Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Nie wiem czy tutaj (lektyka) nie kłania się profil połączony, który kiedyś rozpracowywałem?
A dokładniej co masz na myśli? Tak, jest to combined profil.
Grał ktoś może na nowych Plague Censer Bearers? Niby fajnie, bo hate i frenzy z siłą 5, ale boli troche +1 to hit dla przeciwnika. Niby nadrabiają auto Toxicami, ale to tylko s3. Mam modele i chciałbym je kiedyś wykorzystać, ale widzę, że za te punkty są inne przydatne rzeczy. Chyba, że natchnie mnie kiedyś na typowo Plagową rozpę, to na pewno znajdą się na nich punkty xD
-
- "Nie jestem powergamerem"
Jeśli wystawię dwa klocki mnichów, z Plauge-Ridenem (-1 do ww oddziału w kontakcie) i zaszarżuję dwoma takimi oddziałami to odejmuję -2, czy ta wartość się nie sumuje?
A jak pisze w booku? Z tego co pamiętam to jest raczej jasno to określone
-
- "Nie jestem powergamerem"
"PlagueRidden: Enemy units in base contact with one or
more units with PlagueRidden reduce their Weapon Skill by
1, to a minimum of 1."
Dobra nie doczytałem..
more units with PlagueRidden reduce their Weapon Skill by
1, to a minimum of 1."
Dobra nie doczytałem..
Dzieki za odpowiedz, ale z czego to wynika?
W podreczniku widze, ze tylko dzwon ma warda, nie magister.
W glownej ksiedze jest napisane, ze bohater na potworze korzysta z ochron potwora. Ale dzwon nie jest potworem, tylko platforma wojenna.
Edit: chyba, ze ja zle rozumiem zasade combined profile. Czy to moze jest tak, ze nigdy nie da sie osobno trafiac magistra i lacznie z dzwonem ma on ward 4+ i 5 woundow?
W podreczniku widze, ze tylko dzwon ma warda, nie magister.
W glownej ksiedze jest napisane, ze bohater na potworze korzysta z ochron potwora. Ale dzwon nie jest potworem, tylko platforma wojenna.
Edit: chyba, ze ja zle rozumiem zasade combined profile. Czy to moze jest tak, ze nigdy nie da sie osobno trafiac magistra i lacznie z dzwonem ma on ward 4+ i 5 woundow?
Dokładnie tak, jeśli wsadzisz go na dzwonek to ma ws 4 (od ogra), T5, 5 woundów i save dzwona, bo są jednym modelem. Dzwon jest chariotem a nie ridden monsterem, więc masz combined profile i cały model ma każdą ze statystyk z lepszego modelu (z wyjątkiem siły i ataków, które są wypłacane oddzielnie).JRP pisze:Czy to moze jest tak, ze nigdy nie da sie osobno trafiac magistra i lacznie z dzwonem ma on ward 4+ i 5 woundow?