Kolory skavenów
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Kolory skavenów
Właśnie zabieram się do malowania 3 regimentów skaenów, ale nie wiem jakich kolorów urzyć. Do futra używam bestial brown, do skóry dwarf/elf flesh + bleached bone, broń/zbroje kolorami metalicznymi, ale nie wiem co z ubraniem Czy zielony albo fioletowy kolor bedzie pasować
moze
IMO zielony bardziej niz fiolet
IMO zielony bardziej niz fiolet
Fiolet też ładnie wygląda. Był ostatnio w glarii jakiś klocek fioletowych szczurów malowany bodajże dla Motora.
Zielony na ubrania albo czerwony - tez to wtedy fajnie wyglada.
Odnosnie futra polecam - schorched brown , vermin brown , vermin + vomit najlepiej mocnym overbrushem.
SKore maluje tak - baza vermin brown , na to od razu vomit i dodaje do vomita bialego - 2-3 warstwy.
Odnosnie futra polecam - schorched brown , vermin brown , vermin + vomit najlepiej mocnym overbrushem.
SKore maluje tak - baza vermin brown , na to od razu vomit i dodaje do vomita bialego - 2-3 warstwy.
ja skavow maluje tak:
futro - czarny(podklad) -> bestial brown (drybrush) -> snakebite leather (drybrush) -> brown wash (wash delikatnie w zaglebienia)
skóra - czarny (podklad) -> vomit brown (drybrush) -> dwarf flesh -> flesh wash (wash w delikatnie zagłębienia i miejsca łączenia się skóry z futrem)
ciuszki - czarny (podkład) -> różne odcienie i mieszanki brązowego (szaro-brązowy, zielono brązowy, ale najlepiej po prostu brązowy w różnych wariantach - od dwarf flesha do scorched browna).
no i nieoceniona farbka jest smokey ink firmy valejo. mieszanka brown i armour washu w jednym, doskonale nadaje sie do brudzenia skavenskich ubran, zbori i mieczy.
futro - czarny(podklad) -> bestial brown (drybrush) -> snakebite leather (drybrush) -> brown wash (wash delikatnie w zaglebienia)
skóra - czarny (podklad) -> vomit brown (drybrush) -> dwarf flesh -> flesh wash (wash w delikatnie zagłębienia i miejsca łączenia się skóry z futrem)
ciuszki - czarny (podkład) -> różne odcienie i mieszanki brązowego (szaro-brązowy, zielono brązowy, ale najlepiej po prostu brązowy w różnych wariantach - od dwarf flesha do scorched browna).
no i nieoceniona farbka jest smokey ink firmy valejo. mieszanka brown i armour washu w jednym, doskonale nadaje sie do brudzenia skavenskich ubran, zbori i mieczy.
Ten regiment malowany dla Motora to mojego autorstwa Ja maluję skaveny tak:
skóra- Leather brown (RMS) -> Elf Flesh (C) -> Skull white (C)
futro- Earth Brown (RMS) -> drybrush Leather brownem (RMS)
ciuszki- Red Brick (RMS) -> Skull white (C)
broń/zbroje- Boltgun Metal (C) -> krawędzie mithril silver (C) -> myjemy Brown Inkiem (C)
drewno- Muddy brown (RMS) -> drybrush Earth Brown (RMS)
To chyba tyle
A toto co osiągnąłem- http://www.coolminiornot.com/171943
skóra- Leather brown (RMS) -> Elf Flesh (C) -> Skull white (C)
futro- Earth Brown (RMS) -> drybrush Leather brownem (RMS)
ciuszki- Red Brick (RMS) -> Skull white (C)
broń/zbroje- Boltgun Metal (C) -> krawędzie mithril silver (C) -> myjemy Brown Inkiem (C)
drewno- Muddy brown (RMS) -> drybrush Earth Brown (RMS)
To chyba tyle
A toto co osiągnąłem- http://www.coolminiornot.com/171943