[MASTER] Orcze Gniazdo 14-15.05

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: [MASTER] Orcze Gniazdo 14-15.05

Post autor: Durin »

Glonojad pisze:Z Darka Polita to ja znam tylko "nie po to jadę 300 km żeby sobie po prostu pograć". Wygrał :p

ej a mam 7 siły i plus 1 do hita.....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Gratulacje dla zwyciezcow. Bardzo zaluje, ze sie nie pojawilem, gdyz wyglada na to, ze bawiliscie sie na prawde w ciekawym gronie.

Test wiedzy wyglada na bardzo intereusjacy. Postaram sie tu wkleic odpowiediz jakie znam

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Shino pisze:Gratulacje dla zwyciezcow. Bardzo zaluje, ze sie nie pojawilem, gdyz wyglada na to, ze bawiliscie sie na prawde w ciekawym gronie.

Test wiedzy wyglada na bardzo intereusjacy. Postaram sie tu wkleic odpowiediz jakie znam

Daj innym się pobawić chwilkę zanim wrzucisz - jutro wrzucę poprawne i wyniki. (Choć już z fejsa widzę że na niektóre mogło byc więcej poprawnych odpowiedzi)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Durin pisze:
Glonojad pisze:Z Darka Polita to ja znam tylko "nie po to jadę 300 km żeby sobie po prostu pograć". Wygrał :p

ej a mam 7 siły i plus 1 do hita.....
To akurat piosnka Cosma :-)
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Będą jakieś fotki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Będą - orgowie muszą się nieco zregenerować po imprezie☺.

Będą jakieś raporty bitewne? (Ja swój juz pisze)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Laik pisze:Będą jakieś raporty bitewne? (Ja swój juz pisze)
=D>
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Btw - jak ktoś chce się sprawdzić w teście to ma czas do 21, później wrzucę odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

A właśnie - jakby przypadkiem odnalazł się randomowy kufel Guinnessa, to mój. :mrgreen:
Obrazek

Guldur
Mudżahedin

Post autor: Guldur »

Laik pisze:Będą - orgowie muszą się nieco zregenerować po imprezie☺.

nie zapomnij o warhawkach

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Guldur pisze:
Laik pisze:Będą - orgowie muszą się nieco zregenerować po imprezie☺.

nie zapomnij o warhawkach

Nie zapomnę - w końcu tak się mastery wygrywa 8)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Co Ty wiesz o polskim battlu?;)

1. Jaki gracz jako jedyny w historii ukarany zostal punktami karnymi kilka dni po zakończeniu turnieju i dlaczego?

Andrzej za gre trzema roznymi rozpiskami, napisanymi na kolanie, z blednymi kosztami (zgadnijcie w która strone). Master odbywal się we Wroclawiu, o karniakach (20) zadecydowal Morrok

2. Na ktorym masterze została rozegrana oficjalnie najdluzsza bitwa i miedzy jakimi graczami?

Polit vs Pasiak w Bialymstoku, była to trzecia bitwa w sobote, bez limitu czasu dzięki czemu starcie zakonczylo się po około 7,5 godzinach, roznica kilkunastu małych punktow

3. Rozwin skrot klubu BWT

Ten Gdynski posiada wiele roznych nazw jednak pierwsza oficjalna jest Browar Woda Tequila

4. Skad oryginalnie wywodzi się klub Szybki Szpil?

Pytanie tylko wydawalo się podchwytliwe – zalozycielem jest Solo, który pochodzi z Tychow i tam tez powstal jeden z największych Slaskich klubow

5. Z czego zaslynal Puchar Szczecina na rok zanim został masterem?

Z dość poznej godziny rozpoczęcia ze względu na ewakuacje spowodowana alarmem bombowym:). Mimo takiego początku impreza nalezala do najlepszych w sezonie.

6. Za ile na allegro została sprzedana najdrozsza rozpiska masterowa?

Za 10 zl, była to jedna z trzech rozpisek z pytania pierwszego, sprzedawal ja Lidder a kupującym Dymitr który przebil Swieta Barbare

7. Jakich dwóch graczy wzielo udział w największej liczbie masterow w ciągu ostatnich 3 lat?

Gasior i Lipek – sa oni bywalcami prawie wszystkich imprez w ostatnich latach

8. Jak na imie i nazwisko ma Crusader? (liczy się tylko bez bledow)

Stanislaw Scheiner

9. Jak po polsku nazywa się „Overwhelming Power” w tłumaczeniu zasad w podręczniku glownym T9A?
Nieodparta Sila

10. Dlaczego, według Darka Polita, kawaleria jest lepsza od piechoty?

Darek Polit był graczem bardzo kontrowersyjnym, w rankingu wszech czasów na pierwszym miejscu – według niego kawaleria jest lepsza bo może się dalej cofnac :D

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Nawet gdybym znał większość odpowiedzi to na ostatnim bym poległ 8)
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

i wyniki z mastera:

Qc 6
JarekK 6
Bobson 5
Swieta Barbara 5
Dibo 3,5
Lohost 3
Szary 2
Glegut 1,5

mamy remis Qca i JarkaK - w zwiazku z czym bedzie pytanie tie breaker - przez FB

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Laik pisze: mamy remis Qca i JarkaK - w zwiazku z czym bedzie pytanie tie breaker - przez FB
troll contest O_O
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Jarek juz odpowiedzial - Twoja kolej :)

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

1,5 pkt??? :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Tie breaker rozstrzygniety.

Pytanie brzmialo - Gdzie na masterze pojawil sie jajociag?

Poprawna odpowiedz to oczywiscie Lublin :mrgreen:

Blizej poprawnej odpowiedzi byl Jarek i to on otrzymuje bon na 50 pln do sklepu Gnom - gratuluje zwyciezcy i wszystkim ktorzy odwazyli sie oddac kartki bo test byl trudny :)

A czym jest jajociag - Zasady bardzo proste - dwóch gpści przywiązuje sobie linke do jajec i idą w przeciwną stronę. Przegrywa ten który się podda smile emoticon Największy pojedynek i praktycznie jeden z niewielu był między Trojkiem a Jerzynem z Lublina, mocowali się mocowali ale Trojek lepiej ciągnął i wygrał :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Stawiałem na Wejcherowo - Cosmo opowiadał, zę było tam fajnie xD - co poradzę, jak zaczynałem grać to Koziołka już nie było :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ja strzeliłem z kolei Białystok, bo z opowieści Dymitrowo-forumowych, tam jest największy hardcore. :lol2:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

ODPOWIEDZ