Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Re: Hearthstone

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Jedni wolą poswiecic czas na grindowanie, a inni na zarobienie pieniedzy, zeby sobie kupic paczki. Kto mądrzejszy...?
1500 pyłu ;)
Bingo! Nie trzeba koniecznie grac control warriorem, zeby robic wyniki.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Cóż,w HSie za dużo opiera się na doświadczeniu/ograniu żeby grind całkiem odpuścić. Więc tutaj ten wybór wcale nie jest taki całkiem prosty. Czas na HS musisz poświęcić tak czy inaczej - bo talia z wynikami to spokojnie właśnie 1500-3000 pyłu. W wypadku gracza z jaką-taką kolekcją - każda talia (poza ew. CW) jest mniej więcej w tym zasięgu. Pieniądze ułatwiają/umożliwiają wejście "poziom wyżej" (walkę o legendę), ale nigdy nie są jedynym warunkiem.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Jedni wolą poswiecic czas na grindowanie, a inni na zarobienie pieniedzy, zeby sobie kupic paczki. Kto mądrzejszy...?
Ten kto nigdy nie zaczął grać i ma jedno uzależnienie w życiu mniej :mrgreen: :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Panowie w HS'ie tylko ogranie ogranie i ogranie oraz czas ;). Mkrr3 pokazał jak w 9 dni na nowiutkim koncie wbił legendę :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

dokladnie ja sobie kupilem czesc a czesc uzbieralem ale gram od przypadku do przypadku z reszta ja sobie wole przygody robic powoli i zbieram karty a pyluje tylko dodatkowe i jakos ze zaplacilem wcale nie jestem w jakims topie bo po prostu za malo mam ogrania i czasami robie glupie bledy nie mniej zabawy i tak mam dosc :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie wydałem ani centa na karty, mam mimo to dość sporą kolekcję. Ofc brakuje wielu legend, ale podstawowe są. Zacząłem dość późno grać w HS, na początku też wydawało mi się, że już nic nie zrobię, ale po początkowym zniesmaczeniu jakoś poszło. Spokojnie da się grać i to wieloma różnymi taliami. A że nie ma tej czy innej legendy - to jeszcze nie powód, żeby twierdzić, że nie ma się szans :wink: ... A goście, którzy twierdzą, że wygrywają wszystko w karczemnej bójce a w standardzie im nie idzie - cóż, albo mają dużego farta do bójek, albo... :wink:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja tam za kase kupiłem tylko lige i jestem zadowolony z tej decyzji. 100 zł raz na mniej więcej pół roku to nie majątek a nerwy związane z grindem nie są tyle warte. Ale to już indywidualne podejście pewnie
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

przeciez wydawanie kasy na gry to nic strasznego xD
i nie ma sie czym chwalic ze sie grindowalo kase na dodatek i nie wydalo zlotowki. blizz to nie organizacja non profit.
ja mam ich kazdą grę, kupilem i nie zaluje. na karty nie wydalem nic ale wow, diablo, sc2 kaska poszla. a karty to przeciez to samo jakby kupic sc2.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Lazur pisze:Ja tam za kase kupiłem tylko lige i jestem zadowolony z tej decyzji. 100 zł raz na mniej więcej pół roku to nie majątek a nerwy związane z grindem nie są tyle warte. Ale to już indywidualne podejście pewnie
zrobiłem dokładnie tak samo :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gadanie, nie wydalem 1zl na karty w HSie, zawsze mam ok 800 golda w zapasie.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Ziemko to wspaniale że masz. Szanuje Cię na równi z człowiekiem który kupił wszystkie karty dostępne w tej grze za hajs bo to Wasza osobista decyzja jak chcecie się bawić w tej grze ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

smiejagreg pisze:Nie wydałem ani centa na karty, mam mimo to dość sporą kolekcję. Ofc brakuje wielu legend, ale podstawowe są. Zacząłem dość późno grać w HS, na początku też wydawało mi się, że już nic nie zrobię, ale po początkowym zniesmaczeniu jakoś poszło. Spokojnie da się grać i to wieloma różnymi taliami. A że nie ma tej czy innej legendy - to jeszcze nie powód, żeby twierdzić, że nie ma się szans :wink: ... A goście, którzy twierdzą, że wygrywają wszystko w karczemnej bójce a w standardzie im nie idzie - cóż, albo mają dużego farta do bójek, albo... :wink:
jakos nie umiejetnie pijesz do mnie

bo co?

wytlumaczenie jest bardzo proste po prostu wiekszosc bojek ma albo talie dane przez gre albo trzeba na szybko stworzyc talie pod konkretne ograniczenia i wtedy o wiele lepiej mi idzie, ja tez zaczalem grac pozno i powiedzmy sobie szczerze, ze poza midrange hunterem nie mam zadnej silnej talii bo po prostu mam bardzo malo op kart i tak potrafie wygrac 5-6 pojedynkow w rankingu pod rzad po czym pojawia sie gosc i laduje 3 legendy pod rzad a kazda z nich potrafi skonczyc gre

oczywiscie zdarzaja mi sie tez durne bledy jak kazdemu a i sam raczej uwazam sie za przecietnego gracza z reszta odzwierciedla to stosunek czasu gry do ilosci kart rankingu zlota etc

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Lazur pisze:Ziemko to wspaniale że masz. Szanuje Cię na równi z człowiekiem który kupił wszystkie karty dostępne w tej grze za hajs bo to Wasza osobista decyzja jak chcecie się bawić w tej grze ;)
Leje na to, chodzi mi o to, ze naprawde mozna w ta gre grac efektywnie bez wydawania kasy, nie kupilem zadnej przygody za hajs i bez wielkiego grindowania mialem co tydzien gold na przygode. Jedyne co trzeba w sobie wykrsztalcic to wchodzi co 3 dni i robic zadania, co nie zajmuje duzo czasu jesli nie chce sie grac regularnie.

