciami kurde w tych bójkach jak wszyscy mają takie same szanse idzie mi o 100% lepiej niż w grach rankingowych inna sprawa, że mi się nie chce cisnąć powyżej 15 poziomu
- Infernal Puppet
- Masakrator
A mi się akurat nowa bójka tak średnio spodobała, choć jak zacząłem w niej grać agresywnym buildem łowcy, to szło już lepiej. Przynajmniej w końcu uzbierałem złoto na ukończenie Naxxramasa i będę miał kel'tuzadka w kolekcji .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Naxxramas nareszcie ukończony, i nie powiem, mimo niedorzecznych ilości grindu jakie wymagało odblokowanie wszystkich skrzydeł, suma sumarum była to całkiem fajna przygoda, z fajnymi kartami i wyzwaniami klasowymi ( szczególnie łowcy i palka ). I o ironio, kończę ją gdy zaraz na progu rozgości się nowy dodatek i format standardowy który akurat naxxramasa wyłącza . A więc którą przygodę byście polecali jako kolejną ? Liga kusi tym, że jest krótsza i ma całkiem dobre karty już w 1 skrzydle (w tym Reno Jerkson, najbardziej qutafońska karta do grania przeciwko jak się jej nie ma ), z drugiej strony czarna góra kusi Imperatorem prawie na dzień dobry.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
nie musisz robic calej przygody zrob sobie pierwszy etap z ligi i pierwszy z gory
Liga Op bo wiecej karcioszek i lepszych
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Imperator + LOE. A w miedzyczasie i tak masz nowa przygode.
IMHO - 30 dychy platnosci za odblokowanie skrzydla to dobry deal, primo grind to tez czas ktory mozna pozwiecic na zara ianie w realu secundo bli$$owi tez sie nalezy
Free to play ma sens jakbys wystartowal na poczatku, bez boostow trudno nadgonic stracony czas. Zreszta Bli$$ sam to przyzaje z tam min. rotacje dodatkow.
IMHO - 30 dychy platnosci za odblokowanie skrzydla to dobry deal, primo grind to tez czas ktory mozna pozwiecic na zara ianie w realu secundo bli$$owi tez sie nalezy
Free to play ma sens jakbys wystartowal na poczatku, bez boostow trudno nadgonic stracony czas. Zreszta Bli$$ sam to przyzaje z tam min. rotacje dodatkow.
Az sie dziwie jaka cisza, ze nic o dodatku nie mowia. Juz ponad 2k golda i 2k pylu czeka na niego Najprawdobniej bede pylowal wsyzstkie zlote karty, jak dodaja ten tryb dziki, wiec w ogole pylu sie zrobi co nie miara (do tej pory zostawialem zlote karty ktorymi grywalem)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Debilna trochę ta bójka, >90% magów, kwestia komu podejdą lepsze karty...
- Infernal Puppet
- Masakrator
NIE . 3 dychy to może by była (może) w miarę ok cena, ale pod warunkiem, że za całość. Ale nie za ćwiartkę, albo i mniej całej przygody, no bez jaj .IMHO - 30 dychy platnosci za odblokowanie skrzydla to dobry deal
Bo ja wiem . Jasne, że ludzie z głębokim portfelem mają w tej grze naturalną przewagę, ale jak ktoś ( jak ja ) gra w tą grę dla zabawy, to też w sumie gra się nieźle. Regularne robienie dziennych questów + darmowy pakiet z bójki co tydzień to niby nic, ale jak się zsumuje to z tygodnia na tydzień, to jednak zakres kart którymi mogę grać rośnie i rośnie. Najgorzej jest z grindem, jak się już wyczerpie pierwsze, łatwe źródła golda, a nie ma się jeszcze talii która by potrafiła cokolwiek sensownego.Free to play ma sens jakbys wystartowal na poczatku, bez boostow trudno nadgonic stracony czas.
