![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
dopiero zaczynam składać armie i tego nigdzie nie wychwyciłem po taniości
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Porażka .... napisane 1000 razy nigdy nie zrezygnuje z BSB ....Merrol pisze:Młot na elfie czarodziejki i łuki-ch 1200 pkt. Bez lordów , max polowa dodatkowch jednostek w oddziałach.
Kowalrun l generał (cel - wsparcie,rozpraszanie czarów)
+ tarcza,wielka broń
+ Runa opanowania,uznania
+ Runa determinacji,metalu
20 szarobrodzi (cel - atak,wsparcie)
+ grupa dowodzenia i kowalrun
+ tarcza,wielka broń
17wojownicy(cel - mięso dla łoucznikow)
Than( cel - atak maszyny,łucznicy,mag)
+Pistolet( do użycia po wyjściu)
+Runa przebicia,3xuderzenia,runa więzów
15 górnicy(cel atak maszyny,łucznicy,mag)
+ grupa dowodzenia i than
+Pistolet(do użycia po wyjściu)
Mściciel (cel - wspiera działo)
Działo ( cel - mag,łucznicy)
+ zdobienia runiczne
Inżynier (cel - wspiera dzialo)
+ smocza rakieta
Czy kowal run dodaje +1 do ściany z tarcz i jest w sumie ward 4+ gdy są zasarzowani i 5+ potem czy to się nie łączy?
@ ja gram teraz 2 cannony + organy obstawione albo (20)muszkieterami z accuratem albo (14)irondreakami (w jednym i drugim wypadku -2 cie nie dotyczy)WYRWENA pisze:WYRWENA4500 Pts - Dwarven Holds Army
WYRWENA
A ja nie rozumiem dlaczego gracze tak bardzo forsują rune of gleaming zamiast rune of resilience, -1 to hit działa tylko na ataki używające WS lub BS, a zasada -1 to wound działa na impacty, stompy, magię oraz ogólnopojęte autohity.StR pisze:@ kowadło - popieram ten dobór runWYRWENA pisze:WYRWENA4500 Pts - Dwarven Holds Army
1 Anvil of Power
#Bound Spell: Rune of Storms
#Bound Spell: Rune of Shattering
#Bound Spell: Rune of Gleaming
WYRWENA
na DMP grałem bez Króla i wynik miałem bardzo dobry, jednak jest to model z M3 kosztujący 800 punktów który może zostać zachaffowany na śmierć, także nie przesadzałbym z tą "obowiązkową" pozycją, ale nie mówię, że jest to słaby wybórWYRWENA pisze: King na tronie - Kto zastanawia się czy wydać na niego 800pk podpowiem że nie ma nad czym jak dla mnie pozycja obowiązkowa.
Zamieniam jedynie Rune of Precision na płonące i daje warda na 4+
WYRWENA