Impreza urodzinowa Border Princes
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
I tak byliśmy pierwsi z Hakiem
Impreza taaaaka o kurczę
Chwała BP i chwała temu kto zdobył 10 ostów [ja mam 9 ale to wina Szamana i tego że pytania z WFB miały tę nieznaczną przewagę nad pytaniamy z folkloru forumowego]
Tak czy siak chwała zwycięzcy!
Nehan wreszcie odebrał całusa
Ja mogłam odpowiedzieć na pytania z życia wzięte
No impreza świetna, gratulacje dla Adminów, dla tych, co byli, a reszta to plewy
Czuję że to jeden z najbardziej nieskładnych postów tutaj ale i tak najlepszego BP! Niech żyje
Impreza taaaaka o kurczę
Chwała BP i chwała temu kto zdobył 10 ostów [ja mam 9 ale to wina Szamana i tego że pytania z WFB miały tę nieznaczną przewagę nad pytaniamy z folkloru forumowego]
Tak czy siak chwała zwycięzcy!
Nehan wreszcie odebrał całusa
Ja mogłam odpowiedzieć na pytania z życia wzięte
No impreza świetna, gratulacje dla Adminów, dla tych, co byli, a reszta to plewy
Czuję że to jeden z najbardziej nieskładnych postów tutaj ale i tak najlepszego BP! Niech żyje
Może napisz jaki konkurs bo tak to nie wiadomo zbytnio o co chodzi dla zwykłych szarych forumowiczów co nie mieli okazji przybyć na imprezkę
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Jaka umiejętność pozwalala Gileadowi poruszać się z nadludzką prędkością?
Do którego ucha Gotrek ma przyczepiony łańcuch?
Ile stron miało pierwsze wcielenie niezwyklych?
Kto jako pierwszy dostał miękkiego bana?
Jak nazywał się pierwszy kapłan Sigmara?
Wymień 3 uzytkowników, którzy 2 razy dostali bana?
Kto zrobił laskę Carnival Masterowi?:>
Jak nazywał się rycerz, który szkolił Konrada?
Jak nazywały się oba steedy archaona? (W`Soraych Szamanie, W`Soraych!)
Jak nazywa się oryginalnie schizma elfów?
W jakich okolicznościach Gotrek spotkał Feliksa?
Jaki uzytkownik prosil o poparcie w wyborach na łamach BP, z jakiej partii, które miejsce na liscie i ile głosów?
Jaką postać przyjmuje steed of shadows?
Do którego ucha Gotrek ma przyczepiony łańcuch?
Ile stron miało pierwsze wcielenie niezwyklych?
Kto jako pierwszy dostał miękkiego bana?
Jak nazywał się pierwszy kapłan Sigmara?
Wymień 3 uzytkowników, którzy 2 razy dostali bana?
Kto zrobił laskę Carnival Masterowi?:>
Jak nazywał się rycerz, który szkolił Konrada?
Jak nazywały się oba steedy archaona? (W`Soraych Szamanie, W`Soraych!)
Jak nazywa się oryginalnie schizma elfów?
W jakich okolicznościach Gotrek spotkał Feliksa?
Jaki uzytkownik prosil o poparcie w wyborach na łamach BP, z jakiej partii, które miejsce na liscie i ile głosów?
Jaką postać przyjmuje steed of shadows?
Dobrze było!
Dzięki wszystkim za przybycie. Zabawa przednia - super konkurs, niezapomniane rozmowy
Gratuluję Tigeriusowi wygrania limitowanego rólbóka - walka była bardzo wyrównana, co widać na filmie Stacha, pokazującym dogrywkę pomiędzy oboma zdobywcami aż 10 ostrzeżeń!
Pytania z forumowego folkloru, w nawiasach kwadratowych odpowiedzi:
Dzięki wszystkim za przybycie. Zabawa przednia - super konkurs, niezapomniane rozmowy
Gratuluję Tigeriusowi wygrania limitowanego rólbóka - walka była bardzo wyrównana, co widać na filmie Stacha, pokazującym dogrywkę pomiędzy oboma zdobywcami aż 10 ostrzeżeń!
