http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... /&pageNo=1
20/24 vc na ETC.
Co to znaczy - będą cięcia po, także radzę się przyszykować
Cieszy mnie to że w większości ludzie nie wystawili tego co ma moja rozpiska
Jakie opinie odnośnie rozpisek?. Wydaje się że duża większość pojechała z opcją bezpieczną czyli GG w hordzie i buffy do tego.
Jestem zaskoczony brakiem lahmi w ogóle.
Osobiście jak widzę GG na stole na przeciw to jestem zadowolony bo to znaczy że do walki będę wchodził z reguły na swoich warunkach a wtedy gwardii nie pomagają żadne stormcallery/corps carty czy inne takie. IMO jest to zbyt wolny unit, który z reguły mieści w sobie około 1000 pkt.
co do Marka i jego rozpiski uważam że będzie sobie spokojnie radził z tymi złożeniami, choć na pewno trochę straci jego koncepcja z 3x eteryki.
ETC 2016 VC list
Moderator: misha
ETC 2016 VC list
always Vampire
- Big Boss M.
- Falubaz
VC
Rozpy mało zaskakujące, chyba ta Szaitisa najbardzej mi się podoba, cieszy że nawet BD się pojawiają, Nosferatu chyba tylko u Marka no i terrorgeje można spotkać jedynie u Holendrów.
W większości rozp pojawiają się morghasty więc pewnie dostaną solidnego nerfa.
Te kloce GG jakoś mnie nie przekonują, kloc+bohater w środku+ wózek do buffowania to IMO za dużo za coś co nie tak trudno wyłączyć z gry/ odginać. Większośc rozp straszliwie kwadratowa. O dziwo mało popularne okazują się varkolaki i vampire spawny, vampire knights też chyba nigdzie nie ma.
Rozpy mało zaskakujące, chyba ta Szaitisa najbardzej mi się podoba, cieszy że nawet BD się pojawiają, Nosferatu chyba tylko u Marka no i terrorgeje można spotkać jedynie u Holendrów.
W większości rozp pojawiają się morghasty więc pewnie dostaną solidnego nerfa.
Te kloce GG jakoś mnie nie przekonują, kloc+bohater w środku+ wózek do buffowania to IMO za dużo za coś co nie tak trudno wyłączyć z gry/ odginać. Większośc rozp straszliwie kwadratowa. O dziwo mało popularne okazują się varkolaki i vampire spawny, vampire knights też chyba nigdzie nie ma.
Imo niekoniecznie będą cięcia.. VC solidnie ścięto już w ostatniej odsłonie. Jeżeli już to może w eterykach bo i przez nie VC są tak popularne na drużynówki.
Praktycznie każdy Carstein Count tak samo złożony. Natomiast bardzo mi się podoba pomysł włoskiego VC z tanimi strzygami do walki. Bohaterowie po 165/195p a dają solidne wsparcie gwardi/szkieletom. Brak lamii faktycznie ciekawy no ale comandment jest też dużo słabszy niż był. Ciekawe że praktycznie nie ma Polaków (Varkolaków), jak dla mnie jedna z mocniejszych rzeczy w VC.
Żadnego dużego nekracza.. aż tak jest słaby waszym zdaniem? Złożony pod lore of death chyba powinien dawać radę.
Praktycznie każdy Carstein Count tak samo złożony. Natomiast bardzo mi się podoba pomysł włoskiego VC z tanimi strzygami do walki. Bohaterowie po 165/195p a dają solidne wsparcie gwardi/szkieletom. Brak lamii faktycznie ciekawy no ale comandment jest też dużo słabszy niż był. Ciekawe że praktycznie nie ma Polaków (Varkolaków), jak dla mnie jedna z mocniejszych rzeczy w VC.
Żadnego dużego nekracza.. aż tak jest słaby waszym zdaniem? Złożony pod lore of death chyba powinien dawać radę.
Duży nekracz w sensie Nosferatu Count. Podoba mi się na nim wydłużanie zasięgu i lore of death. Kosztuje 330p z tanim arkanem a snajperkę tłucze na 30 cali. Również leczenie obszarowe w 9/15 calach brzmi dobrze. Testowałeś to może?
tylko zwróć uwagę że te wszystkie vc są raczej jako wystawka a nie armia, która ma wciskać machy. Gwardią można sporo przyjąć i ustać do końcowego gwizdka :p
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
dlatego napisałem że wzięli opcję defensywną. Poza tym uważam że praktycznie każdym złożeniem da się zagrać defensywnie.
dawaj znać kiedy sparing lepiej. Będę sobie robił nacięcia na kolbie z naszych reprezentantów
dawaj znać kiedy sparing lepiej. Będę sobie robił nacięcia na kolbie z naszych reprezentantów
always Vampire