Sipahowa galeria - Carnosaur
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Sipah - galeria UP 19.10. - Goblinkowa wieża
Mi się podoba i nie uważam żeby miała na sobie za dużo zieleni, wygląda genialnie, ale przydałoby się chyba dodać coś co nada jej bardziej gobliński klimat, bo póki co wygląda jak opuszczona wieża, a nie jak goblińska
Bardzo fajna wieża, ta zieleń bardzo fajna i jest jej akurat. Jednak trochę same kamienie zbyt jednolite. No i jak rośliny tak już porastają budowlę, to wypadałoby ją lekko zazielenić farbką. Dużo by jej dało. Przy ziemi proponuje też lekko przybrązowić. Ogółem złap za washe czy tam sam zrób i ją pociapaj trochę, ale tak z głową Dużo zyska.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1Rasti pisze:Bardzo fajna wieża, ta zieleń bardzo fajna i jest jej akurat. Jednak trochę same kamienie zbyt jednolite. No i jak rośliny tak już porastają budowlę, to wypadałoby ją lekko zazielenić farbką. Dużo by jej dało. Przy ziemi proponuje też lekko przybrązowić. Ogółem złap za washe czy tam sam zrób i ją pociapaj trochę, ale tak z głową Dużo zyska.
A co do goblińskiego charakteru wieży - imho nie jest to konieczne, wieża może być zdobyczna... Można coś tam obok wieży postawić...
Dzięki za pozytywne komentarze .
Ogólnie zamysł był taki jak napisał smiejagreg - wieża została zdobyta/przejęta przez goblinki później. Zgodnie z sugestiami pociapię trochę te kamienie i dodam jakiś goblinowy sztandar czy coś. No i trzeba będzie się wziąć za budowę makiety .
Ogólnie zamysł był taki jak napisał smiejagreg - wieża została zdobyta/przejęta przez goblinki później. Zgodnie z sugestiami pociapię trochę te kamienie i dodam jakiś goblinowy sztandar czy coś. No i trzeba będzie się wziąć za budowę makiety .
Powracam po dłuuugiej przerwie . Regularność moich postów może przyprawiać o ból głowy, ale nazbierało mi się kilka prac więc może uda mi się coś więcej pokazać . Na rozgrzewkę makietko-podstawki:
Wszystkie zrobione na płytkach CD, chciałem na nich oddać klimat pustynno-wastelandowy. Myślę że na stół ujdą
Zdjęcia robione przy świetle słonecznym, stąd cienie.
Wszystkie zrobione na płytkach CD, chciałem na nich oddać klimat pustynno-wastelandowy. Myślę że na stół ujdą
Zdjęcia robione przy świetle słonecznym, stąd cienie.
Co do rzeczonego gniazda os - tak naprawdę to tzw. galasy z iglaków, czyli narośle powstające w wyniku działania szkodników. Są dosyć powszechne, więc myślę że są lepszym zamiennikiem dla gniazda os .
A na dzisiaj dwa goblinki w terenie:
Nie jestem do końca zadowolony ze skóry, szczególnie łucznika, bo farba się świeci mimo psiknięcia matowym lakierem. Ma ktoś na to jakiś sposób?
A na dzisiaj dwa goblinki w terenie:
Nie jestem do końca zadowolony ze skóry, szczególnie łucznika, bo farba się świeci mimo psiknięcia matowym lakierem. Ma ktoś na to jakiś sposób?
spróbuj pędzlem rozprowadzić varnish matt z vallejo, może pomoże ale głowy uciąć nie dam na pewno nie zepsuje się nic.
I znów pojawiam się po dłuższej przerwie
Tym razem z czymś z trochę innej beczki. Otóż z początkiem roku wydana została na PS4 produkcja pod tytułem Horizon: Zero Dawn, której postać głównej bohaterki bardzo przypadła mi do gustu. Jako że jedyną jej figurkę którą wtedy znalazłem była ta oto z edycji kolekcjonerskiej gry, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce . Prace z racji studiów posuwały się w ślimaczym tempie (w sumie u mnie to standard), ale wreszczie dobrnąłem do końca choć na pewno czekają mnie jeszcze pewne poprawki, tzn. podszlifowanie twarzy, czy poprawienie dłoni. To co widzicie na zdjęciach to żywiczny odlew (stąd tyle green stuffu do uzupełnienia bąbelków), choć osobiście jestem z niego całkiem zadowolony. Dodam jeszcze że oryginał był rzeźbiony w milipucie i green stuffie, figurka ma około 10cm co daje mniej więcej skalę 1/18.