Pytania z forumowego folkloru, w nawiasach kwadratowych odpowiedzi:
Szaman, wrzucisz pytania z fluffu?Pierwsze "słowo" tak trochę w klimacie "1 z 10" - podrzucenie ogólnej tematyki nadchodzącego pytania.
1. Statystyka. Ile zostało jak dotąd opublikowanych postów na forum BP? [140 000, najbliższa odpowiedź zalicza]
2. Koterie. Border Princes ma pięciu administratorów: Jankiel, Szafa, Szaman, Tomash, Wafi. Co się zmieniło względem pierwszej inkarnacji Border Princes? [piątym był Pingus, jest Tomash]
3. Korporacja. Kto płacił za hostowanie poprzedniej inkarnacji BP i czy wiedział o tym? [Games Workshop, nie]
4. Koterie. Ile zamkniętych for klubowych jest na BP? Najbliższa odpowiedź wygrywa. [19]
5. Niezwykli. Od czego zaczęła się oszałamiająca kariera tego tematu? [erotyczny strój sędziny dla Skavenblight]
6. Recydywa. Wymień przynajmniej 3 użytkowników BP, którzy mają bana lub dostali go co najmniej dwa razy. [Malal, TruePunk, D-Wens, Tomusieczek, Saurus Power, DwarfSlayer, Nietypowy]
7. Perły przed lamusów. Kto maluje się dippingiem? [Twoja Stara]
8. Perły przed lamusów. "Czasami mam wrażenie, że ich plany finansowe wyglądają, jak podręcznik battla. W d6 krajach otworzymy po d20 sklepów. Na GT na 5-6 damy hotel, na 1-4 kupę zbędnej makulatury. Dodatkowo opłacimy k100 personelu technicznego. A potem na walnym zebraniu akcjonariuszy - sorry panowie, ale chujowe rzuty mieliśmy." - kto jest autorem tego tekstu? [Jankiel]
9. Recydywa. Kto został "testerem" instytucji tzw. miękkiego bana (możliwość zalogowania na forum, pisania PMek, pisania na forach klubowych i w handlu)? [TruePunk]
10. Niezwykli. Do ilu stron (według standardowych ustawień) doszedł ten temat, zanim nie został zamknięty i otwarty "Niezwykli 2.0"? [225]
11. Korporacja. Kto prowadził agitację polityczną przed ostatnimi wyborami na forum BP? Z ramienia jakiej partii startował i w jakim mieście? [AS, PiS, Warszawa]
12. Koterie. U którego z byłych moderatorów Border Princes nie należy kupować figurek przez Allegro? [Troyan]
13. Perły przed lamusów. Kto oświadczył, że "zrobił mu laskę" na pytanie o konwersję figurki? [Skavenblight]
14. Perły przed lamusów. A mne naprimer pohuiu - ne nravitsa - ne chitai. Kto to napisał? Dodatkowy punkt za podanie narodowości/pochodzenia. [Kerim, Azer]
15. Perły przed lamusów. Cytat: "Bez kitu. Wyglądasz całkiem przyzwoicie, w życiu bym nie powiedział że jesteś lewakiem", koniec cytatu. Autor? [Wych]
16. Perły przed lamusów. Kto na wiadomość o imprezie urodzinowej zapytał "Ile rund, jaki format?"? [JJ]
17. Koterie. Które z for klubowych na BP ma największą średnią wieku swoich członków? [350 Extraordinary Gentlemen]
18. Niezwykli. Kto po otrzymaniu bana zaczął grozić zhakowaniem forum? [D-Wens]
19. Perły przed lamusów. "Poproś Szamana, żeby za Ciebie te pieniądze wysłał. On zna tych ludzi, ma do nich zaufanie i często im swój numer karty podaje." - kto udzielił takiej złotej rady odnośnie zapłacenia za udział w Grand Tournament EE? [JJ]
