Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Kacpi 1998
- Masakrator
Re: Szybkie pytania
Tym samym co metal i plastik-kropelką, superglue, cjanopanem itp.
Jak przykleić posypkę (piasek) na płytę pcv spienioną? Wikol da radę?
Ciara pisze:Jak przykleić posypkę (piasek) na płytę pcv spienioną? Wikol da radę?
Wikol "da radę". Jednak najlepiej przed przyklejeniem pcv zmatowić papierem ściernym lub pilniczkiem.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Oke, dzięki za odpowiedź.
Akrylem, np. takim ze sklepu artystycznego, jak mało potrzebujesz albo farbą plakatową z np. Lidla mieli zestaw tani, albo nawet jak masz pod ręką farbą do ścian.
Tylko najpierw połóż jakiś podkład albo np. pokryj papką papier toaletowy+wikol+woda, uważaj na spreje do podkładu bo styrodur może z nimi wejść w interakcję najlepiej najpierw zrobić test na odpadku. Ale jak pokryjesz papką to możesz śmiało czymkolwiek.
Tylko najpierw połóż jakiś podkład albo np. pokryj papką papier toaletowy+wikol+woda, uważaj na spreje do podkładu bo styrodur może z nimi wejść w interakcję najlepiej najpierw zrobić test na odpadku. Ale jak pokryjesz papką to możesz śmiało czymkolwiek.
Ja z powodzeniem używam farb akrylowych do ścian które w próbkach można za grosze (3-4 zł) kupić w marketach budowlanych. Dość duża gama kolorów a po rozcieńczeniu można spokojnie aerografem zasuwać.
Zapraszam do mojego studia szukaj na FB Kuczolpaintlab
Rozkminiam zimowe podstawki.
Poza śniegiem chciałbym zrobić lód, taką zmaźline lodową która będzie pełniła rolę podłoża. Nie wiem jak to zrobić.
Proszę o pomoc
Poza śniegiem chciałbym zrobić lód, taką zmaźline lodową która będzie pełniła rolę podłoża. Nie wiem jak to zrobić.
Proszę o pomoc
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Czyli najpierw powierzchnie na jakiś jasny niebieski i potem tylko coś przeźroczystego i tyle?Durant pisze:Jak taką przezroczystą to możesz spróbować z klejami, albo z silikonem, ewentualnie still water od vallejjo. Sople możesz zrobić z pow. lub z przezroczystego plastiku rozgrzanego uważnie nad ogniem świeczki takiej do podgrzewania herbaty.
Taki lakier jak do ochrony modeli np. Vallejo (nakładany pędzlem) też się sprawdzi?
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Domyślam się, że chodzi Ci o motyw rozwiniętego zwoju albo jakby proporca. Moją nieudolną próbę takiego manewru możesz zobaczyć tu na podstawce space marine-a.oNe pisze:witam kiedyś spotkałem się z opcją imienia na podstawce w takim fajnym stylu zrobione czy ktoś wie o co mi chodzi lub wie jak to się robi
Nie wiem czy robiłem jak należy, ale zabrałem się za to tak:
1. Wstępny kształt kolorem takim jak kości (np. Ushabti bone)
2. Poprawki konturu czarnym.
3. Na to brązowy wash.
4. Rozjaśnienia bazowym kolorem.
5. I na końcu napis.
poprzez dodanie białej farby nie żółknie, ponoć (u mnie się to nie dzieje, a śnieg ma ok 2 lat, może to też przez to, że do mieszanki dodaje białego śniego, ten od GW i jak już nałożę papkę, to też posypuje nim ale zapewne to nie jest tego zasługa tylko farby).Zeppelin pisze:Gdzieś obiło mi się o uszy, że przez ten sposób pokrywa śnieżna z czasem "żółknieje" czy możecie zaprzeczyć tym pogłoskom?
Dzięki