Bardzo chciałbym usłyszeć wasze opinie i uwagi na temat rzeźby, szczególnie co do proporcji ciała, wyglądu twarzy i naturalności pozy bo te elementy sprawiły mi najwięcej kłopotu i ciągle nie jestem do nich do końca przekonany. Także z niecierpliwością czekam na wasz odzew .
Tym razem z czymś z trochę innej beczki. Otóż z początkiem roku wydana została na PS4 produkcja pod tytułem Horizon: Zero Dawn, której postać głównej bohaterki bardzo przypadła mi do gustu. Jako że jedyną jej figurkę którą wtedy znalazłem była ta oto z edycji kolekcjonerskiej gry, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce . Prace z racji studiów posuwały się w ślimaczym tempie (w sumie u mnie to standard), ale wreszczie dobrnąłem do końca choć na pewno czekają mnie jeszcze pewne poprawki, tzn. podszlifowanie twarzy, czy poprawienie dłoni. To co widzicie na zdjęciach to żywiczny odlew (stąd tyle green stuffu do uzupełnienia bąbelków), choć osobiście jestem z niego całkiem zadowolony. Dodam jeszcze że oryginał był rzeźbiony w milipucie i green stuffie, figurka ma około 10cm co daje mniej więcej skalę 1/18.
Bardzo chciałbym usłyszeć wasze opinie i uwagi na temat rzeźby, szczególnie co do proporcji ciała, wyglądu twarzy i naturalności pozy bo te elementy sprawiły mi najwięcej kłopotu i ciągle nie jestem do nich do końca przekonany. Także z niecierpliwością czekam na wasz odzew .
Dobra robota, zwłaszcza z naszyjnikami czy fałdkami ubrania, tylko rzeczywiście brakuje jej nieco krągłości Przez brak wcięcia w pasie wydaje mi się też, że ramiona ma za długie. Gdyby to był facet, nie miałabym uwag, ale jak na kobietę to zbyt plaskata
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bardzo fajne włosy. Po fryzurze ją poznałem jeszcze zanim przeczytałem kogo ma przedstawiać.
- ROTTEN_FACTORY
- Chuck Norris
- Kontakt:
Fajny model . Masz może jakieś zdjęcia oryginału z przed odlania ?
Z odlewaniem zawsze jest masakra.
Z odlewaniem zawsze jest masakra.
@Rotten_factory Wybacz że nie zauważyłem komentarza, przeszukam odmęty mojego komputera powinny gdzieś tam być. BTW nie wiem jakie ty masz z tym doświadczenia, ale mi niestety po wyjęciu z formy oryginał się trochę uszkodził (poodpadały drobne detale)
W końcu udało mi się pomalować Karnozaura który siedział dobrych parę lat czekając na lepsze czasy. Głównym czynnikiem który mnie od niego odpychał była fatalna jakość odlewu - wielkie nadlewki, niedokładnie odlane detale, słabe spasowane części. Nie miałem większej styczności z żywicznymi modelami GW, ale czy ten ich finecast to rzeczywiście w każdym przypadku jest failcast, czy po prostu trafiłem na feralny odlew?
Teraz został tylko Kroq-gar . Co do malowania, uznałem że spróbuję takiego połączenia kolorystycznego i uważam że nie wygląda to źle, choć ciągle zastanawiam się czy nie zrobić czegoś jeszcze z tą czerwienią, nie powyciągać jej bardziej czy cuś.
W końcu udało mi się pomalować Karnozaura który siedział dobrych parę lat czekając na lepsze czasy. Głównym czynnikiem który mnie od niego odpychał była fatalna jakość odlewu - wielkie nadlewki, niedokładnie odlane detale, słabe spasowane części. Nie miałem większej styczności z żywicznymi modelami GW, ale czy ten ich finecast to rzeczywiście w każdym przypadku jest failcast, czy po prostu trafiłem na feralny odlew?
Teraz został tylko Kroq-gar . Co do malowania, uznałem że spróbuję takiego połączenia kolorystycznego i uważam że nie wygląda to źle, choć ciągle zastanawiam się czy nie zrobić czegoś jeszcze z tą czerwienią, nie powyciągać jej bardziej czy cuś.