Ale z racji przesłania serialu ( każdy zasługuje na drugą szansę* ) jest to oczywiście niemożliwe. Jedyna wzmianka o jakiejkolwiek formie uwięzenia na razie pojawiła się tylko w Bird in the hoof w 1 sezonie ( no i może jeszcze w finale 4, jeśli traktować tartarus jako miejsce uwięzenia. Zresztą jest nawet całkiem zabawny fanfik na tym oparty który nawet przetłumaczyłem ), i to ci musi wystarczyć w tym temacie .A imo miejsce Starlight jest w lochu w miejscu, do którego została wygnana. Coś mam wrażenie, że 6 sezon nie będzie mi się nazbyt podobał przez ten "drobny" fakt.
Niiieeeekoniecznie . Lauren wprost stwierdziła że Celestia i Luna urodziły się Alikornami. Zdanie jakie pada w "crystaling-u" można rozumieć różnorako. Bo w końcu co człowiek/kuc może wiedzieć o tajnikach swoich narodzin.W ogóle dziecko Alicornowe rozwala całą mitologię, włącznie z "Journal of the Two Sisters", bo z najnowszych odcinków wynika, że chyba obie siostry zostały przemienione, a nie są naturalnymi Alicornami. Co stawia pytanie, jak to się ma do "braku nieśmiertelności u Twilight", skoro ma de facto ten sam status co obie siostry.
*no chyba że jesteś zmiennokształntym, królem tyranem, pożeraczem magii, albo księżycową czarownicą, dla tych drugiej szansy nie ma