Kłótnia o łamanie reg. przez koordynatora, mastery i ligę

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: [Głosowanie] Selekcjonerzy 2017

Post autor: Kalesoner »

Nie wiem o co ci chodzi, ja na turnieju nie widziałem żadnego sędziego. A to, ze Stan na turnieju układał paringi miedzy bitwami nie czyni jeszcze z niego sędziego.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Ty chyba dziś nie srałeś co?
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Rzucić w twarz?

Czy ty się aby nie za bardzo wczuwasz?

Daj sobie na wstrzymanie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Faktycznie, punkt 5.3.2 regulaminu wymaga 2 niegrających sędziów - z tym wymogiem pewnie połowa masterow by polegla ostatnio - podobnie należy mastery zgłaszać na miesiąc wstecz - z tym to już w ogóle byłby problem.

Praktyka pokazała że należy dostosować regulamin do rzeczywistości - w końcu to regulamin jest dla nas a nie my dla niego.

@Lohost
Moderatorska rada - chilli out
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Kalesoner
Szczur Królów

Gdzieś tam Lohost w swoim pędzie po punkciki do ligi zgubiłeś klasę. Buraczysz i kozaczysz, nie pamiętasz, że piszesz z ludźmi, którzy Cię znają i nie życzą Ci źle. Ochłoń i przyjmij normalny ton rozmowy, jeśli życzysz sobie, żeby traktować Cię poważnie.

Co do tego komu zostanie przyznana premia sędziowska za Świdnikon nie wiem, jest to w gestii organizatora, a nie mojej oceny. Ja przez cały turniej zagrałem mega luźne bitwy i ani razu nie potrzebowałem interwencji sędziego, co nie znaczy, że sędziów nie było.

I nie nie jest tak jak napisałeś - nie "zaświadczam niczego swoim słowem", czy słowem honoru czy czymkolwiek innym i nie rzucam niczego nikomu w twarz. Jedyną osobą, którą możesz rozliczać za czyjegoś mastera jest organizator, nie ja, czy inny uczestnik.
Obrazek

Guldur
Mudżahedin

Post autor: Guldur »

Lohost, miałem ci nie odpisywać ale odpiszę:

Odpierd()_ się ode mnie, dobrze?
Twoje wypowiedzi są żenujące.

Tworzysz jakieś spiski w swojej głowie o tym kto się kim wysługuje. Ja akurat nie jestem typem człowieka, którym ktoś się wysługuje.
Oskarżanie o kolesiostwo to kolejna kwestia - jak widzisz nie tylko Laik ale też i Kalesoner Ci odpisuje, a póki co nikt nie napisał w drugą stronę stojąc za Twoimi racjami.

Naprawdę nie widzisz różnicy między tym, aby zaliczyć mastera lub turniej zgłoszony zbyt późno, a tworzeniem bezprecedensowej sytuacji?
Laik z Shino chcieli zgłosić zgrupowanie kadry jako dwa osobne turnieje - nie zgodziłem się na to - mieli swoje racje, ja swoje ale w końcu zrozumieli, że tak się nie da.

Co ma mi Laik kazać? To ja własnej woli nie mam? Jakąś laikową marionetką jestem, która ma mu pozwolić wygrać ligę?

Weź się kur*( ogarni, bo nie lubię takich wycieczek personalnych.
Pisałem Ci już - jak się nie podoba to co robię to załóż głosowanie nad odwołaniem mnie z roli koordynatora ligi i po sprawie.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Bardzo mi się podoba "legalny manewr punktowy":
1. Wysyłamy wyniki z turnieju w Wejherowie z Lohostem graczem
2. ...
3. Orientujemy się ze za Wejherowo jest mało punktów do ligi
4. Zauważamy ze w sumie to kilka razy ktoś się nas pytał o zasady
5. Wysyłamy wyniki turnieju w Wejherowie z Lohostem sędzią

