Początek z dwarfami

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Menace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Menace »

Tak właśnie staram się robić, jednakże czasem się nie udaje

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ewentualnie możesz jeszcze wystawić np baliste-pułapke wybuchająca gdzieś na boku lub dac obsłudze unbreakable lub +1 CR... wtedy potrzymają przeciwnika ze dwie tury i masz szanse wbić mu sie w tyłek czymś innym... akurat krzaty mają sporo możliwości dzięki swobodzie składania runów...

wyjściem które ja ostatnio testuje to zabójca smoków biegający samopas wokół maszyn i pilnujący by nic sie do nich nie zblizyło... a jak już sie zblizy to żeby to był ostatni wypad przeciwnika :)

Awatar użytkownika
Menace

Jeszcze, jedno - wolicie bardziej używać tarcz czy GW ?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

to zalezy... jak grasz z armiami strzelającymi to tarcza na wszystkim co sie da jest podstawą... ja ogólnie preferuje tarcze bo przeciwnika wole łamać przez static CR a do nabijania ran mam bohaterów z GW i As 1+ z przerzutem najczęściej :)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Thane: GW; Szmit shield; Dragon slayer zalezy z kim walczy; Lord GW; Runelord shield; Deamon slayer patrz Dragon slayer; ME Gw

Poza tym w oddzialach shieldy tylko i wylacznie... GW sie nie oplaca... Czasem ale rzadko uzywam GW na hammererersach ale to jak ja szarzuje lub jesli walcze z jakimis gobosami... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Ruszkol
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ruszkol »

@Rakso - u mnie biegający samopas jako ochroniarz slayer ostatnio pogonił great eagla a potem shadow warriorów

IMHO to lepsza opcja na ochronę maszyn niż pakowanie w nie runów

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

a dajesz gołego czy z runami?

Awatar użytkownika
Menace

Dzisiaj zagrałem na katapultach i stwierdzam , że sprawdziły się dobrze ( tylko na początku sciągnąłem sobie żyrokopter, bo mnie zniosło i źle wymierzyłem ;p).

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

zdarza się... pamiętam jak w jednej turze zdjąlem całą 16 DE z włóczniami (jeszcze za czasów kwadracików 4x4 modele) a w następnej turze trafiłem identycznie tylko, że w środek moich longbeardów i... zdjąlem jednego :D

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ja nie grałem 2 lata na katapultach bo jak pierwszy raz wystawiłem to sam se zdjąłem 12 warriorów - stwierdziłem że to kicha straszna i wole armatke osz ja durny byłem jak but - nic nie zastąpi miny przeciwnika jak przykłada się placek na środek klocka piechoty i wychodzi 13 hitów na 4+ i 5 bankowych a potem jak ściąga pół klocka :twisted: albo jak smok schodzi od jednego strzała :P a co jest jak się ma 3 katapki :D uwielbiam to :D

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

z tego co zaczynam kminic to najbardziej pasuja mi na 2k dwie klopy i dwa organki

pytanko: czy runy na maszynkach obowiazuja takie same zasady jak u bohaterow?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Rzeczywiście lepiej będzie jak kupisz podręcznik alba ściągniesz z muła... bez tego ani rusz. A zasady do run sa takie same dla wszystkiego - maszyn herosów sztandarów...

Awatar użytkownika
Menace

Ja tam wole grać na żyrku raczej niż dwóch organkach. Może i mamy jakieś słabsze strzelanie, ale dodaje uroku ( blokuje marsze, może sciągać fasty, gania uciekające jednostki no i imo ma fajną figurkę)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dokładnie... gyros jest najbardziej wypasioną machiną krasnoludzką... jak mam tylko 2 sloty rare to zawsze go biore :)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

nie podpowiadajcie człowiekowi klimatycznych rozp bo dostanie w dupe 5 masakr pod rząd i zostawi warhamca...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

ok... to weź... 2 katapulty, albo i 3, 2 organki, kloce warriorów, longbeardów (najlepiej jakoś w centrum żeby cała armia miała przerzuty paniki), hammerersów, runelorda z kowadłem, BSB zapuszkowanego i runesmitha generała... ustawiasz wszystko w rogu tak żeby kloce osłaniały machiny i jedziesz bez problemu...

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Żyros Powa! Zyros jest zajebisty... Ale na poczatek rzeczywiscie raczej 2x organy... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Rakso_The_Slayer pisze:ok... to weź... 2 katapulty, albo i 3, 2 organki, kloce warriorów, longbeardów (najlepiej jakoś w centrum żeby cała armia miała przerzuty paniki), hammerersów, runelorda z kowadłem, BSB zapuszkowanego i runesmitha generała... ustawiasz wszystko w rogu tak żeby kloce osłaniały machiny i jedziesz bez problemu...
i można jeszcze na hamerersach 5+ warda od strzelania na wszystko w 6" - czyli przy tym ustawieniu na całą armie :twisted: to jest przykład dwarfowego PG - sam na tym gram już pare lat :D hehehe :wink:
pzdr :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no fakt... sztandar dobry, sam go wystawiałem jak miałem do czynienia z imperium na 4 działach, 3 magach, czołgu i 30 handgunersach... ratował dupsko ;)

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

zagralem dzis moje dwie pierwsze bitewki dwarfami i to dwa razy z WE, i tak raz bylo 15:5 a raz 12:8 do przodu.
Najwiecej problemu sprawialy mi 4 dyszki driad ktore nawet po 3-4 sie gdzie bokami przeciskaly.
na we o wiele lepsi niz kuszole sa thundzi, 3 katapy z plonacymi atakami rzadza.
wlasciwie dwa dobrze przypakowane kloce wystarcza., plus dyszka warriorow z gw
Ostatnio zmieniony 10 gru 2007, o 09:27 przez DolmiR, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