[MASTER] Orcze Gniazdo 14-15.05

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Myth
Szef Wszystkich Szefów

Re: [MASTER] Orcze Gniazdo 14-15.05

Post autor: Myth »

Laik, kto tam czuwa nad skrzynką gnomicon2016? Bo tydzień minął, a odpowiedzi ani widu, ani słychu ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Xargos
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Xargos »

Mirek z Magdą czekają na odpowiedź z Orlego o dodatkowe koszta związane z łóżeczkami - z tego co wiem :) Odpowiedź powinna być po weekendzie jak hotel łaskawie odpowie na trudne pytanie...

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki Artur, to będę czekać cierpliwie :-)

Myth
Szef Wszystkich Szefów

No to hotel i turniej klepnięte. Laik - kiedy planujesz wrzucić dokładną ocenę modelarki? To wiąże się z kwestią ile będzie trzeba posiedzieć nocami nad farbkami i figurkami przed turniejem ;-)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ocena będzie standardowa - jedynie nie będzie wymogu grania pomalowaną armią.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Laik pisze:Lista zgłoszonych:

1. Talladil

Napaleniec :D
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

kangur pisze:
Laik pisze:Lista zgłoszonych:

1. Talladil

Napaleniec :D
Najlepsza impreza w roku, nie chce by mnie ominela :P
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Poszukiwany jest główny sędzia na turniej:
- oferujemy DKL, pakiet premium, 100 pkt do ligi :wink: - więcej na PM.

Sędzią liniowym będzie Szaitis.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Laik pisze:Ocena będzie standardowa - jedynie nie będzie wymogu grania pomalowaną armią.
czyli w teorii - zrobione podstawki, zachowana spojnosc i wysiwig dałby jakies 6 na 10 (z pamieci mowie) a fakt posiadania w tym zestawie 2 modeli (sporawych niestety) w bazowym kolorze zrobionym (czyli przy dobrej wierze 3 kolory :D) daloby dodatkowe 1, w efekcie 7 na 10? Czy też np. niepomalowany model od razu pociagnie w dol spojność.

A jeszcze co do przygotowania - wydrukowac wlasne booki i magie to oczywiste, ale czy bedzie dodatkowo obowiazek drukowania pelnych zasad (czasami sie pojawial wymog RB na turnieju dawniej)?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Laik pisze:Ocena będzie standardowa - jedynie nie będzie wymogu grania pomalowaną armią.
O proszę. Wraz z nowymi zasadami gry hobbystyka nie ma już znaczenia na masterach?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Nie, po prostu przy ostatnich zawirowaniach z zasadami nie było jasne co kupować i malować.
Myślę i mam nadzieję, że teraz od następnego mastera to już wróci do normy.

Remo
Falubaz

debelial pisze:Nie, po prostu przy ostatnich zawirowaniach z zasadami nie było jasne co kupować i malować.
Może to czym lubisz grać? :roll:

Przecież w 9Age nie ma już słabych lub "must have" przegiętych jednostek bo AB są wyważone - tak słyszałem.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Wiesz, że na turnieju to tak nie działa, a w każdym razie nie dla wszystkich :wink:

Co do wyważenia - są bez porównania lepiej wyważone niż były w wydaniu GW, ale jeszcze nie do końca. Zresztą nie sądzę żeby dało się to wyważyć idealnie. Zawsze będą jednostki nieco lepsze czy gorsze.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Remo pisze:
debelial pisze:Nie, po prostu przy ostatnich zawirowaniach z zasadami nie było jasne co kupować i malować.

Przecież w 9Age nie ma już słabych lub "must have" przegiętych jednostek bo AB są wyważone - tak słyszałem.
Jak zupę gotujesz to do gara pakujesz też ulubione słodycze które masz pod ręką zamiast włoszczyzny?

Remo
Falubaz

Kołata pisze:
Remo pisze:

Jak zupę gotujesz to do gara pakujesz też ulubione słodycze które masz pod ręką zamiast włoszczyzny?
Aleś porównał... :wink: Do gotowania zupy mam do wyboru składniki przeznaczone na zupę (a nie słodycze) a tych jest mnóstwo do wyboru i nie chciał bym kilka miesięcy jeść tej samej zupy lub spotykać tą samą zupę na innych stołach. :)

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Remo - kontynuując piękne porównanie homeryckie: Jak robisz ogórkową to kiedyś wystarczało ogórków wrzucić a teraz przydała by się marchewka też bo jednak stara ogórkowa to co innego niż nowa. Marchewkę trzeba pomalować.
Obrazek

Remo
Falubaz

ślivek pisze:Remo - kontynuując piękne porównanie homeryckie: Jak robisz ogórkową to kiedyś wystarczało ogórków wrzucić a teraz przydała by się marchewka też bo jednak stara ogórkowa to co innego niż nowa. Marchewkę trzeba pomalować.
Luzik. :) Po prostu wiedziałem, że w niektórych kwestiach dotyczących tej gry nic się u nas nie zmieni niezależnie od edycji i tego kto ją wydaje.

Dobrej zabawy na turnieju.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Dlatego mi wciąż brakuje side eventów dla klimaciarzy na wzór warszawskich szturmów hobbystycznych. Pomijam już fakt, że w mojej opinii powyciągały by sporo ludzi z szaf i wciągały by nowych.

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

Kontynuując poetyckie porównania, jest czasem tak, że się chce spróbować jarzynowej, czasem ogórkowej a czasem barszczu. To moim zdaniem akurat się zmieniło względem poprzednich - ostatnio w Olsztynie zaserwowano mi trzy diametralnie różne zupy z wampirów :P

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Remo pisze:
ślivek pisze:Remo - kontynuując piękne porównanie homeryckie: Jak robisz ogórkową to kiedyś wystarczało ogórków wrzucić a teraz przydała by się marchewka też bo jednak stara ogórkowa to co innego niż nowa. Marchewkę trzeba pomalować.
Luzik. :) Po prostu wiedziałem, że w niektórych kwestiach dotyczących tej gry nic się u nas nie zmieni niezależnie od edycji i tego kto ją wydaje.

Dobrej zabawy na turnieju.
Mylisz się. Przykład armii którą gram, beastmani.
W 8 edycji cała sekcja rare była do kitu (5 jednostek nigdy nie wystawianych) i połowa sekcji specjal to samo. O itemach nawet nie będę mówił...
W 9 edycji wszystko jest grywalne. Dowód? Opublikowano rozpiski z dużego turnieju, który odbędzie się w Niemczech w najbliższy weekend. Gracze bestii (7 osób) wystawili 100% dostępnych w booku jednostek i 8/10 itemów.
Podobnie jest w pozostałych army bookach. 9th bije pod tym względem WFB na głowę, każdą edycję jaką pamiętam.

Także głupie docinki możesz sobie darować. To, że ludzie nie mają pomalowanych oddziałów które przez xx lat były niegrywalne, to zupełnie naturalna sprawa. Teraz wyszły ostateczne zasady 9th i każdy szanujący się gracz turniejowy będzie nadrabiał z malowaniem, a wymogi malarskie na najbliższych turniejach z tych oczywistych względów można nagiąć. A za jakiś czas się wróci do standardowego wymogu fullpaint.

edit: Abrasus +1, kolejny dowód na bogactwo aktualnej kuchni ;]

ODPOWIEDZ