Błyskotliwy ten manewr =D> .
Teraz każdy niezadowolony ze swojej zdobyczy punktowej z mastera może wykonać "legalny manewr punktowy".
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Zagrałem 3 krótkie bitwy dla zabicia czasu z osobami które miały baja.
Grałem poza turniejem i w pierwszej kolejności zajmowałem się sędziowaniem.
Sytuacji że ktoś mnie zawołał do stołu miałem przez dwa dni chyba 5 i za każdym razem podszedłem.
W tym do Kalesonera i Laika, przy mnie sami rozwiązali swój problem.
W niedzielę dojechał as1 i rozwiązał się problem bayowania. Na ostatnią bitwę jeden gracz uciekł ale przyszedł Dudi i zagrał.
Co za tym idzie turniej spełnia wymóg 35 graczy.
Na sędziówce cały czas siedziała moja dziewczyna. Chyba, że akurat robiła zdjęcia.
Czyli były dwie osoby nie grające na turnieju które zajmowały się sędziowaniem.
Tylko formalnego bełkotu. Mam nadzieję, że wyjaśnia to całą sprawę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Lohost
Zjedles juz snickersa?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Laik z Shino chcieli zgłosić zgrupowanie kadry jako dwa osobne turnieje - nie zgodziłem się na to - mieli swoje racje, ja swoje ale w końcu zrozumieli, że tak się nie da.
nie zglosilem drugiego dnia tylko dlatego, ze byly 2 bitwy dla wiekszosci osob, co uznalem, ze jest za malo. Twoje zdanie nie bylo tam istotne, bo turniej wczesniej byl zgloszony do ligi osobno.

Zreszta chyba na ten temat nie rozmawialismy

Z Swidkonem rozumiem jest problem taki, ze nagle nie ma sedziow na turnieju, zeby bylo 300? w sumie ciezko powiedziec jak to opisza, ale tam wogole chyba ktos zostal opisany, bo w bitwach na kazda bitwe byly max 34 osoby i Dudek sie wczensije nie pojawial niz na ostatecnzych wynikach.

Guldur
Mudżahedin

Shino pisze:
nie zglosilem drugiego dnia tylko dlatego, ze byly 2 bitwy dla wiekszosci osob, co uznalem, ze jest za malo. Twoje zdanie nie bylo tam istotne, bo turniej wczesniej byl zgloszony do ligi osobno.

Zreszta chyba na ten temat nie rozmawialismy

Z Swidkonem rozumiem jest problem taki, ze nagle nie ma sedziow na turnieju, zeby bylo 300? w sumie ciezko powiedziec jak to opisza, ale tam wogole chyba ktos zostal opisany, bo w bitwach na kazda bitwe byly max 34 osoby i Dudek sie wczensije nie pojawial niz na ostatecnzych wynikach.
Jeśli uważasz, że nie było istotne to jesteś w błędzie - możesz Laika dopytać - sam dobrze wiesz o co chodzi.
Niemniej jednak, nie ma to znaczenia - chodziło mi o to, że Laik miałby 100 pkt, a nie ma - kontrargument dla słów Lohosta, że lansuję Laika by wygrał w ligę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jeśli uważasz, że nie było istotne to jesteś w błędzie
moze nagle to ty weryfikujesz, ktory turniej jest istotny a ktory nie, choc mam nadzieje, ze tak nie jest. Decyzja o niezgloszeniu wynikow turneju, ktory jednak sie odbyl i byl zgloszony wczesniej mogla byc tylko moja jako organizatora. Jak uwazasz, ze miales tam cos do powiedzenia to powiedz co. Watpie aby jednak tam cos bylo

Zeby jednak sie nie zgybilo w samej klotni, to przypominam, ze na masterze byly max 34 ospby podczas bitew (w niektorych bylo ich mniej) oraz 35 na sam koniec turnieju.

