Problem z Uściśleniami Sędziowkimi

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Problem z Uściśleniami Sędziowkimi

Post autor: Christos »

Rozumiem że przyklejone uściślenia sędziowskie z listopada 2006 są aktualnie obowiązującymi. Mam więc dwie sprawy:
Po pierwsze czy ktoś mógłby w tym poście z uściśleniami zrobić porządek? Powygrubiać działy, pooddzielać co trzeba oddzielić itp. W niektórym miejscach jest "misz masz" i ciężko się to czyta i wyszukuje co potrzeba.

Po drugie, skoro to są obowiązujące uściślenia i jest w nich zapis:

"9) Wood Elves [...]

j) Battle Standard Bearer może mieć magiczny łuk."

To o co chodzi z tym co Szafa zamieścił w temacie "Chorążowie armii a łuki i dwuraki":

"Q: Czy chorążowie armii moga uzywać magicznych łuków (np. Wood elficcy) albo dwuraków (np. czarni orkowie)?
A: Nie. Chorążowie armii nie mogą używać żadnej broni dwuręcznej, ani też żadnej broni strzeleckiej wymagającej użycia dwóch rąk.
źródło: uściślenia sędziowskie"

BTW w tym poscie szafy jest parę błędów które walą po oczach. Mógłby je ktoś poprawić? (wiem czepialski jestem ;) )
Ostatnio zmieniony 6 sty 2007, o 22:43 przez Christos, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Uscislenie to zmieniono po opublikowaniu listopadowych uscislen... teraz musisz czekac na kolejna odslone gdzie juz to bedzie zmienione.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a mniej wiecej kiedy my niegodni sie spodziewac jej mozemy? ; )

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

po sesji studenckiej :D o ile mnie pamiec nie myli - przegłosowalismy ze bsb maja dwie a nie trzy rece, wiec o lukach moga zapomniec. i tyle.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

tylko inaczej by bylo ... :/
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