Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Dziś mam dla was zdjęcie drugiego Rycerza Zakonnego.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Ładne :)
swoja drogą 2 modele przedstawiające 1 rycerza, znaczy wariant z koniem żywym lub martwym ?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

kubencjusz pisze:Ładne :)
swoja drogą 2 modele przedstawiające 1 rycerza, znaczy wariant z koniem żywym lub martwym ?
Dzięki :) W Warheim FS jest jeszcze wersja optymistyczna dla wierzchowca - można z konia zejść :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Po trzech latach przerwy wracam do Sióstr Sigmara do Warheim FS. Po ostatniej aktualizacji podręcznika w szeregi Cór Młotodzierżcy można wcielić trzech Rycerzy Zakonnych.

Modele templariuszy można będzie także wykorzystać podczas gry Łowcami czarownic.

Do złożenia modeli użyłem głównie bitsów produkcji GW oraz kilku pieczęci od Anvil Industry.

Przy okazji robienia zdjęć zauważyłem kilka linii podziału formy, które usunę przed malowaniem.

Dziś mam dla was zdjęcie trzeciego Rycerza Zakonnego.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W końcu udało mi się wygospodarować trochę czasu i usiąść do malowania.

Niewiele tego jest ale dzisiaj pomalowałem stalowe metaliki Rycerzy Zakonnych...

Obrazek
Obrazek

...oraz Krella, który przy okazji sierpniowej edycji FKB pojawi się w Warheim FS jako Postać Dramatu.

Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W ramach #24 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego pomalowałem model nieumarłego bohatera - Krell, Lord of Undeath od Games Workshop. W Warheim FS model Krell, Lord of Undeath pojawi się w przyszłości jako Postać Dramatu dla nieumarłych kompanii.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapraszam także na DansE MacabrE.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

bardzo fajnie wyszło ostrze topora Krella. ale krzywy ten topór niestety :(

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Lechu pisze:bardzo fajnie wyszło ostrze topora Krella. ale krzywy ten topór niestety :(
Bo failcast jest. Prostowanie w ciepłej wodzie nie pomoglo.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

O ile malowanie Rycerzy Zakonnych idzie mi jak krew z nosa, to z dużo większą przyjemnością pomalowałem niedawno model Krell, Lord of Undeath, czy prezentowany poniżej zestaw Crystalic Rocks Basing Kit od HQResin, który zresztą niedawno zrecenzowałem.

Żywiczne odlewy od HQResin umieściłem na okrągłych podstawkach i zwaloryzowałem dodatkami od Ristuls Extraordinary Market, a dokładniej grzybami z zestawu Mushroom Basing Kit oraz robakami z zestawu Bugs Basing Kit.

Trochę obawiałem się malowania kryształów, które przecież podczas prac nad zestawem Cursed Fantasy Treasure Terrains od Ristuls Extraordinary Market wyszły mi delikatnie mówiąc średnio. Na szczęście Games Workshop udostępniło do sprzedaży jakiś czas temu farby techniczne dedykowane do malowania kryształów: Stormhost Silver oraz Soulstone Blue, Spritstone Red i Waystone Green. Efekty użycia farb możecie zobaczyć i ocenić na zdjęciach poniżej. Dla mnie to wygodne rozwiązanie, które na stałe trafi do warsztatu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Wygląda to tak jakby jasnym metalikiem np mithrill silver pomalować bazowo i użyć transparentnych farbek. Przyzwoicie

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Lechu pisze:Wygląda to tak jakby jasnym metalikiem np mithrill silver pomalować bazowo i użyć transparentnych farbek. Przyzwoicie
Bo to dokładnie tak jest zrobione. :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Choć powoli, to jednak prace nad budową Oldenlitz powoli idą do przodu.

Udało mi się dokończyć brukowany plac, który znajdzie się pod Fontanną Drętwej Wody. Bruk wyrzeźbiłem w gipsie wylanym na podstawę z pleksi. Na potrzeby zdjęcia gips pokolorowałem czarnym flamastrem. Następny krok to pomalowanie i wykończenie bruku tak, jak zrobiłem to z Bazarem w Oldenlitz.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Opad szczęki. Szacun za wykonaną pracę
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zapowiada się kolejny trurboklimat od ciebie.

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Ekstra fontanna! Ta mozaika na podłodze jest wydrapana w jakimś gipsie?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Me_gusta pisze:Ekstra fontanna! Ta mozaika na podłodze jest wydrapana w jakimś gipsie?
Tak.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Jak już skończysz ten swój mega stół, wystaw go w jakimś sklepie i pobieraj 100zł za godzinę, będzie tego warte :D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Durant pisze:Jak już skończysz ten swój mega stół, wystaw go w jakimś sklepie i pobieraj 100zł za godzinę, będzie tego warte :D
Dzięki :D ale obawiam się, że jak już kiedyś go skończę to te 100 złotych juz nie będzie nic warte ;)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Pytanie tylko czy zje Cię inflacja czy będziemy płacić kapslami

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

wind_sower pisze:Pytanie tylko czy zje Cię inflacja czy będziemy płacić kapslami
W przypadku drugiej opcji "gry bitewne" nabiorą bardziej dosłownego znaczenia ;)

ODPOWIEDZ