[Wrocław]TurniejT9A"Na POLCONIE" 20 VIII
Re: [Wrocław]TurniejT9A"Na POLCONIE" 20 VIII
Wstępnie się zgłaszam.
Wstępna lista chętnych:
1. Michał (jeśli nie będzie tłumów chętnych, w przeciwnym razie będzie pomagał ogarnąć imprezę)
2. Silvestro (jeśli nie będzie tłumów chętnych, w przeciwnym razie będzie pomagał ogarnąć imprezę)
3. Misiek
4. Abrasus
5. Jarekk
6. Glonojad
7. Chaos
8. Żuczek
9. Remo
10. Miechu
11.
1. Michał (jeśli nie będzie tłumów chętnych, w przeciwnym razie będzie pomagał ogarnąć imprezę)
2. Silvestro (jeśli nie będzie tłumów chętnych, w przeciwnym razie będzie pomagał ogarnąć imprezę)
3. Misiek
4. Abrasus
5. Jarekk
6. Glonojad
7. Chaos
8. Żuczek
9. Remo
10. Miechu
11.
Proponuje granie na mapkach 1,3,4,5,8 bo takie będą na DMP tydzień później
KLIK
Do każdej mapki jest od razu przypisany typ rozstawienia. Scenariusz się losuje (na DMP będą wszystkie)
Taki ukłon w stronę tych co jeżdżą na mastery byłby miły, tym bardziej, że jest możliwość, że przyjadą do nas gracze z innych miast, którzy mogą nie być przyzwyczajeni do "klimatycznego" rozstawiania terenów
KLIK
Do każdej mapki jest od razu przypisany typ rozstawienia. Scenariusz się losuje (na DMP będą wszystkie)
Taki ukłon w stronę tych co jeżdżą na mastery byłby miły, tym bardziej, że jest możliwość, że przyjadą do nas gracze z innych miast, którzy mogą nie być przyzwyczajeni do "klimatycznego" rozstawiania terenów

Jeśli chodzi o prośbę JarkKa - nie będziemy ustawiać stołów pod żaden schemat, ALE...
Jestem zwolennikiem zasady, jakby to nazwać - dobrowolności.
- Jeśli dwaj gracze zgodzą się na coś, niech sobie tak grają.
- Jeśli tylko jeden gracz chce zmienić zasady - gramy wg zasad turnieju/podręcznika.
Zwykle było tak, że w 8ed szykowaliśmy scenariusze, a de facto ponad 90% graczy chciało grać zwyczajne Pitched Battle. Eksperyment z "dobrowolnością" spowodował, że na kilku turniejach tylko 1 osoba (nie ja) chciała grać w scenariusze.
Zwykle gracze zmieniali pewne zasady itd. jak sobie chcieli. Najczęściej dotyczyło to scenariuszy i rozstawienia.
Odnosząc się do Twojego przykładu Jarkku - jeśli gracz przeciwny zgodzi się na ustawienie terenów inaczej (np. wg schematu z DMP) - to sobie tak pogracie
Wstępna lista chętnych:
3. Misiek
4. Abrasus
5. Jarekk
6. Glonojad
7. Chaos
8. Żuczek
9. Remo
10. Miechu
11. Bałagan
12. Jacek
13.
Jestem zwolennikiem zasady, jakby to nazwać - dobrowolności.
- Jeśli dwaj gracze zgodzą się na coś, niech sobie tak grają.
- Jeśli tylko jeden gracz chce zmienić zasady - gramy wg zasad turnieju/podręcznika.
Zwykle było tak, że w 8ed szykowaliśmy scenariusze, a de facto ponad 90% graczy chciało grać zwyczajne Pitched Battle. Eksperyment z "dobrowolnością" spowodował, że na kilku turniejach tylko 1 osoba (nie ja) chciała grać w scenariusze.
Zwykle gracze zmieniali pewne zasady itd. jak sobie chcieli. Najczęściej dotyczyło to scenariuszy i rozstawienia.
Odnosząc się do Twojego przykładu Jarkku - jeśli gracz przeciwny zgodzi się na ustawienie terenów inaczej (np. wg schematu z DMP) - to sobie tak pogracie

