Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Jestes pewien, ze prawdopodobientwo na jedno 4+ jest takie same jak na trzy 4+?
- wind_sower
- Masakrator
Ktoś tu ma zadatki na granie SkavenamiQsownik pisze:Battle Magic Path - czyli podstawowe tylkoTapio pisze:Małe pytanie tylko, na kaptur wziąć k8 czy k20? Jakoś nie wyczytałem, czy losuje się ze wszystkich ścieżek, czy tylko z 8 podstawowych
K8 czy K20? Nie lepiej rzucić 8x k6 (tyle ile wypadnie na 4+ to twój wynik)?
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Ok zatem k8 wystarczy
Magia jest ok 3 pociski 2 wspomagacze lub odwrotnie jak na malej magiczce wpadna plonace ostrza plus to co dla lorda wylosuje sie z kapelusza czy tez kaptura.
Dodatkowa kostka na 2+ we wlasnej fazie magii na 3+ w przeciwnika.
Tez wolalbym 4 lvl z niebios i time warpa w zestawie ale punktow nijak nie ukulam, musi byc jakas podstawa w oddzialach.
Magia jest ok 3 pociski 2 wspomagacze lub odwrotnie jak na malej magiczce wpadna plonace ostrza plus to co dla lorda wylosuje sie z kapelusza czy tez kaptura.
Dodatkowa kostka na 2+ we wlasnej fazie magii na 3+ w przeciwnika.
Tez wolalbym 4 lvl z niebios i time warpa w zestawie ale punktow nijak nie ukulam, musi byc jakas podstawa w oddzialach.
Triclinium Thoruniensis
Czy istnieja jakies zasady (nie udalo mi sie ich znalezc), ktore zabraniaja dolaczenie do unitu priesta na altarze, zgodnie z zasadami mounted bohatera w unicie z matching base (czyli wlacznie z wypelnianiem rankow) ? Altar to po prostu chariot, wiec... Nie moze maszerowac, ale dolaczyc chyba moze ?
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Kombinuje pod kazdym wzgledem by z tego gowna cos wyzezbic.... @Rince zrobil gowno z tej armii i teraz sie mecz czlowieku... wystarczylo zdjac cloaka, dystans na pegazach i +1 T na cokach i ta armia by jakos wygladala... ale nie... jeden z drugim pozal sie Boze w postaci Rince'a postanowili ulozyc cos pod siebie nie myslac o pozastalych graczach DE...
Zdaje się że Rince zagrał na jedym turnieju, stoły uginały się od masek które dostał i nie ma chłopa
A ja wciąż wierzę, że ta OP opcja musi mieć coś wspólnego w zapisku beastmastera, że można wtedy Krakena w specjalu wystawić
A ja wciąż wierzę, że ta OP opcja musi mieć coś wspólnego w zapisku beastmastera, że można wtedy Krakena w specjalu wystawić
I believe in Honour.!
Problem w tym, ze book, ktory jedna chujowa rozpa stoi, to chujowy book... Rozpa nudna, az zal dupe sciska... ktora nikt na swiecie grac nie chce... Bo jezeli sie nie orientujesz, to pozwol, ze Cie oswiece... "rozpa Rinca pod ktora ustawil booka" nie jest jakas wiedza tajemna, ktora posiedli nieliczni wybrancy... Wszyscy tutaj zebrani posiedli ta wiedze tajemna... i staraja sie cos rozkminic, co uratuje ta armie przed odstawieniem na polke lub sprzedaza...Abrasus pisze:
Propozycja: wymyśl tę rozpę pod którą ustawił booka Rince .
Pierwsze dobre Takie prawdziweZeppelin pisze:Zdaje się że Rince zagrał na jedym turnieju, stoły uginały się od masek które dostał i nie ma chłopa
No jak to co, 3 krakeny 2 hydry smok beastmasterzy na manitkorach 3 przeciez to musi działac
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"