[Warszawa] do ustalenia - <nazwa> 9th Age male punkty
[Warszawa] do ustalenia - <nazwa> 9th Age male punkty
Wrzucam to jako placeholder i szukanie informacji czy w Warszawie byliby chetni na przyjscie na turniej na male punkty?
pogon za etc sprawila, ze nie gramy turniejow na male punkty. Czy sa szczegolnie jakies mlodsze stazem osoby, ktoreby chcialy przyjsc na jakis turniej na 1000-1500 pkt?
jak sie znajdzie mala grupka chetnych, to cos takiego zorganizuje, jednoczesnie pomagajac w nauce zasad gry.
pogon za etc sprawila, ze nie gramy turniejow na male punkty. Czy sa szczegolnie jakies mlodsze stazem osoby, ktoreby chcialy przyjsc na jakis turniej na 1000-1500 pkt?
jak sie znajdzie mala grupka chetnych, to cos takiego zorganizuje, jednoczesnie pomagajac w nauce zasad gry.
- Dark Kluku
- Wałkarz
Bardzo chętnie bym zagrał na mniejsze punkty.
z checia wam zrobie taki turniej, ale wolalbym sie dostosowac do nowych osob, ktore nie maja jeszcze doswiadczenia z gra, albo doswiadczenia turniejowego.
Chcialbym znowu rozruszac ta gre, a w taki wypadku turnieje dla poczatkujacych by sie przydaly
Chcialbym znowu rozruszac ta gre, a w taki wypadku turnieje dla poczatkujacych by sie przydaly
Shino to świetny pomysł. Sam całą 5, 6 i 7 edycję grywałem głównie na małe punkty z uwzględnieniem parówek. W 9th Age nie grałem, bo podobnie jak w 8 edycji "wymieciono" całkowicie małe formaty. Śmierć małych formatów był dla mnie końcem WFB. Sam mam kupę znajomych, którzy mają figsy na małe punkty, albo mają siły zebrać armię na małe punkty, ale odstraszają ich formaty 2500+, bo ciężko uzbierać, a zwłaszcza pomalować tak ogromną ilość figurek. No i wszyscy "młodzi" gracze, tzw. "świeża krew" z reguły nie są wstanie dotrwać w zbieraniu tych 2500 punktów. Ja też bym poległ, gdyby w 5 i 6 edycji nie było regularnych rozgrywek na małe punkty - na ten przykład w dawnych "Schronie" na Grochowskiej co tydzień był sklepowy turniej na małe punkty (800-1000 punktów), a to była 5 edycja ;P.
Tym nie mniej fajnie, że ktoś o tym myśli. Regularne rozgrywki na małe punkty to jedyna rzecz, która by mnie na powrót przywróciła do Warhammera ; P. Oj brakuje tych legionowskich "Panie Proszą Panów" czy narbuttowych dawnych "parówek", gocławskich border patroli... Złote czasy WFB ;P. Zalążek na taki patrol i to pomalowany już mam ; P. Jeśli małe formaty będą miały wrócić to popytam znajomych czy by nie chcieli wrócić do młotka ;P.
Tym nie mniej fajnie, że ktoś o tym myśli. Regularne rozgrywki na małe punkty to jedyna rzecz, która by mnie na powrót przywróciła do Warhammera ; P. Oj brakuje tych legionowskich "Panie Proszą Panów" czy narbuttowych dawnych "parówek", gocławskich border patroli... Złote czasy WFB ;P. Zalążek na taki patrol i to pomalowany już mam ; P. Jeśli małe formaty będą miały wrócić to popytam znajomych czy by nie chcieli wrócić do młotka ;P.
Ja mam już nie wielkie doświadczenie. Ale chętnie zagram na małe punkty. Zwłaszcza jeżeli na turnieju miałbym okazje pograć pod okiem bardziej doświadczonych graczy i móc korzystać z ich wskazówek. Oczywiście nie na zasadzie rusz się tu i zrób tak, a raczej rady dotyczące rozstawienia i rozgrywania faz magii itp.
- wind_sower
- Masakrator
A ja mam takie pytanie. Czy dla organizatorów turnieji to jest jakieś ogromne wyzwanie organizacyjne przy okazji turnieju na 2500 zrobić mini turniej na 1000pts? Wystarczą 4 osoby, pula nagród 40zł. Oczywiście turniej na małe punkty to super sprawa, ale taki będzie organizowany raz na miesiąc czy dwa komuś wypadnie coś i będzie grał turniej raz na pół roku a tutaj chodzi o zmotywowanie środowiska siedzących po szafach i nowej krwi.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
nie jest to ogromne wyzwanie organizacyjne.Czy dla organizatorów turnieji to jest jakieś ogromne wyzwanie organizacyjne przy okazji turnieju na 2500 zrobić mini turniej na 1000pts?
Watpie aby ktos to robil jednak, bo jaki by znalazl powod. Nikt dotad nie robil takich rzeczy a cudzymi rekami, mimo, ze sie najlatwiej organizuje, to z reguly ciezko sie ludzi przekonuje. Chyba, ze sam chcesz taki turniej zorganizowac. Wtedy uwazam, ze to bardzo dobry pomysl.
co do terminow to sprawdze i dam wam znac kiedy moglbym to zorganizowac.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Mszę prowadzisz?Cylindryk pisze:Propozycja: 1250, w jakąś sobotę. Nie ukrywam, sobota to dla mnie warunek konieczny, bo w niedzielę na 15 do pracy trzeba.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Kriz Da Old'Bwoy
- Powergamer Rozpiskowy
Ja bym chetnie probowal sil na male punkty. jedna armie na kwadratach skladam konsekwetnie od 2 lat.. Zagralbym nimi chyba za 3 lata w 8a edycje, gdyby nie AoS.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk