PMOTM 7 Empire.....

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

PMOTM 7 Empire.....

Post autor: maciek_89 »

Zabieram się do roboty akurat mam dziś dzień "wolny" od szkoły:P
Zaczynam od pytania jak zrobić metaliki takie jak tu albo takie jakie mają knightsi z skull passowego booka z tylniej okładki. Chodzi mi o zbroje mogę liczyć na rady?
http://www.coolminiornot.com/78986

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kol0 »

Ja taki efekt uzyskuje :

Shining Gold+ Chaos Black (mieszam na oko tzn aż dojdę to zadowalającego mnie odcienia :) )

Następny etap to sama Shining Gold (na mniejszej powierzchni ) [jeśli wczesniej zrobiłeś bardzo ciemny odcień to dodaj jeszcze troche Chaos Blacka, a następnie dopiero samym Shining Gold]

Kolejny etap to rozjaśnianie Shining Gold + Mithril Silver (ok. 50/50)-tym kolorkiem maluje "odblaski"

Dla mnie efekt jest zupełnie zadowalający :)

Mam nadzieje że ci pomogłem :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Shining Gold+ Chaos Black (mieszam na oko tzn aż dojdę to zadowalającego mnie odcienia Smile )
Zamiast chaos black-a polecam Tin Bitz-a ... :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kol0 »

Zamiast chaos black-a polecam Tin Bitz-a ... Smile
Musze spróbować :D

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ja zlote elementy maluje tak - tin bitz , pozniej rozwodniony flesh wash , jeszcze raz tin bitz i na koncu shining gold (taka kolorystyke wybieram do ciemnego zlota )

chyba ze ma byc jasne zloto to na koncu jeszcze dodaje kojejna warstwe - shining gold plus mitril silver

ODPOWIEDZ