Dzięki bsb + ld10 utrzymasz duuużo. 2 magów a 3 magów to różnica iluzoryczna jeśli chodzi o ofens. Jak wróg ma 4 scrolle to i tak mało zrobisz, a jak ma 2 to dwoma porzezasz. A 4 DD + 2DS to, owszem, mało, ale Jankiel tak gra i mu wychodzi. A teraz magia osłabiona (bo trzeba dzielić kości, bo trzeba widzieć, bo miskasty gorsze)Paraszczak pisze:Konfig herosów jest bezdyskusyjny. BSB by się przydał, ale z kolei 2 magów ma duuzo mniejszą siłę przebicia w fazie magii a do tego 4DD i 2 Scrolle to dla mnie za mało.
Na początek Lord w COK więc głupot tyle samoCO na Lordzie. Daje 1+ AS i Fear Immune dla unitu w którym jest ale uwala szarżę do 14 cali i jest kolejnym obiektem do testowania Głupoty...
Pogramy, zobaczymy. Myślę, że na to punkty się znajdą.
15 jest tanie i dobre. Śmieszna cena. I nikt nie bedzie do tego strzelał, jak ma tyle innych soczystych celów. Może ewentualnie mogłaby być 16-stka, bo jak włożysz 2 herosów na COK, to masz 4 szeregi, outnumber i +2 za sztandary (nie mówiąc o 4A S8 Lorda)15 Warriors Muz Stb? A co to komu zrobi? Myślę raczej o 24 Full CG.
Coby do walki doszło 18-20
Masz 32% szans że za 10 pkt kupisz "droższy War banner". Poza tym z War Bannerem masz 100% szans że będzie lepszy w 2 szarży. Poza tym, jak wróg utrzyma szarże, to w next turn masz zwykłą szmatę. A utrzymać 6 COK nie jest tak trudno.War Banner na COKs. Długo tak grałem i jakoś było. Teraz gram na Slaughterku, bo jest klimatycznie. Nikt tego w tym kraju nie wystawia.
Dodatkowym atutem jest to, że ten oddział z Standard of Slaughter jest naaaprawdę groźny w pierwszej kontrze. A jak pierwsza kontra wyjdzie, to jest na tyłach wroga, i dalej jest groźny.
Jak nie wyjdą z lasu, to za samą ćwairtkę się zwróca. Poza tym obcięcie march move, poza tym 10 strzałów....to dużo więcej niż nic5 Shades...taak, to tam będę szukał ewentualnych punktów, choć wiem, że 5 Shades to encyklopedyczna definicja słowa "nic".
Śmierdzi klimaciarzem . A fe! Poza tym rydwany sporo czasu będą zdawać na Ld10...przecież z takim strzelaniem (82 strzały na ture z czego 12 solidnych), to nie będziesz za bardzo pędził do wrogaWiedźmy za Rydwan. Wiedźmy dostaną swoją szansę, bo nienawidze Ld8 na rydwanach. Choć naturalnie jest to oczywista zmiana, jeśli tylko Wiedźmy "dadzą dupy za pojare".