[Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: [Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500

Post autor: Laik »

Edomir pisze:Panowie, kłóćmy się prosze konstruktywnie. Bez personalnych uwag czy tekstów "nie umiesz grać" "twoja armia jest brzydka" itp. Wiecie już jak jest z racją. Czasami nerwy trochę puszczają (bo bądź co bądź wiele elementów jest losowych), ale bądźmy kulturalni i rzetelni w swoich ocenach.

W mojej ocenie trochę się zgadzam z każdym, także Asem - na podium widać dominację kilku armii, ale nie zawsze. SE (WE) Tutaja zrobiły ze mnie sieczkę, a dancerzy rozpieprzyli mi 7 grubasów w 1 turę - elfom z lasu sprzyja większość układów stołu i scenariuszy, gdzie mogą sobie na objective'a lub środek stołu wrzucić duży las i ustawić się piechotą. Podejdziesz jeżeli stoją tam 3 oddziały a za plecami lata w sumie 11 orłów? Nie sądze. Nie zmienia faktu, że trzeba wyciągać doświadczeń i myśleć :)

Miłego poniedziałku moi drodzy!

SE muszą postawić swój las minumum 6" od objectiva.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

tak? hmm, dobrze wiedzieć :D
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Sporo opinii o armiach jest spowodowane nie znajomością zasad - tym większej ze zmian było mnóstwo w poszczególnych draftach, tym bardziej wstrzymalbym się z mocnymi opiniami póki nie byłbym pewien co pisze ☺
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Przepraszam za wała, nie wiedziałem po prostu. Edgar jak chcesz to możemy zagrać rewanż ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Obawiam się Hoaxie, ze poprzedni weekend właśnie udowodnił tezę wręcz przeciwną :p
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

No nie bardzo. To, że nie miałeś w rozpie rzeczy które sobie z tym radzą, nie znaczy, że takich nie ma ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Twórcy gry zarzekaja się, że fullkawaleryjska rozpiska jest "jednym z archetypow", pod który tworzono księgę. A poza tym "wszystko jedno, co się wstawi do rozpiski" (ale w to, to nawet ja nie wierzę :p)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Wincyj magii, wincyj fastów/lataczy/scoutów/vanguardów i spoko. Tak myślę.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Pewnie tak, choc wtedy pewnie musialbym sie pozegnac z idea dwoch lanc grali i jeszcze Questow :( no nic, będziemy kminic.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zgadzam sie z asem. gra wochem i welfami jest gupia. gra bretka jest mundra i taktycznie trudna.

Armia jest slaba i trzeba ja polepszyc aby sie dalo grac z ludzmi.

Jak grac niby z wochem, orkami, chd czy jakimikolwiek elfami? przeciez sie nie da. w tej armii nie ma nic. sa slabe rycki i slabsze chlopstwo.

nie da sie grac.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Obrazek

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Tytuł: [Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500
Janus pisze:
as1 pisze:a.
a nie zauważyłeś As że w tej 4/5 pierwszych graczy cały czas pojawiają sie ci sami gracze?

nie będe sie wypowiadał co do wochu bo sam nim gram, ale mogę w sprawie bretonni. Można tam złożyć nparwadę mocnych herosów z rerolami wszystkiego[którzy sobie radzą z większością klepaczy we wszystkic innych armiach, gdzie z wochowym idzie im jako jednym z łatwiejszych, barzdiej chodzi o ancient dragona, demona wratha, minotaura], do tego dostę do high magic[zwiększa znacznie przeżywalnosć +super combuje się z tą armią], quesci[2+save; swruraki, scaut, vanguard.....], pegazy, gralle, treby jako dopełnienie. Bretka teraz należy do jednej z lepszych armi. Zwróć uwagę nawet na to, że Shino się na nią przerzucił, aby być mocnym wsparciem do kadry.
Co jak co, ale bretka ma dużo argumentów na resztę armii [co wiecej mieszcą sie one w 1 rozpie], a np. sam Shino[ja też] twierdzimy że z wochem i tymi "pojebanym herosami" jest na lepszej pozycjii w tym paringu to woszek ma pod górkę. no chyba ze zagrasz jak ciota...
A nie zauważyłeś że te pierwsze cztery osoby to w praktyce te same armie ale spoko.Ale kurde czy my dyskutujemy o topie? Nie my dyskutujemy jak umożliwić innym armiom grę bo niestety narazie grywalnych jest z 4 -5 i nic poza tym.
A więc kochanemu Janusowi i Shinowi proponuje jedno popatrzcie na matematykę niestety ona nie kłamie:)
Więc podaj mi tego herosa który
a) może latać samopas
b) lata
c) rozpiernicza tego lorda (bez wsparcia magicznego)
d) bez wsparcia magicznego rozpierniczy tego lorda
Więc prosze Janusku pokaż mi tego lorda który kroi tych wochowców bo obawiam się że taki po prostu nie istnieje.
Ten o którym mówisz czyli herosa z Valorem daje nam możliwość
Za to jak jedziesz bo bandzie to popatrzmy na wasze porównanie typu treby są lepsze od hellcanona WTF
2) Pokaż mi tego lorda bo jakoś go nie widzę
3) tą bestie która ma abbusha i jest unbreakeable miodzio
4) radzimy sobie z lordami (w szczególności z minotaurem) niestety ale matematyka u ciebie słabo a i jeszcze jedno nie mówimy o przykładzie gdy ten tak zwany lord szarżuje od frontu w największa lance gdzie jeszcze siedzi BSB bo obawiam się że trzeba być ciotą aby szarżować lataczem coś takiego od frontu ale co ja tam wiem przecież wochowcy nie wiedzą że istnieje coś takiego jak szarża boczna ale co ja tam wiem.
Obawiam się że ciotą to trzeba być aby grac wochem ale co ja tam wiem Janus.
rafixator pisze:Btw. Nie pamietam zeby as1 gral bretka w 8 ed gdzie byla duzo bardziej wymagajaca armia do gry...
Byłem światkiem bitwy Dębka Z janusem i Kalafiorem i brak słów na to co się działo w obydwu grach. Więc obydwoje nie mają dla mnie żadnej wartości. Ile lat potrzeba było aby coś zrobić z słoneczkiem. Nikt się tym nie zajął bo nie było problemu :). Ach te ratlingguny po prostu było wspaniale.

