[Kraków] 03.09 MDK Grunwaldzka we wspolpracy z VETO1200 pkt
Re: [Kraków] 03.09 MDK Grunwaldzka we wspolpracy z VETO1200
gramy z poprawkami czy bez? Jestem za grą z poprawkami, chociaż to dopiero dziś wyszło...
Dziękuję wszystkim za przybycie - mam nadzieję że była to dla Was miło spedzona sobota
Dziękuję swoim przeciwnikom za mile bitwy. Do zobaczenia w środę popołudniu w Veto.
Wyniki:
1. Laik SE 77
2. Kosa HE 63
3. Jackie WDG 51
4. Szymu OG 49
5. Dzicka DE 46
6. Michal UD 44
7. PiotrekN EoS 42
8. Elt HE 39 (-339)
9. DarekH EoS 39 (-367)
10. Wertex HE 39 (-772)
11. Baszut OK 35
12. Merrol DH 34
13. Rusek ID 25
14. Shady SA 11
Następny turniej 8 października - jutro założę temat.
Dziękuję swoim przeciwnikom za mile bitwy. Do zobaczenia w środę popołudniu w Veto.
Wyniki:
1. Laik SE 77
2. Kosa HE 63
3. Jackie WDG 51
4. Szymu OG 49
5. Dzicka DE 46
6. Michal UD 44
7. PiotrekN EoS 42
8. Elt HE 39 (-339)
9. DarekH EoS 39 (-367)
10. Wertex HE 39 (-772)
11. Baszut OK 35
12. Merrol DH 34
13. Rusek ID 25
14. Shady SA 11
Następny turniej 8 października - jutro założę temat.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Wystawienie flank attack - trzeba pomniejszyć strefy.
Scenariusz 2 punkty - szczególnie diagonalnym - bardzo nierówny - kto wystawia pierwszy ten ma straszny bonus (spróbuj to wystawić Stan).
Scenariusz diagonalny - 9" od środka w małym stole zostawia mały deploy.
Co do rozpisek to ciężko stwierdzić.
Scenariusz 2 punkty - szczególnie diagonalnym - bardzo nierówny - kto wystawia pierwszy ten ma straszny bonus (spróbuj to wystawić Stan).
Scenariusz diagonalny - 9" od środka w małym stole zostawia mały deploy.
Co do rozpisek to ciężko stwierdzić.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Rozpy chyba oki z takimi ograniczeniami (na pewno podniesienie ludków tylko o 50% dobrze działa) ale diagonalne plus dwu punktowy scenariusz to przegięcie... Rozstawiłem sobie pierwszy punkta tam gdzie było oki i przeciwnik praktycznie gratis dał mi drugiego... i jak miał grać? Jeszcze na jakiś bardzo ofensywnych złożeniach (akurat to były ogry, 2xmourny plus kloc ogrów) mógł próbować ale w innym przypadku jest bardzo, bardzo słabo. W zasadzie to tak jakby był o 3 w plecy na starcie. Jeszcze na klasycznym rozstawieniu da radę ale też imo nie jest to kolorowe z jednej strony.
też coś w tym jest w sumie z moich spostrzeżeń wypadło mi to z głowy...
Ale jeśli chłopaki zostawią scenariusze tak jak są, to uważam że i to powinno zostać po staremu, jakoś to się balansuje w sposób nieco upośledzony ale jednak
Ale jeśli chłopaki zostawią scenariusze tak jak są, to uważam że i to powinno zostać po staremu, jakoś to się balansuje w sposób nieco upośledzony ale jednak
Pare slow na spokojnie - dzieki Darkowi, Piotrkowi, Kosie i Dzicce za bardzo fajne bitwy.
Bardzo sie ciesze ze tak fajnie wygladalo przygotowanie sali przed turniejem i ogarniecie po .
Szczegolne gratulacje dla Szyma ktory pomimo przeszkod dotarl na turniej i zajal swietne miejsce
Bardzo sie ciesze ze tak fajnie wygladalo przygotowanie sali przed turniejem i ogarniecie po .
Szczegolne gratulacje dla Szyma ktory pomimo przeszkod dotarl na turniej i zajal swietne miejsce
Ja również świetnie się bawiłem Pierwszy raz grałem z nowymi armiami i miałem okazję poznać ich możliwości i znów czegoś nauczyłem się do przyszłego turnieju
PS Darkowi dziękuje za cukierki z melisą !
PS Darkowi dziękuje za cukierki z melisą !
Wielkie podziękowania dla organizatorów i gratulacje dla zwycięzców
Cieszę się że udało się zorganizować kolejny turniej ze stale zwiększającą się liczbą uczestników, zaś jednocześnie udało się zachować luźną i przyjazną atmosferę
Podziękowania za miłą i bezstresową grę Shady'emu, Eltowi i Ruskowi. Szczególne podziękowania muszą trafić do Laika, dzięki jego surowej lekcji kilka zasad utrwali mi się mocniej niż jakiekolwiek wertowanie podręcznika
Mam nadzieje że nikogo nie zwałowałem
No i teraz to dopiero mam dylemat, bo trzeci turniej, trzecia rozpiska, prawie wszystko przetestowane, i co tu wybrać na Lublin?
Bitwy postaram się opisać w dziale ze swoją rozpiską.
Na 80% nie pojawię się w październiku (miesiąc szkoleń w sobotę do 15tej, niedziele mam wolną, ale zdaje sobie sprawę że większości sobota pasuje )
Cieszę się że udało się zorganizować kolejny turniej ze stale zwiększającą się liczbą uczestników, zaś jednocześnie udało się zachować luźną i przyjazną atmosferę
Podziękowania za miłą i bezstresową grę Shady'emu, Eltowi i Ruskowi. Szczególne podziękowania muszą trafić do Laika, dzięki jego surowej lekcji kilka zasad utrwali mi się mocniej niż jakiekolwiek wertowanie podręcznika
Mam nadzieje że nikogo nie zwałowałem
No i teraz to dopiero mam dylemat, bo trzeci turniej, trzecia rozpiska, prawie wszystko przetestowane, i co tu wybrać na Lublin?
Bitwy postaram się opisać w dziale ze swoją rozpiską.
Na 80% nie pojawię się w październiku (miesiąc szkoleń w sobotę do 15tej, niedziele mam wolną, ale zdaje sobie sprawę że większości sobota pasuje )