[MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
Re: [MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
Hej, jeszcze taka jedna sugestia.
Turniej jest na 2x mniej punktów niż system jest optymalizowany, więc dobrze by było zmniejszyć punkty za generała i sztandary o połowę, do odpowiednio 50 i 25 pkt, co wy na to?
Turniej jest na 2x mniej punktów niż system jest optymalizowany, więc dobrze by było zmniejszyć punkty za generała i sztandary o połowę, do odpowiednio 50 i 25 pkt, co wy na to?
Będę napewno,i postaram się ogarnąć kilka osób ze śląska.
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
Masz auto lotarku? pisze sięLothar pisze:Będę napewno,i postaram się ogarnąć kilka osób ze śląska.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ehh kuc strasznie wygodnicki jesteś,myślałem raczej nad pociągiem do Lublina.
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Jeśli będzie dużo osób dojeżdżających pociągiem do Lublina to postaram się o jakiegoś busa. Na razie się zorientuję w kosztach.
Laik - taki urok tej gry, nie chcemy tworzyć jej od nowa. Wyniki tego mastera na pewno pomogą udoskonalić 9age na małe formaty
Laik - taki urok tej gry, nie chcemy tworzyć jej od nowa. Wyniki tego mastera na pewno pomogą udoskonalić 9age na małe formaty
Misiu, urok tej gry to przede wszystkim to, ze tworzy je srodowisko graczy. Jesteśmy środowiskiem graczy wiec mozemy sobie dowolnie otrzymane narzedzia modyfikować. Wprowadziliscie zakaz lordów (czyli jednak tworzycie gre od nowa) to moze posluchacie Laika, który na 1200 w Krakowie gra juz 3 czy 4 miesiąc i jeżeli on mówi jak jest, to jest spora szansa ze wlasnie tak jest?Stan pisze:Laik - taki urok tej gry, nie chcemy tworzyć jej od nowa. Wyniki tego mastera na pewno pomogą udoskonalić 9age na małe formaty
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Nie jest to do końca prawda. Przeciwnik może równie dobrze ustawić swój punkt przy bocznej krawędzi.Laik pisze:Ale na małym stole jak ustawie punkt na środku to przeciwnik musi swój wsadzić głęboko w moim deployu
Myślałem o tym wcześniej i nawet forsowałem zmianę odległości z 24" do 18", ale wspólnie doszliśmy do tego, że jeśli znaczniki są bliżej siebie, to pojedynczy oddział mógłby kontrolować dwa punkty. Nie mam na myśli tego, że je zajmuje, ale że jest w zasięgu szarży na oddział przeciwnika, który zajmuje drugi punkt. W ten sposób scenariusz zbliża się po prostu do hold your ground. 24" odstępu powodują, że gra jest ciekawsza i trzeba troszeczkę pokombinować jak podzielić armię, żeby te dwa punkty zająć. A skoro ustawienie punktów w 24" nie jest wielkim problemem nawet gdy przeciwnik ustawi swój znacznik na środku, to nie ma sensu spłycać gry i zmieniać zasad.
Zawsze jest taka możliwość wystawienia większej ilości scoringów niż całe 2. Rozumiem, że szczury mają z tym jakiś tam problem bo tylko corami scorują, ale dalej jest to spokojnie możliwe. Elfy akurat tych scoringów trochę mają.
Nie wiem w czym widzisz problem Tomek, jak ustawisz punkt na środku, dalej możesz położyć na krawędzi. Podstawą tej edycji są scenariusze, więc po co to zmieniać?
O wiele istotniejsze, jeżeli do soboty nie będzie zmian w bookach to gramy na te które mamy teraz, tak?
Nie wiem w czym widzisz problem Tomek, jak ustawisz punkt na środku, dalej możesz położyć na krawędzi. Podstawą tej edycji są scenariusze, więc po co to zmieniać?
O wiele istotniejsze, jeżeli do soboty nie będzie zmian w bookach to gramy na te które mamy teraz, tak?
Rulebook strona 88:Kalesoner pisze:Swoją drogą dlaczego jeden unit nie miałby zająć 2 objectivów? Jeśli objectivy są od siebie nie więcej niż 24 cale, to wystarczy, że unit scorujacy jest dokładnie pomiędzy nimi i jest trochę dłuższy niż 12 cali
"Secure Target At the end of the game, the player controlling the most markers wins this Secondary
Objective. A marker is controlled by the player with the most Scoring Units within 6" of the
marker. If a unit is within 6” of both markers, it only counts as within 6” ofthe marker which
is closest to its centre (randomize if both markers are equally close)."
do 5tego wrzesnia chlopaki podali. Wiec moze eteryki beda znerfione, nie pytaj tak nerwowoSzaitis pisze: O wiele istotniejsze, jeżeli do soboty nie będzie zmian w bookach to gramy na te które mamy teraz, tak?
Hot fixa mozna by dopuscic, wiadomo juz ze przytnie głownie chadecje VC i HE, wiec czemu nie