Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Nie. Piec ma wszystko swoje, priest ma wszystko swoje.
W 8ed są to dwa oddzielne modele na jednej podstawce. Jak strzelasz to rzucasz 1-4 trafiasz wóz 5-6 priesta. Jak zdjemiesz wóz priest jest pieszo, jak zdjemiesz priesta to wózek stoi dalej. Dopóki nie zabijesz obu części modelu nie dostajesz punktów.
W 9ed jest to jeden model który ma T6 W6, priest może wypłacać swoje ataki ze swoją siłą, jak zdejmiesz wóz schodzi cały model.
W 9ed jest to jeden model który ma T6 W6, priest może wypłacać swoje ataki ze swoją siłą, jak zdejmiesz wóz schodzi cały model.
- malytroglodytaPL
- "Nie jestem powergamerem"
Gdzie można znaleźć polski skaveński armybook do 9th age?
Szczury 1300 pkt.
Jeszcze takowy nie powstał, ale można się go spodziewać. Szczegóły wszystkie dotyczące tłumaczeń masz tutaj http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=49952
- malytroglodytaPL
Ok, to w takim razie grając w 9th age narazie korzysta się z 8ed rulebooka do wfb?
Szczury 1300 pkt.
lol, co za bujda
a to co jest?
http://www.the-ninth-age.com/pdf/the-ni ... 0-11-0.pdf
polski to on nie jest ale grając w 9th obowiązuje book 9th
pozdro szeset i z fartem
a to co jest?
http://www.the-ninth-age.com/pdf/the-ni ... 0-11-0.pdf
polski to on nie jest ale grając w 9th obowiązuje book 9th
pozdro szeset i z fartem
- malytroglodytaPL
Takie pytanko, widziałem sporo szczurzych rozpisek i zastanawia mnie jedna rzecz. W armybooku wyczytałem np. ze slaveów moze byc max 30 w jednostce a w rozpach gra zawsze wincyj' to jak w koncu? I czy mozna dac np mniej niz 5 jezzailów?
To działa trochę inaczej.
Masz przy slave'ach zapis, że kosztują 50pkt za minimalną 20. Dalej jest zapis, że możesz dodać do 30 dodatkowych knypków do tej 20 za dodatkowe 2pkt/za model - czyli max 50 slavów (wtedy kosztują 110pkt dla ścisłości - 50 +2x30)
Tak samo z jezzailami. Min 5 za 90 i możesz dać dodatkowych 5 za 16/za model
Masz przy slave'ach zapis, że kosztują 50pkt za minimalną 20. Dalej jest zapis, że możesz dodać do 30 dodatkowych knypków do tej 20 za dodatkowe 2pkt/za model - czyli max 50 slavów (wtedy kosztują 110pkt dla ścisłości - 50 +2x30)
Tak samo z jezzailami. Min 5 za 90 i możesz dać dodatkowych 5 za 16/za model
-
- Mudżahedin
Czy Weapon Team z Grinderem w oddziale Ratów też ma Warda na 4+? Opis jestże musi być within, moim zdaniem inside po czesci tez jest within
Gigant sword nie jest bronią dwuręczną, więc w drugiej łapie możesz mieć tarczę, dodatkową broń, kawałek sera.... :]
MeatGrinder powinien warda mieć, ale chyba lepiej zadać to pytanie na forum 9th. Bo wyjdzie jak z pomysłem na wstawienie kilku meat grinderów w jeden oddział. niby nigdzie nie jest zakazane, ale z opisu WAR PLATFORM wnioskuje się, że może wejść do oddziału tylko jedna platforma (bo musi być ustawiona w środku oddziału, a dwóch w środku rzekomo nie ustawisz :] ).
MeatGrinder powinien warda mieć, ale chyba lepiej zadać to pytanie na forum 9th. Bo wyjdzie jak z pomysłem na wstawienie kilku meat grinderów w jeden oddział. niby nigdzie nie jest zakazane, ale z opisu WAR PLATFORM wnioskuje się, że może wejść do oddziału tylko jedna platforma (bo musi być ustawiona w środku oddziału, a dwóch w środku rzekomo nie ustawisz :] ).
-
- Mudżahedin
Rozumiem ze Dreadmill ma normalne kary za strzelanie? Tj. zawsze za ruch, multipla itp?