Jako ze namnozylo się nam turniejów w Krakowie - a większość z Was nie jeździ jeszcze na mastery i liga ogólnopolska nie jest jakaś istotna to proponuje alternatywny ranking krakowski.
Działać to będzie podobnie jak Śląska liga tzn:
1. Zwycięzca dostaje 20 pkt, kolejne miejsca o 1 pkt mniej, każde miejsce poniżej 10 to 10 pkt.
2. Punkty liczymy za każdy krakowski turniej.
Aktualny ranking po 7 dotychczasowych turniejach:
Miejsce, osoba, punkty, rozegrane turnieje
1. Baszut 93 6
2. DarekH 85 6
3. Laik 79 4
4. Szymu 70 5
5. ZielonySkaven 65 4
6. PiotrekN 63 4
7. Kosa 58 3
8. Rusek 55 4
9. Elt 49 3
9. Albo Albo 49 3
11. Pawlak 38 2
12. Merrol 38 3
13. Kubencjusz 33 2
14. Grzesiek 31 2
14. Glonojad 31 2
16. Shady 31 3
17. Jackie 18 1
17. Psz 18 1
19. CrySis 17 1
19. Dibo 17 1
21. Dzicka 16 1
21. Mrowa 16 1
23. Michał 15 1
24. Gremlin 14 1
25. Wertex 11 1
25. Dawid 11 1
25. Kerszur 11 1
[Kraków] mała liga - 2016
[Kraków] mała liga - 2016
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
super sprawa i fajna inicjatywa Tomek !
O kurna, gdzie ja zawędrowałem...
No i sporo osób - tak mi się "wydaje". Nie wiem jakie obłożenie miały turnieje gdy królował WFB 8ed - podobnie? wyżej/niżej?
Myślę, że warto byłoby taki ranking kontynuować w 2017. Może z jakąś "małą dopłatą - powiedzmy piątaka" od zdeklarowanych osób (które chciałyby powalczyć w rankingu) i nagrodami dla Top'u? Natomiast sam ranking obejmowałby wszystkich uczestników krakowskich bitew turniejowych. Zasady przyznawania pkt promują stałych bywalców - więc nie koniecznie trzeba wszystko wygrać by stanąć na podium, co ma znaczenie w przypadku początkujących (taka luźna myśl mnie naszła)

No i sporo osób - tak mi się "wydaje". Nie wiem jakie obłożenie miały turnieje gdy królował WFB 8ed - podobnie? wyżej/niżej?
Myślę, że warto byłoby taki ranking kontynuować w 2017. Może z jakąś "małą dopłatą - powiedzmy piątaka" od zdeklarowanych osób (które chciałyby powalczyć w rankingu) i nagrodami dla Top'u? Natomiast sam ranking obejmowałby wszystkich uczestników krakowskich bitew turniejowych. Zasady przyznawania pkt promują stałych bywalców - więc nie koniecznie trzeba wszystko wygrać by stanąć na podium, co ma znaczenie w przypadku początkujących (taka luźna myśl mnie naszła)

płacimy za turnieje i to wg mnie wystarczy nie ma co dublować kosztów i w tak już drogim hobby 

Update - gratulacje dla Baszuta i wszystkich uczestników!
Od maja mieliśmy 27 roznych osób na naszych lokalach
Od stycznia zaczniemy od nowa - biorąc pod uwagę Wasze sugestie będziemy brali uwagę 5 najlepszych wyników każdego gracza
Od maja mieliśmy 27 roznych osób na naszych lokalach

Od stycznia zaczniemy od nowa - biorąc pod uwagę Wasze sugestie będziemy brali uwagę 5 najlepszych wyników każdego gracza
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.