Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Wymień witchki .Są za drogie na tą chwile . Może na korsarzy?
''If you show your teeth, bite''
Dlaczego? 30 witchek z ap kosztuje 870 punktów. Jakieś 35 drożej niż w 8mej edycji. Ja na nich grałem i było bardzo ok. Do tego boosty z kotła i mysle, ze mozna testować. Co maja w sobie korsarze? Tego sejwa ? duzo mniejsza wartość bojowa. Dla mnie cieżko stwierdzić czy sa aż tak niegrywalne. Zależy do jakiej rozpy.
Są tu jakieś wariaty które składały rozpy na smoku? Korci mnie opcja smok + mantysia, ale nie przemawia do mnie jakoś opcja grania bez magii, choć bez lusta to niestety już nigdy nie będzie to samo Ma ktoś już jakieś doświadczenia?
I believe in Honour.!
Moje poszukiwania optymalnej rozpiski są już bliskie sukcesu. Wczoraj miałem przyjemność rozbić bretońskie rycerstwo 20:0 trochę szachowania i przewaga odginaczek zapewniły mi przyjemną rozgrywkę, jakoś nie brakowało mi fazy magii własnej a w przeciwnika czułem się dość pewnie mając scrolla na czarną godzinę, wykorzystanego dokładnie w kulminacyjnym momencie. Włócznie, 2x COK, hydra, harpie i oczywiście nabh na generale, bowiem to akurat zmodyfikowałem. Zastanawiam się nadal nad rydwanem na którym siedzi lord i czy nie lepiej kusz na DR zamienić, ale to zawsze 2 scoringi w rezerwie;)
Triclinium Thoruniensis
Nie zawsze był w topce i nie zawsze miał kloc wiczek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ja jestem Zmiesciłem Smoka + 2 x Mantysie obydwie z sv 2+ i 4++Zeppelin pisze:Są tu jakieś wariaty które składały rozpy na smoku? Korci mnie opcja smok + mantysia, ale nie przemawia do mnie jakoś opcja grania bez magii, choć bez lusta to niestety już nigdy nie będzie to samo Ma ktoś już jakieś doświadczenia?
Czułem się jak w 2014 kiedy zajeżdzałem sobie dwoma smokami
Tak, aby obydwie.miały 2+/4+ jedna musi być z regena.
Jesli chodzi o złożenie to samo pokombinujcie:) jestem zdania ze mount protection na mantysiach to ruch w dobra stronę i byc może będą wystawialne, natomiast konkurencja jest dość spora..
Jesli chodzi o złożenie to samo pokombinujcie:) jestem zdania ze mount protection na mantysiach to ruch w dobra stronę i byc może będą wystawialne, natomiast konkurencja jest dość spora..