nowe HE 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a wiec ostatecznie rozpiska zostala przyjeta do 100% realizacji :)

po poczatkowej wtopie udalo mi sie pare razy z rzedu wygrac i to dosc solidnie, gra sie ciekawie i roznorodnie, nie jest to PG, pare armii to bat na taka rozpe.. no ale trudno :) HE maja byc milym urozmaiceniem wystepow na lokalach :)
1 Archmage @ 360 Pts
General; Magic Level 4
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Gem of Courage [10]

1 Dragon Mage @ 395 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]

1 Dragon: Sun @ [250] Pts

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

1 Lion Chariot @ 140 Pts

1 Lion Chariot @ 140 Pts

9 White Lions @ 250 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Standard of Balance [45]

1 Guardian @ [37] Pts
Skeinsliver [25]

9 Phoenix Guard @ 230 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]

1 Keeper of the Flame @ [12] Pts

5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts
Spear; Light Armour

5 Shadow Warriors @ 80 Pts
Longbow; Light Armour

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

1 Great Eagle @ 50 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 65

Total Army Cost: 2250

pzdr !!

p.s.
jednostka ktora ani razu mnie nie zawiodla, phoenix guard :) jednostki bardzo dobre, lion charioty, kombo WL + Arcymag, Dragon Mage, reszta w miare ok, raz lepiej raz gorzej

Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

moja rozpa jest podobna, ale mnie jest roche wiecej i mam bsb. wydaje mi sie ze przeplacasz strasznie na WL i PG

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

No i chyba rydwany wymiatają u Ciebie nie.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

bedziesz musiał sie napocic gdy spotkasz przed soba imperium (4 armaty, 2 czołgi)..

na reszte armii całkiem przyjemne - widze, ze kontre ograniczyłes jedynie do dwoch rydwanów - DP sie nie sprawdzali?

no i w sumie to nie wiem jaka role ma pelnic w tej rozpisce fast - chyba jako ostatnia przeszkadzajka przed regonami piechoty - nie lepiej zamienic na TC?
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Fojtolator pisze:ale mnie jest roche wiecej i mam bsb.
jak w chaosie go nie potrzebuje, to tutaj tymbardziej ;)
Fojtolator pisze: wydaje mi sie ze przeplacasz strasznie na WL i PG
IMO sa warci swojej ceny...
ksuM pisze:No i chyba rydwany wymiatają u Ciebie nie.
jak przypitola to nie ma zlituj :) ale sa mega mietkie wiec trzeba ostro kminic
Asassello pisze:bedziesz musiał sie napocic gdy spotkasz przed soba imperium (4 armaty, 2 czołgi)..
zdaje sobie sprawe :P ale remis z takim srednio dobrym ulozeniem terenu spokojnie mozna ugrac ;)
Asassello pisze: na reszte armii całkiem przyjemne - widze, ze kontre ograniczyłes jedynie do dwoch rydwanów - DP sie nie sprawdzali?
za drodzy, za maly ruch, wole duzo bardziej wytrzymalych i pewniejszy PG
Asassello pisze: no i w sumie to nie wiem jaka role ma pelnic w tej rozpisce fast - chyba jako ostatnia przeszkadzajka przed regonami piechoty - nie lepiej zamienic na TC?
zadna przeszkadzajka, tylko wkurzacze :) obcinanie marszu, szarze na maszynki, odginanie, spowalnianie... ta magia jaka mam (tak statystycznie wychodzi mi 12 kosci na ture) jednak mimo wszystko dosc intensywnie przeszkadza wszelkiemu z taka obrona do 6 DD i 2 DS... a ubic mi magow (zakladajc ze nie gram na patelni) przeciwnikowi moze byc trudno..przy minimalnym wysilku intelektualnym z mojej strony ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

kurde Thurion zlituj sie i znajdz pkt na ring of fury dla dragon mage'a albo chociaz corina

przebijalnosc magiczna znacznie wzrosnie

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A mowilem bound spella brac! To nie chcial... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

i nie wezme ;) 40pkt to moim zdaniem przeginka... a Corin jest One use Only wiec juz kompletnie bez sensu, jakbym mial 40 wolnych pkt to owszem, oierwsza rzecz jaka dokupie, ale w obecnej sytacji jest to niepodwarzalnie niemozliwe ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

40pkt to moim zdaniem przeginka...
Ale sie nie wyczerpuje wiec uzywasz wlasciwie cala gre... :wink:

