Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc
Moderator: misha
Re: Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc
O jeaa dzięki za rozjaśnienie mi umysłu! Czyli w czarnej du... są te jednostki co nie mają nic od magicznej ochrony? Czyli muszę właśnie vladem iść na zwarcie.
Naprawdę zwyczajnie przeczytaj rulebooka. Nie całego od dechy do dechy ale chociaż pierwsze rozdziały w stylu składanie armii. Jest po naszemu także np tutaj: http://www.the-ninth-age.com/pdf/PL/the ... -3_PL2.pdf
Zadajesz super podstawowe pytania i dużo lepszą pomocą niż zwyczajnie odpowiadać jest wskazać gdzie znajdziesz odpowiedź. Wędka zamiast ryby.
Zadajesz super podstawowe pytania i dużo lepszą pomocą niż zwyczajnie odpowiadać jest wskazać gdzie znajdziesz odpowiedź. Wędka zamiast ryby.
Nooo dobra dobra, rzeczywiście w drugim miejscu podręcznika napisali stosować zawsze! Się nie denerwujcie bo dla kogoś nowego kto nie ma od kogo się uczyć, to sam podręcznik jest mocno nie jasny. Czytam po 3 razy i nie mogę zatrybić.
A teraz ważniejsze pytanie:
wynik walki wiem jak obliczyć, ale czy po zabiciu figurek armatą lub czarem też zalicza się jakoś punkty? Bo ja rozumiem to tak: że wynik walki liczymy po walce wręcz i tylko ją uwzględniamy w wyliczeniach, a wcześniejsze strzelanie i czarowanie służy tylko przetrzebieniu wroga.
I apeluję o anielską cierpliwość do mnie.
A teraz ważniejsze pytanie:
wynik walki wiem jak obliczyć, ale czy po zabiciu figurek armatą lub czarem też zalicza się jakoś punkty? Bo ja rozumiem to tak: że wynik walki liczymy po walce wręcz i tylko ją uwzględniamy w wyliczeniach, a wcześniejsze strzelanie i czarowanie służy tylko przetrzebieniu wroga.
I apeluję o anielską cierpliwość do mnie.
Bardzo dziękuję
Yeaa teraz rozumiem moc VC które ciągle odnawiają swe szyki! Tylko mnie kolega w ciula zrobił bo punktował mnie za działo chaosu Ja mu %&|* następnym razem pokażę!
I jeszcze raz: czy inwokacja neheka ciepnięta np. w ghule wskrzesza je? Czy ona tylko służy leczeniu postaci wielo ranowych? Bo ja rozumiem że wskrzesza.
Ze zrozumieniem czarów mam największe problemy
Yeaa teraz rozumiem moc VC które ciągle odnawiają swe szyki! Tylko mnie kolega w ciula zrobił bo punktował mnie za działo chaosu Ja mu %&|* następnym razem pokażę!
I jeszcze raz: czy inwokacja neheka ciepnięta np. w ghule wskrzesza je? Czy ona tylko służy leczeniu postaci wielo ranowych? Bo ja rozumiem że wskrzesza.
Ze zrozumieniem czarów mam największe problemy