Jak efektywnie pomalować ogień?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jak efektywnie pomalować ogień?
Mógłby się ktoś znający się na rzeczy poradzić jak ładnie pomalować ogień?
Tzn krok po kroku jak malować, żeby mi się udało dobrze.
Z góry thx
Tzn krok po kroku jak malować, żeby mi się udało dobrze.
Z góry thx
Wystarczyło przeszukać forum.
Pozrdo.
Pozrdo.
Kojarze ten artykul, tylko zastanawiam sie, jaki kolor powinien miec ogien, ktory uderza o cos (bede malowal swoje salamandry, ktore ziona ogniem na szczury). Czy koncowa czesc ognia powinna byc biala, czy ogien przy spotkaniu z jakas materia zmieni kolor.
Ogarnia to ktos?
Ogarnia to ktos?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Raczej nie widać tego "białego" centrum płomienia. Ta jęzor ognia sie rozwidla i ogarnia cel ataku tymi "chłodniejszymi" bokami. Nie wie czy zrozumiałeś bo nie za bardzo wiem jak to napisać. No w paru prostych słowach możesz go zrobić bardziej czerwonego (ciemniejszy płomień) w miejscu uderzenia w cel. Przynajmniej takie były moje obserwacje jak za młodu podpalałem różne rzeczy (raz nawet ręke podpaliłem )Ziemko pisze:Kojarze ten artykul, tylko zastanawiam sie, jaki kolor powinien miec ogien, ktory uderza o cos (bede malowal swoje salamandry, ktore ziona ogniem na szczury). Czy koncowa czesc ognia powinna byc biala, czy ogien przy spotkaniu z jakas materia zmieni kolor.
Ogarnia to ktos?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
No wlasnie nie wiem, patrze na googlach na wiele zdjec i sa mega sprzeczne.
Byla kiedys pokazywana figurka stardragona ziejacego ogniem w skale, a za ta skale byl imperialista - kojarzy moze ktos??
Patrzylem na grafiki ziejacych smokow i w takim przypadku ten najscnieszy kolor idzie z pyska, a czym dalej to ciemniej, czyli odwrotnie jak jest pokazywane w tutorialu
Byla kiedys pokazywana figurka stardragona ziejacego ogniem w skale, a za ta skale byl imperialista - kojarzy moze ktos??
Patrzylem na grafiki ziejacych smokow i w takim przypadku ten najscnieszy kolor idzie z pyska, a czym dalej to ciemniej, czyli odwrotnie jak jest pokazywane w tutorialu
salamandra to taki chodzący miotacz ognia, więc może spróbuj popatrzeć na to: http://www.google.pl/images?hl=pl&biw=1 ... 1&aql=&oq= może coś pomoże, jak oglądałeś to olej
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Tutaj takze cieniowanie idzie od jasnego do ciemnego.
jestem tylko laikiem, ale imo może tu chodzić o to, że to całe "paliwo" na początku pali się porządnie a dopiero pod koniec tego wszystkiego wypalają się jakieśtam cząsteczki tworząc czarny dym.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
Tylko tutaj ten ogien jest wszedzie jasny i to jest problem.
Nadal sie nie moge zdecydowac jak malowac :/
Nadal sie nie moge zdecydowac jak malowac :/
imo tak jak jest na tym zdjęciu od Rafała_Pękali. Od samego źródła mega jasne, później dochodzące do czerni.