Pytania Ogólne v. 2.1
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania Ogólne v. 2.1
tak samo chyba ze zbroją glttering cuirs*costam co daje -1 to hit. wydaje mi się ze nie działa
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Czy mogę dołączyć Treefather Ancienta do Treefathera i stworzyć sobie taki oddział z dwóch treemanów, tak jak bohaterem na rydwanie można włazić do oddziału kawalerii?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
A model with Towering Presence is of Gigantic Height and can never be joined or join a unit (unless it is a Waresgaroth pisze:Czy mogę dołączyć Treefather Ancienta do Treefathera i stworzyć sobie taki oddział z dwóch treemanów, tak jak bohaterem na rydwanie można włazić do oddziału kawalerii?
Platform). A model with Towering Presence increases its Hold Your Ground or Inspiring Presence Range by 6".

Jak wygląda teraz miscast? Poprawcie mnie jeśli sie myle. Jeśli kulne dwie lub więcej 6 to dodatkowo dorzucam 1 kostke z puli i sumuje wynik . Jeśli wypadnie mi łączny wynik np.2o to rozpatruje w kolejności każdy efekt?

''If you show your teeth, bite''
Kulasz czar, masz ifkę (2 lub więcej "6"), dorzucasz jedną dodatkową kostkę ze swojej puli power diceów, potem rzucasz d3 na miscast.
d3+1 * ilość kostek z jakiej rzuciłeś czar (bez tej dodatkowej) = wynik miscasta
sprawdzasz w tabelce wynik i lecisz po kolei wszystki efekty od pierwszego (always) aż do wyniku miscasta.
d3+1 * ilość kostek z jakiej rzuciłeś czar (bez tej dodatkowej) = wynik miscasta
sprawdzasz w tabelce wynik i lecisz po kolei wszystki efekty od pierwszego (always) aż do wyniku miscasta.
taa, mogli już sobie darować "dorzuć kostkę z puli a potem i tak jej nie dodawaj do wyniku tabelki" a zamiast tego przesunąć wyniki tabeli o cztery w górę np. 10->14, 15->19, 20->24, było by prościej
@Slayer Zabójców: dzięki za odpowiedź
@Slayer Zabójców: dzięki za odpowiedź
Popieram mogli to inaczej rozwiązać ( nawet sam zapis ) , lecz jeśli zdarzył się misscast gdy rzucamy z ostatnich kostek, nie dodajemy tej kostki, więc to by promowalo rzucanie ostatnich czarów z 5 kostek bo misscasta byłby potencjalnie słabszy

Witam,
Pytanie z 8edycji:
Walka dwóch jednostek
Jednostka A w hordzie walczy z jednym potworem i przegrywa. Robi reform po przegranej walce. Czy może przesunąć się w bok tak , żeby np przesunąć się z jednego rogu podstawki (hordy ) do drugiego?
Pasywka z magii ogrów. Przy udanym rzuceniu czaru dostaję się +1 do rzutu czaru i dispela czy tylko do jednego? Mogę zdecydować się żeby to było skumulowane?
Pytanie z 8edycji:
Walka dwóch jednostek
Jednostka A w hordzie walczy z jednym potworem i przegrywa. Robi reform po przegranej walce. Czy może przesunąć się w bok tak , żeby np przesunąć się z jednego rogu podstawki (hordy ) do drugiego?
Pasywka z magii ogrów. Przy udanym rzuceniu czaru dostaję się +1 do rzutu czaru i dispela czy tylko do jednego? Mogę zdecydować się żeby to było skumulowane?
Jeśli dobrze pamiętam to reform robisz jak chcesz, byle ilość modeli w styku przed i po się zgadzała i byle nie wyjąć żadnego bohatera z walki.valve pisze:Witam,
Pytanie z 8edycji:
Walka dwóch jednostek
+1 z atrybutu ogrowego działa na pierwszy rzut na dispell LUB cast ale tylko na tym magu. Czyli dostajesz bonus w swojej fazie magii i albo użyjesz go na następny czar tym magiem albo na najbliższe zbijanie tym magiem, nie na oba. No i kumulować atrybutów fizycznie nie możesz, bo jak rzucisz następny czar to zużywasz pierwszy bonus czy chcesz czy nie.
Maciek