20. Perły przed lamusów. Kto "wazeliny używa tylko do rzeźbienia"? [Kerim]
21. Statystyka. Ile odbyło się edycji konkursu PlayMini Of The Month? [6, siódma właśnie się odbywa]
22. Koterie. Z jakim innym forum jest Border Princes mocno stowarzyszone?
23. Korporacja. Jakie nowe sklepy powstały i ogłosiły się na Border Princes w trakcie jego istnienia? Wystarczy podać trzy. [BitsPudło, Sindarion, Stary Świat, internetowy FiF]
24. Perły przed lamusów. "Nowe figurki plastikowe są droższe, ale za to mają więcej bitsów" - podaj autora tego lamerskiego wyjaśnienia. [Szaman]
25. Statystyka. Ile miejsca na serwerze zajmuje baza danych Forum Border Princes? [210 MB]
26. Koterie. Który z administratorów BP nie miał romansu z Warhammerem 40 000? [żaden, wszyscy mieli/mają epizod 40-tkowy]
27. Koterie. Kto jest autorem graficznego projektu forum BP? [Wafi]
28. Perły przed lamusów. Gdyby BP dziś nagle padło, kiedy powróci? [za dwa tygodnie]
29. Statystyka. "Jak myślisz Szamanie, udałoby mi się załatwić i kasę, i hosting w czasie mniejszym niż pół roku?" - z kiedy jest ten tekst? [16 listopada 2006]
30. Statystyka. Kiedy i w jakich okolicznościach został ogłoszony aktualny adres forum Border Princes? [10 grudnia 2006, zakończenie DMP]
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Impreza urodzinowa pierwsza klasa - z przyjemnością przyznaję, że bawiłem się wyśmienicie !
Dziękuję wszystkim, zarówno Organizatorom, jak i "szeregowym" uczestnikom, za dobrą zabawę we wspólnym gronie!
Konkurs był doskonałym pomysłem - tyle radości, emocji i te nagrody tak wymownie trafiające poprzez nasze gardła do naszych serc !
Pozdrawiam!
Wasz 4-krotnie zbanowany,
Kapitan Hak
P.S. Zrobiłem parę zdjęć, nakręciłem kilka filmików - niestety jakość megaplewna (raz, że komórka, dwa, że oświetlenie raczej niesprzyjające), ale może coś tu dla siebie znajdziecie.
Dziękuję wszystkim, zarówno Organizatorom, jak i "szeregowym" uczestnikom, za dobrą zabawę we wspólnym gronie!
Konkurs był doskonałym pomysłem - tyle radości, emocji i te nagrody tak wymownie trafiające poprzez nasze gardła do naszych serc !
Pozdrawiam!
Wasz 4-krotnie zbanowany,
Kapitan Hak
P.S. Zrobiłem parę zdjęć, nakręciłem kilka filmików - niestety jakość megaplewna (raz, że komórka, dwa, że oświetlenie raczej niesprzyjające), ale może coś tu dla siebie znajdziecie.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
prosze bardzo:Tomash pisze:Szaman, wrzucisz pytania z fluffu?
1 Barak Varr to krasnoludzka twierdza. Z czego jest slynna?
Z podziemnego portu.
2 Ktore plemie Goblinow najechalo Przelecz Czaszki?
Crooked Moon.
3 Czego dotyczyly zamieszki, podczas ktorych po raz pierwszy spotkali sie Gotrek i Felix?
Podatek od okien.
4 Jaka forme przyjmuje 'Rumak Cieni'?
Czarnego niczym wegiel smoka.
5 Jak zwie sie rycerz, ktory uczy Konrada wojennego rzemiosla?
Wilk.
6 Jaki jest symbol Shyish?
Kosa.
7 Jaka zdolnosc, pozwalajaca na poruszanie sie z nadnaturalna predkoscia, posiada Gilead?
Shadowfast.
8 Ktore bostwo przewaznie czcza bandy pochodzace z Ostlandu?
Taal.
