[MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
Re: [MASTER] Świdkon - Lubelski Master 24-25.09.2016
O to że lekko przesuwając punkt zmuszasz przeciwnika do wystawienia drugiego z wiadomej strony - co jeszcze bardziej pomniejsza już i tak mały stół.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
dziękuje pięknie, cos czuje, ze juz wiecej nic nie powinienem pisac w tym temacie oprócz pochwał dla orgów po turniejuX.Maciek pisze:Rulebook strona 88:Kalesoner pisze:Swoją drogą dlaczego jeden unit nie miałby zająć 2 objectivów? Jeśli objectivy są od siebie nie więcej niż 24 cale, to wystarczy, że unit scorujacy jest dokładnie pomiędzy nimi i jest trochę dłuższy niż 12 cali
"Secure Target At the end of the game, the player controlling the most markers wins this Secondary
Objective. A marker is controlled by the player with the most Scoring Units within 6" of the
marker. If a unit is within 6” of both markers, it only counts as within 6” ofthe marker which
is closest to its centre (randomize if both markers are equally close)."
Albo, że wystawi go trochę bliżej Ciebie. Nie odrzucaj tej opcji tak z góry wszak to mogą być ze dwa cale jedynie i komuś może się dużo bardziej podobać ta strona.Laik pisze:O to że lekko przesuwając punkt zmuszasz przeciwnika do wystawienia drugiego z wiadomej strony - co jeszcze bardziej pomniejsza już i tak mały stół.
Nie ma za co Sam tego nie wiedziałem, chociaż fakt, że oddział może zajmować dwa punkty naraz wydawało mi się trochę nienaturalne. Po tym jak zadałeś pytanie stwierdziłem, że najpierw sprawdzę w księdze, czy autorzy uwzględnili taki przypadek.Kalesoner pisze:dziękuje pięknie, cos czuje, ze juz wiecej nic nie powinienem pisac w tym temacie oprócz pochwał dla orgów po turniejuX.Maciek pisze:Rulebook strona 88:Kalesoner pisze:Swoją drogą dlaczego jeden unit nie miałby zająć 2 objectivów? Jeśli objectivy są od siebie nie więcej niż 24 cale, to wystarczy, że unit scorujacy jest dokładnie pomiędzy nimi i jest trochę dłuższy niż 12 cali
"Secure Target At the end of the game, the player controlling the most markers wins this Secondary
Objective. A marker is controlled by the player with the most Scoring Units within 6" of the
marker. If a unit is within 6” of both markers, it only counts as within 6” ofthe marker which
is closest to its centre (randomize if both markers are equally close)."
Ostateczna data po której nie będziemy już nic zmieniać to 5 września.
Jeśli po turnieju 3.09 chłopaki z Krakowa będą się chcieli podzielić przemyśleniami to na pewno je uwzględnimy.
QC- na szybko sprawdziłem w regulaminach, że na poprzednich turniejach w Krakowie nie były grane żadne scenariusze oprócz Hold the ground.
Jeśli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu.
BTW podobno dzisiaj co niektórzy dostają wypłatę, z tej okazji dodałem nr konta do przedpłat
Jeśli po turnieju 3.09 chłopaki z Krakowa będą się chcieli podzielić przemyśleniami to na pewno je uwzględnimy.
QC- na szybko sprawdziłem w regulaminach, że na poprzednich turniejach w Krakowie nie były grane żadne scenariusze oprócz Hold the ground.
Jeśli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu.
BTW podobno dzisiaj co niektórzy dostają wypłatę, z tej okazji dodałem nr konta do przedpłat
Przestań chłopie w końcu płakać - potomstwo spłodziłeś, znaczy że jakieś tam jaja masz, więc przyjmij to co jest, albo zacznij hartować wydmuszki. Ostatecznie wrzuć więcej niż 2 "skoringi" po 15 łuków.Laik pisze:O to że lekko przesuwając punkt zmuszasz przeciwnika do wystawienia drugiego z wiadomej strony - co jeszcze bardziej pomniejsza już i tak mały stół.
Scenariusze bardzo spoko. Punkty tez bardzo spoko, w końcu takie które ludzi nie męczą
xYz
Scenariusze spoko, tylko wszystkie na 72x48 i na 2500 bo pod to były pisane - jak już wyżej napisałem spoko, możemy to grać, co nie zmienia faktu że mogłoby być lepiej.
@Gremlin
o mnie się nie martw - piszę po to żeby turniej miał lepsze zasady.
@Gremlin
o mnie się nie martw - piszę po to żeby turniej miał lepsze zasady.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Lepiej jęczeć po turnieju, kiedy się okaże że są armie które zapychają stół scoringami (pozdro Marek :*). Kto mógł nas ostrzec... Tomek Kasandra Gęgotek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Skoro w śląskiej mentalności jęczenie to rytuał przejścia z chłopca do mężczyzny brnijcie dalej w to Panowie.-Qc- pisze:Lepiej jęczeć po turnieju, kiedy się okaże że są armie które zapychają stół scoringami (pozdro Marek :*). Kto mógł nas ostrzec... Tomek Kasandra Gęgotek
xYz
Zgodnie z obietnicą, na turnieju obowiązuje hotfix:
http://www.the-ninth-age.com/news/index ... here/#news
http://www.the-ninth-age.com/news/index ... here/#news
ciesze sie ze w koncu gracz bestii tak powiedzial - rydwany moga podwozic herosow po tej zmianie czy nie?Kołata pisze:I najważniejsze, czyli koniec z trampolinami dla herosów
o co chodziło z “character teleportation”?