general na chariocie z wildling blood
a do core:
6x trolle - paired weapon, MoP - 280 points
3x chariot - MoL - 3x115 points
łącznie 625

Moderator: JarekK
Bardzo cieżko się nie zgodzić co do Twojej oceny...JarekK pisze:Mam bardzo podobnie, wrzucam dyskowca, bsb, jakieś cory i rary, zostaje mi 500 pkt i w sumie nie wiem na co to wydać. Najchętniej to wgl nie wydawałbym na nic, bo opcję są dość ujowe.PadrePadre pisze:Nie wiem, dziwny jest ten dex.
Dużo łatwiej idzie mi składanie VC, HE, DH czy EoS. Z WDG mam problem że zrobienie czegokolwiek sensownego od razu niesie za sobą wydawanie nieadekwatnej liczby punktów.
Z kmin które miałem ale ssą:
- knighty wratha z herosem w środku - fajny oddział ale w sumie do niczego. W horde ze spearami się nie wbije bo zostanie 30 i mnie zdejmą z kb, w jakieś silniejsze oddziały z s 5 też niezbyt fajnie
- trolle z herosem w środku. Tu z kolei zjebali na poziomie giftu, bo daje tylko MV5 więc spowalniam trole
- one choseni, czy to 3 z lustem czy klocek w sumie niewiele robią a mają tylko save 4+ wypłacają sporo ataków, ale nie wystarczająco, żeby się z sensownymi stratami przebijać przez hordy, z kolei znowu MV5 i się robi ślimaczenie.
- dragon ogry niby fajne, ale jak się policzy że za 3 trzeba zapłacić 225 pkt (12W z save 3+) to troche drogo wychodzi.
Kmninie dalej, ale najbardziej jestem zadowolony z hellcannonów. Grałem na 1, dorzucam drugiego.
Super by było Cię zobaczyć na Narbutta - może wpadniesz w sobotę?Jasiuuu pisze:Jestem świeżo po lekturze booka i zajebiście mi się podoba, takze myślę że niedługo znowu wyjadę w bój ^^ Fajnie że tyle jednostek i opcji jest