9 Jak zwie sie towarzysz Ulli'ego Leitpolda?
Marquand Volker.
10 Jak zwal sie 25 poziomowy heros Zwierzoludzi w 3 edycji Warhammer?
Spasmghast.
11 Jak zwie sie najwieksze panstwo na wschod od Starego Swiata?
Wielkie Imperium Cathayu.
12 Jak okresla sie schizme, ktora podzielila Elfy Wysokiego Rodu?
The Sundering - Czas Zmierzchu.
13 W ktorym imperialnym rodzie Ludwig Schwartzhelm odkryl kult Chaosu?
Von Rauken, rod z Ostlandu.
14 Czym Pigmeje z Lustrii przyozdabiaja swoje chaty?
Skurczonymi glowami swoich wrogow.
15 Kto jest najbardziej podstepnym bogiem Imperium?
Ranald.
16 Ktory z bretonskich ksiazat uwiezil Fay Enchantress?
Maldred z Musillion.
17 Jaka ksiega zawiera opis Oka Khemri?
Zaginiona Ksiega Nagasha.
18 Jakie urzadzenie probowali wykrasc z Nuln Skaveni?
Czolg parowy.
19 Co oznacza przydomek 'Heldenhammer', nadany Sigmarowi?
Mlot na Gobliny.
20 Jaki magiczny przedmiot jest utkany z wlosow elfich Wiedzm?
Pajeczyna cieni.
21 Swieto Geheimnistag, znane rowniez jako Dzien Tajemnic, jest poswiecone jakiemu bostwu?
Morr.
22 Z ktorego ucha biegnie do nosa lancuch Gotreka?
Z prawego.
23 Jakie jest prawdziwe imie Rzeznika terroryzujacego Kislev?
Sasza Kajetan.
24 Lzy ktorego z bostw maja miec wlasciwosci lecznicze?
Shallya.
25 Jak nazywa sie slynne piwo Bugmana?
Bugman's XXXXXX.
26 Co uniemozliwialo cieplokrwistym istotom dosiadanie Zimnokrwistych?
Ich zapach.
27 Czego bogiem jest Tor?
Piorunow.
28 Ktory z krasnoludzkich wladcow byl jak brat dla Malekitha?
Snorri Whitebeard.
29 Kto byl pierwszym Najwyzszym Kaplanem Kultu Sigmara?
Johann Helsturm.
30 Jak nazywal sie pierwszy latajacy statek Malakaia?
Niezniszczalny.
31 Jak czesto Kolegia Magii dokonuja wyboru nowego Naczelnego Patriarchy?
Co 8 lat.
32 Co sie dzieje z dziecmi urodzonymi przez elfie Wiedzmy?
Sa wrzucane do kotla z wrzaca krwia. Te, ktore przezyja, zostaja potem Asasynami.
33 Jakie prowincje Imperium walczyly miedzy soba o korone w wojnie domowej w 1360 roku?
Talabecland i Stirland
34 Jakie imiona nosily oba wierzchowce Archaona?
Dorgar i W'Sorrayah.
35 Jakiego koloru makeup nosi na powiekach Lucrezzia Belladonna?
Zielony.
odpowiedzi sa po to, abyscie mogli poszerzyc swoja zalosna wiedze
"I fart in your general direction"
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Dlatego przekonałem Szamana do "Młotodzierżcy"
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
taka jest oficjalna wersja - a jezyk nie jest germanski tylko staroswiatowySkavenblight pisze:Jako germanistka po prostu załamuję ręceSzaman pisze: 19 Co oznacza przydomek 'Heldenhammer', nadany Sigmarowi?
Mlot na Gobliny.
poza tym uznalismy Mlotodzierzce
cytaty z AB Imperium:
"...Ghal Maraz, which means Skull Splitter."
"...the name Heldenhammer, meaning Hammer of the Goblins."
jaka my mielismy zagwozdke robiac tlumaczenie
"I fart in your general direction"
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: