Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Ja mam oba oddziały w rozpie. Egzeki z +1 atakiem są siłą nie do zatrzymania. Chociaż na piechotę bez sejwa bg są nie ocenieni. Pamiętam jak raz z +1 atakiem wycięli w pień 30 savagy. Za to regularnie mają problem z mi. Problem jest też kiedy coś ma minusy do hita
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Nie ma pk na na ładowanie ich w magię. Wszystko w tym booku jest obrzydliwe drogie. Fajne jest to że egzecy z gwardia się uzupełniają. Niestety minusami obu unitów jest to że są bardzo miękkie.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Ja zaś testuje rozwiązania niezwykłe i nad Łozę ruszam jutro z czymś takim +/-:
Captain generał Fleet Commander z savem 1+ z przerzutem i słomką
Kapłanka Nabh bsb z kosą egezków savem na 2+ i wardem na 5+
Assasin Nabh z Headsman’s Axe i wardem 4+ na cc
Magica 1lvl Nature +1 cast/dispel
Magica 1lvl Nature Dispel Scroll
30 wiedźm fcg płonąca szmata
16 kusz sztandar muzyk
30 gwardii fcg banner of blood
meduza z halką
5 akolitów z championem
5 akolitów z championem
hunting chariot z harpunem
I jedyne nad czym kminię to czy nie lepiej od kusz sprawiliby się wojownicy z włóczniami... choc do cc już i tak jest tu sporo śmieci
16 kusz sztandar muzyk
meduza z halką
5 akolitów z championem
5 akolitów z championem
I jedyne nad czym kminię to czy nie lepiej od kusz sprawiliby się wojownicy z włóczniami... choc do cc już i tak jest tu sporo śmieci
Triclinium Thoruniensis
Tapio pisze:Ja zaś testuje rozwiązania niezwykłe i nad Łozę ruszam jutro z czymś takim +/-:
16 kusz sztandar muzyk
meduza z halką
5 akolitów z championem
5 akolitów z championem
Powiało inspiracją zachodem
ja to widze tak że kolega chce wrzucać regeny na 3+ na oddział z czarkami do buffów w CC ma i tak loków i do dziugania na dystans również.
Według mnie jest spoko tylko dołożyłbym po jednym warlocku co by nikt Ci nie strzelał w championów od tak
Według mnie jest spoko tylko dołożyłbym po jednym warlocku co by nikt Ci nie strzelał w championów od tak
Koledzy Podajcie Mi proszę linka do najnowszego armybooka dla nas bo miałem długą przerwę i nie ogarniam a jutro mam grać
I jeśli jest to do pliku dla Armybuildera
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Army book:Cerverius pisze:Koledzy Podajcie Mi proszę linka do najnowszego armybooka dla nas bo miałem długą przerwę i nie ogarniam a jutro mam grać
http://www.the-ninth-age.com/pdf/the-ni ... 0-99-5.pdf
Pliczek do Armybuildera od Debeliala:
http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 5111451.ab
Jest oficjalny draft do Mroczniaków ale nikt nie napisał z Was jakie ma odczucia.
Ja zastanawiam się nad powrotem do battla ale jakies dziwne te mroczniaki teraz - armia na korsarzach wydaje sie fajna wsparta magia.... w koncu za 12 pk kolesie z dwoma kosami i reczna kusza....
Jaki macie wrażenia, opinie, analizę jednostek ???
Ja zastanawiam się nad powrotem do battla ale jakies dziwne te mroczniaki teraz - armia na korsarzach wydaje sie fajna wsparta magia.... w koncu za 12 pk kolesie z dwoma kosami i reczna kusza....
Jaki macie wrażenia, opinie, analizę jednostek ???
Mam dwa pytanka odnośnie Hunting Chariotu
1) czy jak biorę wersje z harpunem i oddaje strzał to obsługa z kuszami też strzel??
2) w rules ma zasadę Reload! <<< co to jest ??
1) czy jak biorę wersje z harpunem i oddaje strzał to obsługa z kuszami też strzel??
2) w rules ma zasadę Reload! <<< co to jest ??
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.