Wstępna lista chętnych:
3. Misiek
4. Abrasus
5. Jarekk
6. Glonojad
7. Chaos
8. Żuczek
9. Remo
10. Miechu
11. Bałagan
12. Jacek
13.
Mam takie pytanko, czy mogę wystawić 2 oddziały maruder horsemen zamiast hell riderów? Chciałbym to przetestować przed DMP, a różnica jest tylko w rodzaju konika (steed of slaanesh/ konik).
A może ktoś ma porzyczyć 10 hell riderów (marudery na konikach slaanesha)?
A może ktoś ma porzyczyć 10 hell riderów (marudery na konikach slaanesha)?
Jakbyś usadził maruderów na cyckach, to by przeszło, w tym przypadku to wierzchowiec jest najważniejszy.
Jakbym na coś takiego zezwolił, to otworzyłbym furtkę do kolejnych cudaków
Jakbym na coś takiego zezwolił, to otworzyłbym furtkę do kolejnych cudaków

Szalenie atrakcyjna sprawa taki turniej, wzmaga chęć zapoznania się z 9 erą. Rośnie mi apetyt na granie niestety nie mam złudzeń co do mojej obecności.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
W Twierdzy Wrocław robimy comiesięczne turnieje. Ja mam bardzo ograniczony czas, ale będę musiał zmobilizować trochę ekipę do częstszego grania. Realnie w każdą niedzielę ludzie od nas grają w różne systemy - Malifaux, OiM, Warzone, 40K - jakoś 9th Age rzadziej się pojawia.loko pisze:Szalenie atrakcyjna sprawa taki turniej, wzmaga chęć zapoznania się z 9 erą. Rośnie mi apetyt na granie niestety nie mam złudzeń co do mojej obecności.
Panowie, pamiętajcie o przelewach. Do tej pory dostałem tylko jeden od Miśka.
We wtorek rano będę sprawdzał stan, potem już robicie wejściółwkę na własną rękę (patrz - zasady turnieju)
We wtorek rano będę sprawdzał stan, potem już robicie wejściółwkę na własną rękę (patrz - zasady turnieju)
Brakujące wpłaty za wejściówkę (Czekam do wtorku, południe (nie pamiętałem o poniedziałkowym święcie i że banki nie pracują)
1. Bałagan
2. Jacek - możliwe, że dopiero rano się zaksięguje
3. Jarekk
Osoby, które nie dokonają przelewu mogą śmiało wpadać, ale wówczas wejściówka w kasie kosztuje więcej.
Mały update w sprawie nagród. Ostatnie miejsce dostanie nagrodę pocieszenia - 15 kości z turnieju ETC (Darowizna od Abrasusa, który wrócił z pełnego sukcesów ETC
)
Lista chętnych
1. Michał
2. Silvestro
3. Misiek
4. Abrasus
5. Jarekk - jeszcze czekam na przelew
6. Glonojad
7. Chaos
8. Żuczek
9. Remo
10. Miechu
11. Bałagan - jeszcze czekam na przelew
12. Jacek - jeszcze czekam na przelew
13. Leszek Kinasz
1. Bałagan
2. Jacek - możliwe, że dopiero rano się zaksięguje
3. Jarekk
Osoby, które nie dokonają przelewu mogą śmiało wpadać, ale wówczas wejściówka w kasie kosztuje więcej.
Mały update w sprawie nagród. Ostatnie miejsce dostanie nagrodę pocieszenia - 15 kości z turnieju ETC (Darowizna od Abrasusa, który wrócił z pełnego sukcesów ETC

Lista chętnych
1. Michał
2. Silvestro
3. Misiek
4. Abrasus
5. Jarekk - jeszcze czekam na przelew
6. Glonojad
7. Chaos
8. Żuczek
9. Remo
10. Miechu
11. Bałagan - jeszcze czekam na przelew