Guldur
Mudżahedin

chodziło o zgłoszenie dwóch wyników - jednego z soboty i jednego z niedzieli

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Skąd osoby które nie były na masterze wiedzą ilu graczy graczy grało a ilu nie grało?
Dudi przyszedł na ostatnią bitwę, nie mógł uczestniczyć wcześniej w turnieju z jemu tylko wiadomych powodów.
Jako organizator dopuściłem go do turnieju, zagrał sobie bitwę w miłej atmosferze i jego przeciwnik był zadowolony, że nie siedział dwóch godzin tylko grał. To chyba o to chodzi w masterze, o dobrą zabawę dla graczy?
Jak dla mnie jeśli ktoś jedzie tyle kilometrów na master to obowiązkiem organizatora jest żeby na turnieju w każdym momencie była parzysta liczby graczy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Skąd osoby które nie były na masterze wiedzą ilu graczy graczy grało a ilu nie grało?
tak samo jak widzialem kto gral i jakie mial wyniki teraz w weekend na mistrzostwach swiata w warmachine.

Organizator po prostu wrzucal pary podczas turnieju. Chyba, ze juz zapomniales, ze to robiles.

rozumiem tez, ze dudi nie gral poprzednich bitew. POwinienes mu chyba wpisac bye z kazdej poprzedniej, bo tak wynika, ze ma 0 pkt i jest tam tylko figurantem.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Lohost
Odpowiadając na Twój post z ligowego śmietnika - myślę że taka skala nadużyć i patologii nie umknela uwadze pozostałych członków LL i znajdzie się jeszcze sześć osób do założenia głosowania.

Co do tematu skarbnika - zgadzam się że potrzeba tu przejrzystości. W wolnej chwili przedstawię sytuacje - jak wygląda stan kasy ligowej.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

lohost, skoro tak się odwołujesz do regulaminu:
5.3.2 Zapewnić przynajmniej dwóch niegrających sędziów. Przynajmniej jeden z sędziów nie może być członkiem klubu, który organizuje turniej.
Moja dziewczyna cały czas siedziała na sędziówce. Nie należy do naszego klubu. Śliwek został wpisany przed turniejem ale wolał zagrać. Nie zgłoszę go jako sędziego tylko jako gracza.
Jako organizator nie przyznam 6 bayów graczowi który przyszedł na ostatnią bitwę. Jeśli ktoś chce tak zrobić na swoim masterze to jego wola.

Poza tym ktoś mówił, że powinna być maksymalnie jedna premia sędziowska. Według regulaminu są dwie:
7.4 [...] W jednym sezonie można zdobyć maksymalnie dwie premie sędziowskie, przyznawane wyłącznie za turnieje klasy master.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2016, o 11:13 przez Stan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Co do moderatora - kilkukrotnie, jednoznacznie przekazales że nie interesuje Cię ta funkcja, myślę że nie powinno to przeszkodzić w sukcesie Twojej inicjatywy, czytając argumenty Twoich postow widzę że to nieuniknione.

Takie jeszcze pytanie na boku który punkt regulaminu został złamany przez moderatora spośród tych które mogą skutkować jego odwołaniem?
Bo jeżeli żaden to jest to legalny manewr, prawda? :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Rozumiem Pawle że postępujemy zgodnie z regulaminem:
Po pierwsze nie podałeś jaki punkt został złamany przez moderatora jako podstawę swojego wniosku? (Odniesiesz się do tego czy ponownie przemilczysz?
2. Nie rozumiem też co to znaczy głosowanie z urzędu, nie widzę nic w regulaminie? Jeżeli sprawa jest istotna to z łatwością znajdą się na LL ludzie którzy ją popra (tu również poproszę o Twoja opinie).

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

W obecnej formie regulaminu nie ma zapisu o innym klubie. Czasu nie cofniesz i tego nie dopiszesz.
Moje bitwy były rozegrane poza turniejem, dla zabicia czasu z osobami które miały baya.

Zróbmy głosowanie w sprawie zaliczenia turniejów po czasie i miejmy to z głowy.

Z tego co widzę pojawił się nowy ośrodek masterowy na mapie Polski i od razu po imprezie są próby wywalenia go z ligi.
Jeśli w ten sposób będziemy podchodzić do sprawy to za rok będą dwa mastery. DMP i Kraków.

ODPOWIEDZ