[Warszawa] do ustalenia - <nazwa> 9th Age male punkty

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

[Warszawa] do ustalenia - <nazwa> 9th Age male punkty

Post autor: Shino »

Wrzucam to jako placeholder i szukanie informacji czy w Warszawie byliby chetni na przyjscie na turniej na male punkty?

pogon za etc sprawila, ze nie gramy turniejow na male punkty. Czy sa szczegolnie jakies mlodsze stazem osoby, ktoreby chcialy przyjsc na jakis turniej na 1000-1500 pkt?

jak sie znajdzie mala grupka chetnych, to cos takiego zorganizuje, jednoczesnie pomagajac w nauce zasad gry.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Ja chętnie.
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

też chętnie
Obrazek

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Jakby to była sobota, to i ja pewnie coś bym doprowadził do jako-takiego porządku, a małe punkty są spoko. Mniej figurek trzeba targać. :)

Awatar użytkownika
Dark Kluku
Wałkarz

Post autor: Dark Kluku »

Bardzo chętnie bym zagrał na mniejsze punkty.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

zagrał bym
Obrazek

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

Count me in ;)
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

z checia wam zrobie taki turniej, ale wolalbym sie dostosowac do nowych osob, ktore nie maja jeszcze doswiadczenia z gra, albo doswiadczenia turniejowego.

Chcialbym znowu rozruszac ta gre, a w taki wypadku turnieje dla poczatkujacych by sie przydaly :D

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Chętnie.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Shino to świetny pomysł. Sam całą 5, 6 i 7 edycję grywałem głównie na małe punkty z uwzględnieniem parówek. W 9th Age nie grałem, bo podobnie jak w 8 edycji "wymieciono" całkowicie małe formaty. Śmierć małych formatów był dla mnie końcem WFB. Sam mam kupę znajomych, którzy mają figsy na małe punkty, albo mają siły zebrać armię na małe punkty, ale odstraszają ich formaty 2500+, bo ciężko uzbierać, a zwłaszcza pomalować tak ogromną ilość figurek. No i wszyscy "młodzi" gracze, tzw. "świeża krew" z reguły nie są wstanie dotrwać w zbieraniu tych 2500 punktów. Ja też bym poległ, gdyby w 5 i 6 edycji nie było regularnych rozgrywek na małe punkty - na ten przykład w dawnych "Schronie" na Grochowskiej co tydzień był sklepowy turniej na małe punkty (800-1000 punktów), a to była 5 edycja ;P.

Tym nie mniej fajnie, że ktoś o tym myśli. Regularne rozgrywki na małe punkty to jedyna rzecz, która by mnie na powrót przywróciła do Warhammera ; P. Oj brakuje tych legionowskich "Panie Proszą Panów" czy narbuttowych dawnych "parówek", gocławskich border patroli... Złote czasy WFB ;P. Zalążek na taki patrol i to pomalowany już mam ; P. Jeśli małe formaty będą miały wrócić to popytam znajomych czy by nie chcieli wrócić do młotka ;P.

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

Ja mam już nie wielkie doświadczenie. Ale chętnie zagram na małe punkty. Zwłaszcza jeżeli na turnieju miałbym okazje pograć pod okiem bardziej doświadczonych graczy i móc korzystać z ich wskazówek. Oczywiście nie na zasadzie rusz się tu i zrób tak, a raczej rady dotyczące rozstawienia i rozgrywania faz magii itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

A ja mam takie pytanie. Czy dla organizatorów turnieji to jest jakieś ogromne wyzwanie organizacyjne przy okazji turnieju na 2500 zrobić mini turniej na 1000pts? Wystarczą 4 osoby, pula nagród 40zł. Oczywiście turniej na małe punkty to super sprawa, ale taki będzie organizowany raz na miesiąc czy dwa komuś wypadnie coś i będzie grał turniej raz na pół roku a tutaj chodzi o zmotywowanie środowiska siedzących po szafach i nowej krwi.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Poszedłbym na taką imprezę. Lubie granie na mniejsze punkty i otrzaskałbym się z zasadami 9th age.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Czy dla organizatorów turnieji to jest jakieś ogromne wyzwanie organizacyjne przy okazji turnieju na 2500 zrobić mini turniej na 1000pts?
nie jest to ogromne wyzwanie organizacyjne.

Watpie aby ktos to robil jednak, bo jaki by znalazl powod. Nikt dotad nie robil takich rzeczy a cudzymi rekami, mimo, ze sie najlatwiej organizuje, to z reguly ciezko sie ludzi przekonuje. Chyba, ze sam chcesz taki turniej zorganizowac. Wtedy uwazam, ze to bardzo dobry pomysl.

co do terminow to sprawdze i dam wam znac kiedy moglbym to zorganizowac.

Cylindryk
Chuck Norris

Propozycja: 1250, w jakąś sobotę. Nie ukrywam, sobota to dla mnie warunek konieczny, bo w niedzielę na 15 do pracy trzeba. :(

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Cylindryk pisze:Propozycja: 1250, w jakąś sobotę. Nie ukrywam, sobota to dla mnie warunek konieczny, bo w niedzielę na 15 do pracy trzeba. :(
Mszę prowadzisz?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Cylindryk
Chuck Norris

Nie, nadzielam prasę.

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kriz Da Old'Bwoy »

Ja bym chetnie probowal sil na male punkty. jedna armie na kwadratach skladam konsekwetnie od 2 lat.. Zagralbym nimi chyba za 3 lata w 8a edycje, gdyby nie AoS.

Sent from my iPad using Tapatalk

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Ja też chętnie wziąłbym udział.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ja się pisze ale pod warunkiem że 1sza bitwa z Kalesonem
Obrazek