2000+ mój 1000 tysiąc. 2k prawdopodobnie orcze bądz lizakowe

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

2000+ mój 1000 tysiąc. 2k prawdopodobnie orcze bądz lizakowe

Post autor: Wilqu »

Jakieś sugestie na temat samej rozpiski??? Komentarze typu zabierz Greatswordów nie wchodzą w grę :lol2:

Averland 1000 Pts - Empire Army

****1 Warrior Priest of Sigmar @ 138 Pts
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Sword of Might [15]
Enchanted Shield [15]

1 Warhorse @ [0] Pts

****23 Swordsmen @ 219 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician

1 Duellist @ [10] Pts

10 Detachment - Halberdiers @ [50] Pts
Halberd; Light Armour

****4 Knightly Orders @ 180 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
War Banner [25]

1 Preceptor @ [16] Pts

5 Warhorse @ [0] Pts

****1 Great Cannon @ 100 Pts

3 Crew @ [0] Pts

****1 Great Cannon @ 100 Pts

3 Crew @ [0] Pts

****19 Greatswords @ 260 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Standard; Musician

1 Count's Champion @ [12] Pts

6 Detachment - Free Company @ [30] Pts
2ndWeapon

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 3

Models in Army: 74

Total Army Cost: 997

Dla zabawy dodatek do orczego waaagh bądź lizakowego tfu obu na magii np??? Da rade??? Taki mały zamysł do Mastera łódzkiego 2000+1000

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Wywal Czempiona z kawalerii :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Klimat, widzę klimat :D

Gdybym był tobą wilku, to ciułałbym gdzieś punkciki na 5 Flagellantów z Championem! Oddział do zatrzymywania smoków, i brania na klatę lanc bretońskich. Ech, tobie by się takie 2 nawet zmieściły, bo nie masz rare zajętego ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

To testowa rozpa napewno bedą jakies modyfikacje wprowadzone... mam nadzieje ze wypali nasz przyjazd....myślę nad helblasterem bo tanka na te punkty nie warto brac.....co do flagusów 5 ma zatrzymac smoka???? jeśli powiesz mi jak będę happy smok kilka ataków + góra łacznie minimum 8 ataków zalezy kto na smoku na 3 na 2 nie widze szans...hmmm no chyba że chalange:D:D:D:D na smoka to mam armaty:D,jak natomiast flagusy mają zartrzymac lance to juz zagadka uniwesum wyjaśnisz ??? :D , greatswords must be i nic tego nie zmieni za bardzo lubie ten unit myśle nad priestem na piechotke i klocuszkiem swordsmenów zamiast kawaleryjki... zobaczy sie ...dalsze opinie mile widziane :D

P.S. Można uczknąc na nocowanku troche browczyka :lol2: nawiet więcej niż troche?? Nie przyburzy sie nikt???

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Podopowiedz Dnia :wink: kolumna flagusow z championem na czele :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Malal pisze:Podopowiedz Dnia :wink: kolumna flagusow z championem na czele :wink:
Si, o to właśnie chodzi: szerokość oddziału 1, długość 5. A z przodu nie kto inny, ino nasz dzielny Prophet of Doom. Jako, że szuka zagłady szybko ją znajduje :D 60 punktów, a możesz przyjąć wszystko i zatrzymać (Overruna ne zrobi, bo zabije tylko czempiona, gonić nie będzie, bo nie uciekasz.). Potem tylko szarża uprzednio przygotowanych Greatswordów i przeciwnik kwiczy :)
Smieszną akcję miałem, gdy na EEGT wystawiłem 10 Troll Slayerów z 3ma czempionami (w ogóle grałem wtedy na ofensywnych Krasiach). 9tkę Gralli z BSB i lordem trzymałem 3 tury walki, a potem dopchnąłem się w końcu Hammerersami i nie było czego zbierać. Ale mina przeciwnika, który myślał, że zdejmie cały oddział w szarży, a ja zdejmuję jeden model i mówię, że styka była bezcenna :lol2:

Co do uszczykania browczyka: planujemy wypad na jakąś imprezkę, coby napić się w miarę kulturalnie na mieście, wolałbym obyć się bez pijaństwa w szkole...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Hmm a co w przypadku szarży lancy??? champion lancy bije w propheta wynik prophet ponosi śmierc... lanca wypłaca 12 ataków(łącznie z konikami) w flagusy efekt hmm śmierc i piekny overrun w coś tam:p

Nie ufam flagusom od kąd mają T4 pozatym nie mamich figurek :oops:

Gram tym co mam acha pytanko do Ciebie Tomku na tym masterze musi byc wszystko pomalowane??? bo nie wiem jaką ekipe zbierzemy z full malowaniem...

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Wilqu pisze:...

Gram tym co mam acha pytanko do Ciebie Tomku na tym masterze musi byc wszystko pomalowane??? bo nie wiem jaką ekipe zbierzemy z full malowaniem...
Sam sobie odpowiedziałeś ;)

A co do Flagasów: lanca nie może bić po zwyklakach, bo styka się tylko zczempionem przecież :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

jak full malowanie to będą kłopoty na zebranie wiecej niż 1 drużyny:p, chłopaki się ociągają z malowaniem

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

co do malowania mam chyba z 15 pomalowanych flagasow.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Dzięki za ofertę ale jeśli chodzi o moje malowanie tu akurat nie ma problemo...a flagelantów jakoś nie urzywam choc są klimatyczni jednak nie widzę dla nich miejsca w mojej armii.... wole zawodową piechote

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

ja stawiam 10 bo tyle punktów mi zostało.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

ODPOWIEDZ