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Powiem tak: nie planuje kupować niczego w hs. Dzieci swoje kosztują, a jak mam wolną kasę to wolę ja władować w figurki. Na gry komputerowe w ogóle wydaje 150-200 zł rocznie, więc cena przygód jest dla mnie abstrakcyjna. Za 30 zł bym kupił.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Albo_Albo pisze: jakos nie umiejetnie pijesz do mnie

bo co?

wytlumaczenie jest bardzo proste po prostu wiekszosc bojek ma albo talie dane przez gre albo trzeba na szybko stworzyc talie pod konkretne ograniczenia i wtedy o wiele lepiej mi idzie, ja tez zaczalem grac pozno i powiedzmy sobie szczerze, ze poza midrange hunterem nie mam zadnej silnej talii bo po prostu mam bardzo malo op kart i tak potrafie wygrac 5-6 pojedynkow w rankingu pod rzad po czym pojawia sie gosc i laduje 3 legendy pod rzad a kazda z nich potrafi skonczyc gre

oczywiscie zdarzaja mi sie tez durne bledy jak kazdemu a i sam raczej uwazam sie za przecietnego gracza z reszta odzwierciedla to stosunek czasu gry do ilosci kart rankingu zlota etc
Easy, nie miałem nic złego na myśli :wink: . Po prostu - skoro dobrze idzie na bójce - trza kaskę gromadzić sobie właśnie w tym trybie. Wszak zadania można spokojnie robić. Zatem z kasą nie powinno być wielkiego problemu, a co za tym idzie w końcu legendy też się pojawią - albo z packów, albo z pyłu... A w międzyczasie hunterem można sobie też co nieco ugrać....

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

A goście, którzy twierdzą, że wygrywają wszystko w karczemnej bójce a w standardzie im nie idzie - cóż, albo mają dużego farta do bójek, albo...
Bójki są specyficznym polem gry, bo zazwyczaj mocno modyfikują zasady standardowej gry i przynajmniej część z shematycznych taktyk i talii idzie w 3.14zdu :wink: . W bójkach można się pobawić talią inną niż zazwyczaj, plus mam wrażenie, że brawle przyciągają sporo tych słabszych graczy łasych na darmowy pakiet ( czemu się wcale nie dziwię :) ).
Szanuje Cię na równi z człowiekiem który kupił wszystkie karty dostępne w tej grze za hajs bo to Wasza osobista decyzja jak chcecie się bawić w tej grze ;)
Dokładnie, i nikomu nic do tego. Poza tym, zawsze trzeba patrzeć na całościowy obraz. Kupiłeś, to masz szybciej i łatwiej, ale musisz nauczyć się tym grać. Wygrindowałeś, to zeszło ci na to dużo więcej czasu, ale i nauczyłeś się czegoś przy okazji. Fajne momenty zdarzają się w tej grze co chwila. Ja np. dzisiaj robiąc durny quest za 40 złota "niechcący" machnąłem 8 zwycięstw palkiem pod rząd (sekrety op ) :mrgreen: . W rankingu niestety, a nie na arenie, ale też miłe 8) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

11 marca ogłaszają dodatek, na streamie Play Herthstone na Twitchu jeśli dobrze pamiętam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Bez skilla to i nawet ze wszystkimi kartami sie nie dojdzie do legendy.
Gra jest i tak nieźle skonstruowana pod względem pay to win bo w innych ptw bez płacenia nic nie zrobisz praktycznie. Są różnice między osobami które grają od bety a osobami które niedawno zaczęły ale myśle że to raczej wynika z wiekszego ogrania niż dostępu do lepszych kart (chociaż w pewnym stopniu to na pewno też)
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Ziemko pisze:Leje na to, chodzi mi o to, ze naprawde mozna w ta gre grac efektywnie bez wydawania kasy, nie kupilem zadnej przygody za hajs i bez wielkiego grindowania mialem co tydzien gold na przygode. Jedyne co trzeba w sobie wykrsztalcic to wchodzi co 3 dni i robic zadania, co nie zajmuje duzo czasu jesli nie chce sie grac regularnie.
Ja wydałem kilka zł gdzieś w 2014, w 2015 kupiłem przygodę, niemniej to co napisałeś ma 100% racji, gram od zakończenia bety, ale od miesiąca - półtorej HS nie do końca mi leży, mam inne upodobania bieżące. Niemniej wiem, że za 2-3 miesiące pewnie wrócę do gry i mówiąc szczerze nie chcę wydawać złotówek na karty. Jedyne co robię to wypełniam zadania bieżące, często raz na 3 dni, ale wypełniam je zawsze. Wypełniam najłatiwej jak się da - w bójkach, poza rankingiem mocnymi taliami. I mimo pewnego zmęczenia grą mam jakieś 4200 golda i masę pyłu.

Z kasą jest łatwiej, bez kasy trzeba mieś staż i konsekwencję. Kolega jak się mu znudzi HS przerywa na miesiąc. Potem wraca i narzeka. A lekko licząc 1500 golda przeszło koło nosa - 30 dni x 50 golda za event. Plus bójki i wszystko ponad to.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Mi się też nie chce póki co grać. Niech dadzą dodatek bo tak to robię questy i wyłączam gierkę szkoda czasu. (Duelyst mi zjada trochę teraz :D)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

ODPOWIEDZ