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

o wypraszam sobie... Ja gram wochem i nie uważam się za ciotę. Według mnie woch to dość wymagająca armia w któej bez taktycznego zagrania ciężko było z wieloma armiami. Są tam mocne jednostki ale mniej liczne i droższe punktowo. Dlatego mobilnosć w tej armii była/jest priorytetem bo bez dobrej kanapki woch przegrywa statikiem. A helupa jest gorsza od trebka. Wolałbym ją jako zwykła WM.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

As, piszesz bzdury jak mało który. Merytorycznie bez sensu i do tego obrażasz wszystkich dookoła. Jak woch to taki autowin to kup woch i przestań płakać na forum.

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Nie musi nawet kupować. Wystarczy przemalować kamienie

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Tak czytam tego flama i nasuwa mi się jedna myśl, a nie jednak dwie.
- Na zgrupowaniu zagrałem z Shino i dostałem do 5, a potem grałem z tobą ASS i wcisnąłem cię do 5. (mimo, że wałowałeś np. przerzucając kostkę na kometę z atrybutu)
- Pozdro, poćwicz. :lol2:

Wyższość treba nad hellcannonem? No nie wiem, jest 2 razy tańszy?!
Masz gryfa czy coś takiego, i masz takiego latacza jak woch, w czym problem?
Bestia z ambusha jeśli wyjdzie w 2 turze na 3+ może zaszarżować dopiero w 3. Czyli połowę gry sobie postrzelasz.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Jareczku następnym razem nie dam sobie wmówić że nie wiedziałeś że bolec ma 24 cali zasięgu i pozwoliłem ci wskrzesić tego lorda bo myślałeś że bolec to shit a ten mag lord co ustawiłeś 10 cali od komety też był miodzio ( o jakim przerzucie mówisz bo z tego co pamiętam nie przerzucałem żadnej komety tylko hity na bolcu ale mogę się mylić). Więc ze mną będziesz miał bardzo słabe bitwy i dziwnym trafem zapomnę o swoich statystykach a ciebie będę pytał o wszystko. Sorki zasady może będę wymyślał nowe rozpiski w trakcie. Gratulacje
treb nie zaszarżuje, nie ma stabborna , nie przytrzyma głównych oddziałów przeciwnika, sypie się LOL no bo wiadomo że BSB i generał to po co to komu, a no tak nie trzeba go niańczyć bo się sam obroni :).
chcesz hipogryfa porównywać do Mantysi a może do lorda co może mieć 1+ a na hipku góra 2+ a jak wiemy wy wochowcy uważacie że 2+ to nic a no tak zapomniałbym że jak wezmę wielką broń to będzie 3+. Postaraj się proszę.
Jeszce żadnemu wochowcowi do głowy nie przyszło ze można czymś takim zaszarżować na tył choćby graili i jest ciekawie. Ale nie wymagajmy takiego skilla od was.
Jarek
A no tak ale do tej ostatecznej walki nigdy by nie doszło ale co to za różnica prawda. ( to że dla ciebie bliski zasięg to maksymalny zasięg to też taki drobny problem ale na treba się wystawiłeś przez całą grę więc przestań pitolić że unikałeś swoimi wochowcami mojej artylerii bo nie nie unikałeś miałeś to gdzieś wszystko. A może pomyliło ci się z Vcetami?

Przepraszam innych za tekst z ciotami ale była to odpowiedz na tekst Janusa który użył tych samych słów
Wszystkich których obraziłem przepraszam
Ostatnio zmieniony 2 maja 2016, o 19:14 przez as1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Kończ waść wstydu oszczędź...
(ale w duchu mówię sobie "inbo trwaj" <3)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Leci hejt na woch. Idź na forum 9th age i popisz sobie tam w dziale wochu jaki to przejebany jest :lol2:
as1 pisze:Jareczku następnym razem nie dam sobie wmówić że nie wiedziałeś że bolec ma 24 cali zasięgu i pozwoliłem ci wskrzesić tego lorda bo myślałeś że bolec to shit]
Nie moja wina, że pytając o zasięg bolca odpowiedziałeś 24", i nie wskrzesiłeś lorda tylko bsb z lucky shieldem :)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Obrazek

ODPOWIEDZ