[Kraków] 03.09 MDK Grunwaldzka we wspolpracy z VETO1200 pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: [Kraków] 03.09 MDK Grunwaldzka we wspolpracy z VETO1200

Post autor: Kosa »

gramy z poprawkami czy bez? Jestem za grą z poprawkami, chociaż to dopiero dziś wyszło...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Merrol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Merrol »

Jakimi poprawkami ????
eMperem
Fear is the path to the dark side

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Jakby coś jestem na tak :)

Zmiany -> Patrz dyskusja ogólna - 9th age
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jako ze wyszly teraz to sa dobrowolne.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Bedziemy mieli gosci z Wadowic :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Dziękuję wszystkim za przybycie - mam nadzieję że była to dla Was miło spedzona sobota :)

Dziękuję swoim przeciwnikom za mile bitwy. Do zobaczenia w środę popołudniu w Veto.

Wyniki:
1. Laik SE 77
2. Kosa HE 63
3. Jackie WDG 51
4. Szymu OG 49
5. Dzicka DE 46
6. Michal UD 44
7. PiotrekN EoS 42
8. Elt HE 39 (-339)
9. DarekH EoS 39 (-367)
10. Wertex HE 39 (-772)
11. Baszut OK 35
12. Merrol DH 34
13. Rusek ID 25
14. Shady SA 11

Następny turniej 8 października - jutro założę temat.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Macie może jakieś komentarze do formatu? Coś byście zmienili? Było coś co trzeba ograniczyć?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Wystawienie flank attack - trzeba pomniejszyć strefy.
Scenariusz 2 punkty - szczególnie diagonalnym - bardzo nierówny - kto wystawia pierwszy ten ma straszny bonus (spróbuj to wystawić Stan).
Scenariusz diagonalny - 9" od środka w małym stole zostawia mały deploy.

Co do rozpisek to ciężko stwierdzić.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Rozpy chyba oki z takimi ograniczeniami (na pewno podniesienie ludków tylko o 50% dobrze działa) ale diagonalne plus dwu punktowy scenariusz to przegięcie... Rozstawiłem sobie pierwszy punkta tam gdzie było oki i przeciwnik praktycznie gratis dał mi drugiego... i jak miał grać? Jeszcze na jakiś bardzo ofensywnych złożeniach (akurat to były ogry, 2xmourny plus kloc ogrów) mógł próbować ale w innym przypadku jest bardzo, bardzo słabo. W zasadzie to tak jakby był o 3 w plecy na starcie. Jeszcze na klasycznym rozstawieniu da radę ale też imo nie jest to kolorowe z jednej strony.
F.N.

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Dzięki za świetny turniej :) wg mnie można obniżyć bonusy za szandtary/BSB/generała o połowę bo teraz mają wg mnie za duże znaczenie na ostateczny wynik
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

też coś w tym jest :) w sumie z moich spostrzeżeń wypadło mi to z głowy...
Ale jeśli chłopaki zostawią scenariusze tak jak są, to uważam że i to powinno zostać po staremu, jakoś to się balansuje w sposób nieco upośledzony ale jednak ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Gratulacje dla TOP3, szczególnie dla Jackiego!

Awatar użytkownika
jackie
Mudżahedin

Post autor: jackie »

Ile to ja razy ostatnio zebrałem wpier... tym chaosem. Należało mi się za wytrwałość:)

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris

Post autor: DarekH »

Dzięki za kolejny wspaniały turniej i mega pozytywną atmosferę. W szczególności podziękowania dla moich przeciwników Laikowi, Shady'emu, Michałowi i Kosie :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Pare slow na spokojnie - dzieki Darkowi, Piotrkowi, Kosie i Dzicce za bardzo fajne bitwy.

Bardzo sie ciesze ze tak fajnie wygladalo przygotowanie sali przed turniejem i ogarniecie po =D> .

Szczegolne gratulacje dla Szyma ktory pomimo przeszkod dotarl na turniej i zajal swietne miejsce :)

Awatar użytkownika
Shady
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Shady »

Ja również świetnie się bawiłem :) Pierwszy raz grałem z nowymi armiami i miałem okazję poznać ich możliwości i znów czegoś nauczyłem się do przyszłego turnieju :)

PS Darkowi dziękuje za cukierki z melisą !
Obrazek

Zapraszam do polubienia mojego profilu ;)
https://www.facebook.com/ZygiArtStudio/

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Wielkie podziękowania dla organizatorów i gratulacje dla zwycięzców :)

Cieszę się że udało się zorganizować kolejny turniej ze stale zwiększającą się liczbą uczestników, zaś jednocześnie udało się zachować luźną i przyjazną atmosferę :)

Podziękowania za miłą i bezstresową grę Shady'emu, Eltowi i Ruskowi. Szczególne podziękowania muszą trafić do Laika, dzięki jego surowej lekcji kilka zasad utrwali mi się mocniej niż jakiekolwiek wertowanie podręcznika :D

Mam nadzieje że nikogo nie zwałowałem :)

No i teraz to dopiero mam dylemat, bo trzeci turniej, trzecia rozpiska, prawie wszystko przetestowane, i co tu wybrać na Lublin? :D

Bitwy postaram się opisać w dziale ze swoją rozpiską.

Na 80% nie pojawię się w październiku (miesiąc szkoleń w sobotę do 15tej, niedziele mam wolną, ale zdaje sobie sprawę że większości sobota pasuje :) )
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Co do bonów (aktualnych i z zeszłego turnieju) - zglaszajcie się bezpośrednio do sklepu Veto (mają wszystko odnotowane - po nickach)

Baszut
Mudżahedin

Post autor: Baszut »

Ja też dziękuje wszystkim za wspólnie spędzoną sobotę :)
Szczególnie dziękuję Kosie za mega emocjonującą grę, Szymowi, Dzićce i Michałowi oraz Darkowi za fajki :)

ODPOWIEDZ