Ja bym pokminil nad wywaleniem Skeinslivera i moze championa z PG i wrzucenia wlasnie Rof... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Celedor11 pisze:
Ale sie nie wyczerpuje wiec uzywasz wlasciwie cala gre... :wink:
z dragon magem czasami bywa roznie ;)
predzej bym dal mu scrolle ktore poiwnien zdazyc zuzyc... i dal go arcymagowi, ew jak dragon magowi to dal corin, a skeinsliver sie przydeje, wole samemu decydowac o rozpoczeciu czy wyborze strony, a tak mam na to wieksze szanse ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Jasiuuu

no jak chcesz imo boundy to fajna sprawa, na corina zawsze trzymaja kostki a na fury 2kostki spadaja

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jasiuuu pisze:a na fury 2kostki spadaja
ja bym rzucal 1 ;) napewno grajac HE :P a chaosem to zalezy kiedy ;)
Jasiuuu pisze:no jak chcesz imo boundy to fajna sprawa, a
ja bardzo chce... ale piechoty musza byc w tych min po tych 10 moim zdaniem... tak zeby jakis piardowy zablakany strzal z katapulty czy organki ich nie pomordowal do nogi... ja beda turnien na jakies 2300 itp to pierwsza rzecz jaka wchodzi to ring of fury :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
Jasiuuu

masz racje fucktycznie twoja rospa i jest tak wyzylowana ze nie da sie tych 40pkt znalesc no chyba ze orzeł za bolca ale wtedy spada zapotrzebowanie na fasta i ogólnie inna rospa powstaje

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

komandos z tego BSB :D sam na takim dużo razy grałem tylko jest pewien problem bo on nie może strzelać po marszu . Ja go zawsze wsadzałem na orła :d to wtedy była sieka :D
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

1 Archmage @ 360 Pts
General; Magic Level 4
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Gem of Courage [10]

1 Dragon Mage @ 395 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]

1 Dragon: Sun @ [250] Pts

1 * Noble @ 184 Pts
Lance; Heavy Armour; Battle Standard
Reaver Bow [40]
Enchanted Shield [10]

1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

1 Lion Chariot @ 140 Pts

1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts

10 White Lions @ 213 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Standard of Balance [45]

10 Phoenix Guard @ 218 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]

5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts
Spear; Light Armour

5 Elf Steed @ [0] Pts

1 Great Eagles @ 50 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 61

Total Army Cost: 2250

- ja go na orla nie wsadze bo chce zeby mial wysoki save, gralem takim w parowce w weekend i sie spisuje, idzie z piechota do tego strzela.. jak ma takiego save'a to moze w pojedynke przyblokowac jakis lzejszy oddzial... z rerolem i z +1 za sztandar powinno dac rade

- jedyne nad czym sie zastanawiam to czy warto... bo oslabiam chariot na tiranocowy no i zabieram shadowow, ktorzy w sytuacjach ciezkich moga stanowic dodatkowy pkt deploymentu, ale generalnie t najmniejszy problem bo za to dostaje 3 strzaly z S5 :) czyli praktycznie dodatkowego bolca...

- niestety przeraza mnie taka ilosc pkt w herosach.. :roll:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

oj.. jakos dziwnie zaczyna Ci sie armia kurczyc.

herosi w HE sa fajni, ale nie wiem czy az tak fajni by zabierali cenne miejsce dla oddziałów - sa strasznie drodzy.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Asassello pisze:oj.. jakos dziwnie zaczyna Ci sie armia kurczyc.

herosi w HE sa fajni, ale nie wiem czy az tak fajni by zabierali cenne miejsce dla oddziałów - sa strasznie drodzy.
tak se przemyslalem dzisiaj na wykladach to ten koles tych 184 pkt chyba nigdy nie zwrocil :) wiec jednak zostaje przy opcji ostatecznie ostatecznej pierwszej ;)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Pierwsza lepsza...

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Jak dla mnie rozpiska super, ale ja nie jestem tak przekonany do Dragon Mage'a na duże punkty, na małe punkty jest genialny wyborem , ale na duże jest gorzej z powodu ilości strzelania , wiekszośc armii ma dużo strzelania a na niego to wystarczy cokolwiek, dla mnie za dużo kosztuje aby częśc bitew miał się campic i wogóle nie spłacic , jak nie będzie go gdzie schowac to już wogóle masakra. Rozumiem że z niego nie zrezygnujesz bo to taka koncepcja Twojej rozpiski, ja będę prawdopodobnie grał na Banner of Sorcery bo najsilniejsza magia za małe punkty i mało punktów w herosach się inwestuje. Zresztą bedę grał na dużo punkty na przemian armią na dwóch czarujących smokach która mi się bardzo dobrze spisuje a drugi rooster wrzuciłem właśnie :)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Z wielkim bananem na twarzy obserwuje te nowe HE :wink: Starsze byly grozniejsze :D A koncepcja dwoch czarujacych smokow? mniam :twisted:
podpis nieregulaminowy - administracja

ODPOWIEDZ