Stupidity - co się dzieje jak oddział wyjedzie za mapę?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

mysza82 pisze:No przeciez nie moze np heros na koniu ktory styka sie z imposible, kiedys na forum byla dyskusja na ten temat... wiec analogicznie, czariot, badz hipek na koniu z glupota, jak dojdzie do krawedzi, to juz kisnie do konca, chyba ze bedzie w poblizu skirmisz, i go wezmie ze soba:):)...
typowy przyklad RL ktory prowadzi do szczytow debilizmu
general w oddziale 50 chlopa dogania wroga tuz przed obeliskiem...robia reforma/turna i ida walczyc dalej
ten sam general sam zagonil wroga tuz przed obeliskiem(tym samym)...jako ze nie ma kumpli zostaje totalnym imbecylem i do konca bitwy ani nie drgnie

w zwiazku z powyzszym gdzie w RB jest opisana forma robienia pivota?z tego co pamietam po przeprowadzeniu pivota srodek ma pozostac w tym samym miejscu...

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

quas pisze:
mysza82 pisze:No przeciez nie moze np heros na koniu ktory styka sie z imposible, kiedys na forum byla dyskusja na ten temat... wiec analogicznie, czariot, badz hipek na koniu z glupota, jak dojdzie do krawedzi, to juz kisnie do konca, chyba ze bedzie w poblizu skirmisz, i go wezmie ze soba:):)...
typowy przyklad RL ktory prowadzi do szczytow debilizmu
general w oddziale 50 chlopa dogania wroga tuz przed obeliskiem...robia reforma/turna i ida walczyc dalej
ten sam general sam zagonil wroga tuz przed obeliskiem(tym samym)...jako ze nie ma kumpli zostaje totalnym imbecylem i do konca bitwy ani nie drgnie

w zwiazku z powyzszym gdzie w RB jest opisana forma robienia pivota?z tego co pamietam po przeprowadzeniu pivota srodek ma pozostac w tym samym miejscu...
Amen...

Tylko chyba Polacy potrafią szerzyć taki debilizm...

Awatar użytkownika
mysza82
Pseudoklimaciarz

Post autor: mysza82 »

Jak widze w uscisleniach
Pojedynczy model wykonujący manewr „pivot” nie ignoruje znajdujących się obok
terenów, oddziałów wroga itd. Wynika stąd m.in, Ŝe jeśli model taki styka się z
jakimkolwiek terenem którąś ze stron podstawki (nie kantem), to wykonując manewr
pivot ruchem naziemnym musi wejść na ten teren.
Czyli jak widac, konik z herosem musi stac jak palant:)...Poniewaz jest pojedynczym modelem... a klocek robi turna...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zajmę się tą sprawą w przyszłym tygodniu, bo od dawna psuje mi humor. To uściślenie jest chyba jednym z najmniej udanych.

W każdym razie proszę na jutrzejszym turnieju takich zagrań nie stosować, by nie psuć innym graczom humoru.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jankiel pisze:Zajmę się tą sprawą w przyszłym tygodniu, bo od dawna psuje mi humor. To uściślenie jest chyba jednym z najmniej udanych.

W każdym razie proszę na jutrzejszym turnieju takich zagrań nie stosować, by nie psuć innym graczom humoru.
AMEN

ps.nie bedzie mnie-choróbsko mnie uziemilo :roll: udanej zabawy

ODPOWIEDZ