Jakby filozofia "będzie kiedy będzie" była Bli$$ardowi obca . Ja obstawiam, że nowy dodatek będzie dużym pakietem kart, podobnym do GT i GvG. Tak przynajmniej wskazywała by kolejność wydawania dodatków (Naxx, GvG, BM, GT, LoE,...)Az sie dziwie jaka cisza, ze nic o dodatku nie mowia.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
To ze ktos wydał pieniądze na grę znaczy, ze się nie bawi..?Jasne, że ludzie z głębokim portfelem mają w tej grze naturalną przewagę, ale jak ktoś ( jak ja ) gra w tą grę dla zabawy
Typowo polskie podejscie do prywatnego czasu jako czegoś 'gówno wartego'. Niektórych nie jara poświęcanie czasu na grind w grze (np. mnie)
Co rozumiesz przez 'naturalną przewagę'? Sugerujesz, ze HS jest 'pay to win'..?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
-
- Oszukista
Szczerze to zaczynam mieć wątpliwości co do FTP. Od pół roku nie widzę dużego progresu moich talii, pewnie coś się zmieni dopiero po nowym dodatku. Na razie Gold i dust się kisi, a jeszcze w złotych kartach mam ze 3k pyłu do odzyskania, więc jest nadzieja na progres.
BTW uratował mnie brak zdecydowania - bo zastanawiałem się czy robić control księdza (i robić lightbomby) czy combo druida (i robić FoN). A tu jedno znika a drugie nerfią
BTW uratował mnie brak zdecydowania - bo zastanawiałem się czy robić control księdza (i robić lightbomby) czy combo druida (i robić FoN). A tu jedno znika a drugie nerfią
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nerf, jesli będzie, nie oznacza, ze te karty stracą grywalność, po prostu nie będa OP. Niemniej, warto w tym momencie zachować wstrzemięźliwość
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
-
- Oszukista
Patrząc na to, jak popularny dziś jest np gadgetan auctioner, undertaker czy warsong commander ośmielę się postawić tezę, że fon po nerfie będzie się nadawał jedynie do spyłowania
- Infernal Puppet
- Masakrator
Blizzard jeśli już coś w HS nerfił, to zazwyczaj bez opamiętania ( choć, przyznam, że i kontrprzykłady też są ) .Nerf, jesli będzie, nie oznacza, ze te karty stracą grywalność, po prostu nie będa OP.
Nie jest może najbardziej chamskim P2W jakie znam, ale trudno zaprzeczyć temu, że ten kto w HS sięgnie do portfela, będzie miał łatwiejsze życie, niż gracz który chce to samo osiągnąć grindem. A na pewno będzie miał to samo duuuużo szybciej i wygodniej. Jeśli do kupienia były by same bajery, jak reversy kart, czy alternatywne avatary klas, to nie jest to nic zdrożnego. Ale jeśli w grze istnieje płatna droga do zdobycia większej potęgi (tutaj - kart na których opiera się przecież cała gra ), to jak dla mnie - jest to "pay to win" jak cholera .Co rozumiesz przez 'naturalną przewagę'? Sugerujesz, ze HS jest 'pay to win'..?
- swieta_barbara
- habydysz
Moja najlepsza (największy % winów) talia to Cancer Hunter za jakieś 1500 pyłuInfernal Puppet pisze:Blizzard jeśli już coś w HS nerfił, to zazwyczaj bez opamiętania ( choć, przyznam, że i kontrprzykłady też są ) .Nerf, jesli będzie, nie oznacza, ze te karty stracą grywalność, po prostu nie będa OP.
Nie jest może najbardziej chamskim P2W jakie znam, ale trudno zaprzeczyć temu, że ten kto w HS sięgnie do portfela, będzie miał łatwiejsze życie, niż gracz który chce to samo osiągnąć grindem. A na pewno będzie miał to samo duuuużo szybciej i wygodniej. Jeśli do kupienia były by same bajery, jak reversy kart, czy alternatywne avatary klas, to nie jest to nic zdrożnego. Ale jeśli w grze istnieje płatna droga do zdobycia większej potęgi (tutaj - kart na których opiera się przecież cała gra ), to jak dla mnie - jest to "pay to win" jak cholera .Co rozumiesz przez 'naturalną przewagę'? Sugerujesz, ze HS jest 'pay to win'..?
Najdroższa karta to arcane golem.