+1Stan pisze:Ograniczenia zostają takie jak są
[MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
-
- Mudżahedin
Re: [MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
Dostałem PMkę z ciekawymi pytaniami, to napiszę kilka spraw żeby rozwiać wątpliwości.
Konwent zaczyna się w piątek wieczorem. Nie wiem jeszcze dokładnie o której godzinie.
Co za tym idzie, można nocować z piątku na sobotę w szkole.
Dla nocujących battlowców załatwimy oddzielne sale na nocleg, jeśli ktoś się martwi o swoje modele.
Dojazd autem od ulicy Jarzębinowej. Nie wiem czy udostępnią nam parking przy szkole, w razie czego jest spory parking między blokami obok.
Dojazd busem/pociągiem - na dniach wrzucimy mapki.
Można przyjechać na PKS Lublin lub PKP Lublin a stamtąd w soboty co 20min kursuje busik za 3zł. W niedzielę busy do Lublina kursują co pół godziny.
Taxi z Lublina do świdnika to wydatek około 50-80zł, zależy jak się kto dogada z kierowcą.
Gramy na scenariusze, dokładnie w takiej formie w jakiej są w podręczniku.
Konwent zaczyna się w piątek wieczorem. Nie wiem jeszcze dokładnie o której godzinie.
Co za tym idzie, można nocować z piątku na sobotę w szkole.
Dla nocujących battlowców załatwimy oddzielne sale na nocleg, jeśli ktoś się martwi o swoje modele.
Dojazd autem od ulicy Jarzębinowej. Nie wiem czy udostępnią nam parking przy szkole, w razie czego jest spory parking między blokami obok.
Dojazd busem/pociągiem - na dniach wrzucimy mapki.
Można przyjechać na PKS Lublin lub PKP Lublin a stamtąd w soboty co 20min kursuje busik za 3zł. W niedzielę busy do Lublina kursują co pół godziny.
Taxi z Lublina do świdnika to wydatek około 50-80zł, zależy jak się kto dogada z kierowcą.
Gramy na scenariusze, dokładnie w takiej formie w jakiej są w podręczniku.
To jakiś konwent przy okazji? Zapodałbyś jakiegoś linka? Moze ktoś się skusi przez to na wcześniejszy przyjazd?
EDIT
znalazłem, chociaż nie było łatwo
w polu program pusto
zabawne jest to, ze w logo konwentu jest swastyka z uciętym ramieniem
http://swidkon.net/category/news/
EDIT
znalazłem, chociaż nie było łatwo
w polu program pusto
zabawne jest to, ze w logo konwentu jest swastyka z uciętym ramieniem
http://swidkon.net/category/news/
Zastanowimy się jeszcze, czy każda pomalowana armia dostanie 20VP, czy będziemy oceniać poziom malowania i spójność(wtedy nawet najgorsze malowanie nagrodzimy minimum 10VP).Ocena hobbystyczna armii:
- armia pomalowana +20 VP
- armia niepomalowana 0VP (tak, dopuszczamy armie niepomalowane)
- brak kości/miarki -5VP
Na pewno niepomalowane armie nie dostaną żadnych punktów.
Dla niektórych osób, np. dla mnie, to ważne info, bo nie wiem czy mam cisnąć malarza. A kolejki u malarzy są jak za PRLu, więc byłbym wdzięczny za szybkie info. Osobiście polecam standardową ocenę malowania masterowego. Sprawdzone rozwiązanie, a na małe punkty to dużo łatwiej oceniać.
Nie chodzi o to, czy się komuś dana ocena podoba czy nie, tylko o to, żeby wszystko było jak najszybciej wyjaśnione.
Ludzie muszą się przygotować. Ocena '20 za pełne pomalowanie' nie uwzględnia ani poziomu malowania, ani spójności, ani przede wszystkim wysiwygu. W moim przypadku, jeśli taka będzie, to nie będę musiał nic domalowywać przed turniejem, żeby te 20 dostać. W przeciwnym wypadku muszę uzupełnić braki. Myślę, że wiele osób jest w podobnej sytuacji.
I również mam nadzieję, że się zobaczymy
Ludzie muszą się przygotować. Ocena '20 za pełne pomalowanie' nie uwzględnia ani poziomu malowania, ani spójności, ani przede wszystkim wysiwygu. W moim przypadku, jeśli taka będzie, to nie będę musiał nic domalowywać przed turniejem, żeby te 20 dostać. W przeciwnym wypadku muszę uzupełnić braki. Myślę, że wiele osób jest w podobnej sytuacji.
I również mam nadzieję, że się zobaczymy
heh. Niby tak, a niby nie.Duke pisze:A mi sie osobiscie ta ocena malowania bardzo podoba. Turniej sie wygrywa punktami z bitew. Mam nadzieje ze sie zobaczymy : )
Ocenamalowania jednak powinna hcyba uwzgledniac to, czy mimo istnienia 3 kolorow na ludku, sa one przynajmniej rowno nalozone
-
- Wałkarz
Będzie można spać na sali z piątku na sobotę?
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt