EURO 2016 w piłkę nożną
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: EURO 2016 w piłkę nożną
U!........................U!...................U!................U!.............U!........U!.......U!......U!.....U!...U!..U!.UUU!
Naprzód Islandia
Naprzód Islandia
Wyrok wykonany
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- GrimgorIronhide
- Masakrator
I dwa gole wbite, egzekutora też zabolało
Wielki szacun, ze nie odpuscili i wbili te 2 bramki.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie wiem czemu tak wszyscy zachwycali się Islandią. Że wyeliminowali Angoli? Każda średnio ogarnięta drużyna by to zrobiła - u Anglików wgl nie funkcjonowała druga linia przecież! jak Islandia w końcu trafiła na zespół z dobrymi pomocnikami - wyszło wszystko na wierzch. 4 do kółka do przerwy i po balu. Mnie tam oni nie zachwycili jakoś - ot, podobny zespół do naszego, imho nieco słabszy i tyle...
Nabijanie się z Zazy i innych, którzy nie strzelili karniaków, nie jest do końca na miejscu. Ciężar gatunkowy meczu wielki, nie tacy goście nie strzelali karnych. Pamiętam jak Platini pudłował sromotnie karnego, a przecież był to specjalista co się zowie. I nie on jeden... Ale oglądanie tylu pudeł na raz - bezcenne
Co do kolorowych w reprezentacjach - cóż, jeśli ma prawo do gry i chce grać w reprezentacji, to... niech gra. Taka jest reprezentacja, jakie społeczeństwo. U nas był kiedyś Oli, strzelał i wszyscy byli szczęśliwi. Był swoistym wyjątkiem, bo takie też mamy społeczeństwo. We Francji, Niemczech czy Szwajcarii jest inaczej. Bardziej kolorowo, czy to się komuś podoba czy nie ... Osobiście nie mam nic przeciwko, żeby u nas np. grał ten siatkarz Leon - jeśli osiadł w Polsce, chce grać i ma do tego prawo - niech gra. Reprezentacja miałaby z pewnością pociechę z takiego zawodnika...
Nabijanie się z Zazy i innych, którzy nie strzelili karniaków, nie jest do końca na miejscu. Ciężar gatunkowy meczu wielki, nie tacy goście nie strzelali karnych. Pamiętam jak Platini pudłował sromotnie karnego, a przecież był to specjalista co się zowie. I nie on jeden... Ale oglądanie tylu pudeł na raz - bezcenne
Co do kolorowych w reprezentacjach - cóż, jeśli ma prawo do gry i chce grać w reprezentacji, to... niech gra. Taka jest reprezentacja, jakie społeczeństwo. U nas był kiedyś Oli, strzelał i wszyscy byli szczęśliwi. Był swoistym wyjątkiem, bo takie też mamy społeczeństwo. We Francji, Niemczech czy Szwajcarii jest inaczej. Bardziej kolorowo, czy to się komuś podoba czy nie ... Osobiście nie mam nic przeciwko, żeby u nas np. grał ten siatkarz Leon - jeśli osiadł w Polsce, chce grać i ma do tego prawo - niech gra. Reprezentacja miałaby z pewnością pociechę z takiego zawodnika...
smiejagreg pisze:Nie wiem czemu tak wszyscy zachwycali się Islandią. Że wyeliminowali Angoli? Każda średnio ogarnięta drużyna by to zrobiła - u Anglików wgl nie funkcjonowała druga linia przecież! jak Islandia w końcu trafiła na zespół z dobrymi pomocnikami - wyszło wszystko na wierzch. 4 do kółka do przerwy i po balu. Mnie tam oni nie zachwycili jakoś - ot, podobny zespół do naszego, imho nieco słabszy i tyle... .
dokładnie! potrzebujące zabawki media nakręciły islandzki hype, daleki wyrzut i główka, proste, ciężkie i nordyckie
Jeśli ktoś chce pokibicować mniej znanej reprezentacji z małego kraju - ma Walię. Tam dopiero panuje pozytywne podejście do sportu, luz i wiara we własne umiejętności - "jesteśmy smokami". Te śpiewy walijskich kibiców - jak na Copa America. Drużyna tańcząca na płycie stadionu 35 minut po zakończeniu meczu. Grali dużo lepszą i ciekawszą piłkę od Islandii.
Ładna piłka reprezentacyjna z Wysp Bryt. (brzmi jak oksymoron)
Chciałbym finału Francja - Walia.
To dużo fajniejszy do oglądania mecz niż Portugalia Niemcy w obecnej formie.
@smiejagreg
Sorry co do karnych to tylko z Zazy wszyscy sie nabijają i mają rację. Jego podejście do tego karnego i wykonanie było komiczne. Klaun na boisku wprowadzony tylko na karne prawdopodobnie jako ten pewniak....
Sorry co do karnych to tylko z Zazy wszyscy sie nabijają i mają rację. Jego podejście do tego karnego i wykonanie było komiczne. Klaun na boisku wprowadzony tylko na karne prawdopodobnie jako ten pewniak....
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zapewne strzelał 10 na 10 na treningach. Nie sprawdził się w finałowym karnym - bywa. Jakoś z Xhaki nikt się nie nabijał, choć strzelił podobnego klopsa .
@ Dzik - podobnie myślę o Walijczykach, to duuużo lepszy i ciekawszy zespół od Islandii, w dodatku mają Ramseya (szkoda, że nie zagra) i Bale'a - piłkarzy znakomitych i kreatywnych. Przyjemnie się patrzy na ich grę. Też chciałbym finału Walia - Francja, ze zwycięstwem tych drugich. To by dopiero było
@ Dzik - podobnie myślę o Walijczykach, to duuużo lepszy i ciekawszy zespół od Islandii, w dodatku mają Ramseya (szkoda, że nie zagra) i Bale'a - piłkarzy znakomitych i kreatywnych. Przyjemnie się patrzy na ich grę. Też chciałbym finału Walia - Francja, ze zwycięstwem tych drugich. To by dopiero było
Moglismy grac w finale, tak to skomentuje...
+1Galharen pisze:Moglismy grac w finale, tak to skomentuje...
... po wygranej ze Szwajcarami obstawiałem finał Polska-Niemcy, niestety zabrakło w naszej reprezentacji skuteczności w wykończeniu akcji podczas meczu i szczęścia w loterii - cóż.
Finał był w zasięgu naszej reprezentacji - a po pierwszym meczu z Niemcami - kto wie, jakby mógł się skończyć...
A tak będziemy mieli finał Ślizgacze-Niemcy... (bo jakość gry zespołu Portugalii nie zasługuje na finał), no chyba, że sędziowie będą drukować jak w meczu naszych z Portugalią i Francja się prześliźnie do finału...
Edit: no i obawy się potwierdziły... tak nie drukują sędziowie nawet u nas w okręgówce to nie jest sport - to wyłacznie polityka i kasa.
na razie afrykanie europy z frycami jeden do przodu
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Mam nadzieję że Porta i Krystyna Żelardo dokopią Francuzom.