[MASTER] Orcze Gniazdo 14-15.05
Re: [MASTER] Orcze Gniazdo 14-15.05
Zapinowanie modeli też załatwi sprawę
Co do podstawek, jest jakas oficjalnie wydana 75mm? Wiem, że jest taka z GW owalna, ale nie wiem czy taki był cel twórców
Co do podstawek, jest jakas oficjalnie wydana 75mm? Wiem, że jest taka z GW owalna, ale nie wiem czy taki był cel twórców
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
wiem, ale wygodniejsze są zwykłe dzięki za info, jakoś nie skumałem tego od razu
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Jarek, powiesz mi z której strony mam odciąć 25mm podstawki 50x100mm, żeby zrobiła się okrągła 75mm?JarekK pisze:Hoax a moze po prostu odetnij 25mm od któtrzej krawędzi. Chyba prostrze rozwiązanie?
A tak official w końcu jak? Wystarczy, że sobie wytnę i postawię swój model ze swoją podstawką na nowej prowizorycznej, czy muszę zdewastować figs i wciskać na jakieś karłowate kółeczko?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Szczerze, jeżeli oficjalnie machiny są na 60mm okrągłych podstawkach a ja mam je na 50mm kwadratowych i przyjadę z nimi na turniej to co?
- swieta_barbara
- habydysz
A tak na chłopski rozum, to według Ciebie co?Slayer Zabójców pisze:Szczerze, jeżeli oficjalnie machiny są na 60mm okrągłych podstawkach a ja mam je na 50mm kwadratowych i przyjadę z nimi na turniej to co?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
To co zawsze, nikt nie zwróci uwagi.
Jak masz nieregulaminowa podstawke wszystkie watpliwosci sa rozstrzygane na Twoja niekorzyść
- swieta_barbara
- habydysz
Otóż to!Slayer Zabójców pisze:To co zawsze, nikt nie zwróci uwagi.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Byle nie trafić na napinacza :d
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dajcie bana na te maszyny i tyle, będzie prościej!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Po bitwie z Furionem Guldur ma podstawki pod wszystkimi maszynami ^^Slayer Zabójców pisze:Byle nie trafić na napinacza :d
-Qc- pisze: Co do podstawek, jest jakas oficjalnie wydana 75mm? Wiem, że jest taka z GW owalna, ale nie wiem czy taki był cel twórców
Nie ma. Można zamówić wycięcie z czarnej plexi (sam tak zrobiłem) dobrze to wygląda - pełno ofert na allegro. W zależności od ilości koszt jedne wychodzi od 2 do 5 zł.
Owalna 75mm z GW ma 75 w najszerszym w miejscu, drugi wymiar jest zbyt wąski, żeby na tym coś postawić.
Dobrze rozumiem, że to oznacza, że na sali nie ma jakiegoś oficjalnego barku, a w jakieś piwko/przekąski trzeba się zaopatrzyć na własną rękę?Na stanowiskach sędziowskich i w specjalnie oznakowanych miejscach na terenie zjazdu, dostępne będą numery telefonu do pizzerii i knajp.
Źle rozumiesz. W hotelu funkcjonują 3 bary i restauracja.Hoax pisze:Dobrze rozumiem, że to oznacza, że na sali nie ma jakiegoś oficjalnego barku, a w jakieś piwko/przekąski trzeba się zaopatrzyć na własną rękę?Na stanowiskach sędziowskich i w specjalnie oznakowanych miejscach na terenie zjazdu, dostępne będą numery telefonu do pizzerii i knajp.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.