[MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Re: [MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016

Post autor: Glonojad »

Technicznie rzecz biorąc to kluczowe będzie, czy się autorzy plików to battlescribe i armybuilderów wyrobią z updatem ;)
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

1200pkt, Warbands, zakaz lordów, liczbę modeli w jednostce można zwiększyć tylko o połowę normalnego limitu (zaokrąglając w górę, np. oddział Chaos Warriors Khorne może mieć maksymalnie 18 modeli)
Proszę o wyjaśnienie tego: normalny limit Chaos Warriorów to 30 - więc połowa to 15 czyli może być 25 maksymalnie? Skąd ten limit 18 ?
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Chodzi o to, że zmniejszasz ilość możliwych do dokupienia o połowę, a nie maksymalny limit jednostki o połowę.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

wedle Buildera mogę zwiększyć bazową ilość warriorów o 20, czyli połowa to 10 - czyli maks 20 warriorów może być w rozpisce a nie 18 ....?
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Odsyłam do podręcznika ;) true chaos możesz mieć 20, z dowolnym markiem max 18

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

czyli Builder wprowadza w błąd, ok, stąd moje pytanie; a akurat Wochem grać nie zamierzam po prostu w podanym przykładzie coś mi nie pasowało...
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Limit warriorow true chaos w oddziale to 30, 10(+20)
Z jakimkolwiek markiem to 25, 10(+15)

W army builderze pewnie nie da sie takiej zasady wprowadzić więc gracz musi o tym pamietać.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jaram się tym turniejem strasznie. Kiedy będą ostateczne zasady?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dla mnie też będzie to świetna sprawa - gry na 1200 są szybkie i świeże :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Myślę, że zasady są już ostateczne, chyba że wyjdą jakieś zmiany ze strony the-9-age.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Stan pisze:Myślę, że zasady są już ostateczne, chyba że wyjdą jakieś zmiany ze strony the-9-age.
Fajne zasady. Ciężko coś wepchnąć sensownego, bo wszędzie brakuje punktów :D Obstawiam bardzo tęgie kminy na turnieju.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Wybieracie się?
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

JarekK pisze:
Stan pisze:Myślę, że zasady są już ostateczne, chyba że wyjdą jakieś zmiany ze strony the-9-age.
Fajne zasady. Ciężko coś wepchnąć sensownego, bo wszędzie brakuje punktów :D Obstawiam bardzo tęgie kminy na turnieju.

i gitara, siema!

Kalesoner
Szczur Królów

No właśnie, a do kiedy konkretnie będziecie czekać na zmiany z t9a? Pytanie dla mnie bardzo istotne, gdyż za jakiś czas wyjeżdżam z pl i wracam bezpośrednio przed turniejem, a chciałbym zgłosić poprawną rozpe w terminie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Ciężko nam mówić za 9age kiedy wypuszczą patch.
Możemy uznać, że jeśli się nie pojawi do 5 września to nie będzie obowiązywał na turnieju.
Napiszcie, czy takie rozwiązanie wam odpowiada :)

Kalesoner
Szczur Królów

Mi odpowiada. :)
Obrazek

woodspirit
Mudżahedin

Post autor: woodspirit »

Plague pisze:
-Qc- pisze:Dużo dużo komplikacji zamiast prostego open bez scenerii. Utrudniacie nowym graczom wejście
Słuszna uwaga.
Z jednej strony powinniśmy próbować przyciągać jak najwięcej nowych graczy bo bez nich wcześniej czy pozniej gra padnie. A z drugiej choć minimalnie przydało by się wprowadzić pewne ograniczenia.

Wydaje mi się że zasady warband brak lordow oraz max +50% dodatkowej liczebności oddziału to rozsądne minimum.

P.s sory za interpunkcjię ale z tel piszę.
No cóż więc jestem jednym z tych młodych graczy i myślę że mogę się wypowiedzieć na ten temat. Po pierwsze ograniczenia są do ogarniecia. Po drugie jak ktoś ograny ma mi wbić maskę tylko dlatego że nie będzie miał tych ograniczeń to chyba wolę w to nie inwestować.
Ps. Demony też mają 8 liderki na herosach a jak zainwestuje się w nią punkty to wtedy zostaje mało punktów na inne przedmioty/sztandary. Poza tym jakby dopuścić lordów to demony pod tym względem nic nie zrobią bo sensowne złożenia zaczynają się od 500 punktów (u demon princa może od 400). Dodatkowo demony są niestety bardzo ubogie w scoringi więc jeśli nie chcę wystawić juggernautów khorna to mam jeden scoring na całą armię albo biorę ich dwie trójki lub jeden kloc i tracę ok. 400 punktów na to, plus co najmniej 300 na cory i 200 na generała, a jeśli chcę inwestować w bsb to zostaje mi ok 100 punktów na resztę i nic przegiętego już mi nie wejdzie dlatego uważam pozostawienie scenariuszy za sensowne. Wszystko powinno zostać jak jest.
Bulwok pisze: W byciu battlowcem najlepsze jest przebywanie w pomieszczeniu z 34 innymi mężczyznami. Nie mogę się już doczekać

Awatar użytkownika
Roedor
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Roedor »

A czy ograniczenie że na stole nie może być jednostka łącznie (razem z bohaterami) warta więcej niż 600 pkt jest sensowne?
Może to ograniczy liczbę armii w których jest 800-900 pkt w jednej jednostce?

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Ograniczenia zostają takie jak są :)

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

czy ja wiem czy 900 pkt w jednym unicie w armii na 1200 to taki gamebreaker...

według mnie obecne zasady są w porządku. Fajnie będzie pograć na inny format :)

ODPOWIEDZ