Rozumiem, że pytanie o 8 edycję. Posiadając kilka różnych ward save'ów używa się tylko jednego, a parownie to też rodzaj warda. Wyjątkiem zasługującym na przytoczenie jest mark of tzeenth, który podbija wartość ward save'a.valve pisze:Witam,
Mam Pytanie. Przykład czy jak model ma w bazie warda 6+ to uzyskuje dodatkowego warda za parowanie?
Pytania Ogólne v. 2.1
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania Ogólne v. 2.1
nie pamiętam już dokładnie #-oale chyba w 8th ed parry save to był dodatkowy rzut 6+ obronny, to nie był ani ward ani save
Czy Ward Save z bohatera na rydwanie działa również na rydwan?
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Dziala na rydwan
Mam kilka pytan odnosnie smoka:
1 czy flail bohatera sprawia ze smoka sie trafia na +1 ?
2 czy mark of pestilence lub distracting bohatera sprawia ze smoka sie trafia na -1 ?
3 dziala charmed shield?
4 to akurat wiem ale dla potwierdzenia - dziala MR i ward 5+ na maszyny?
Jakie jeszcze itemy ochronne warto dac na smoczurach?
Mam kilka pytan odnosnie smoka:
1 czy flail bohatera sprawia ze smoka sie trafia na +1 ?
2 czy mark of pestilence lub distracting bohatera sprawia ze smoka sie trafia na -1 ?
3 dziala charmed shield?
4 to akurat wiem ale dla potwierdzenia - dziala MR i ward 5+ na maszyny?
Jakie jeszcze itemy ochronne warto dac na smoczurach?
MARK OF MARKI MARK
no raczej nie. Smok nie ma markaJanus pisze:to z-1 to hit serio?Stan pisze:4xtak
Ridden monsters, str.67
"A model with this rule has a profile for the Monster and a profile for its riders/crewmen. When being attacked,
attacks are always resolved against the Monster."