Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Siema,
Zadam Wam ponownie pytanie: Czy ktoś z Was wystawiał/grał/ ma jakies zdanie na temat Hunting Chariota(u) ?
Wydaje się całkiem ok na papierze, mam jednak przeczucie że czegoś mu brakuje ... np. +1 to hit na large targety albo czegoś innego...
Zadam Wam ponownie pytanie: Czy ktoś z Was wystawiał/grał/ ma jakies zdanie na temat Hunting Chariota(u) ?
Wydaje się całkiem ok na papierze, mam jednak przeczucie że czegoś mu brakuje ... np. +1 to hit na large targety albo czegoś innego...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Przeciw monsterom działa lepiej, niż bolec: +1S, nie trzeba go niańczyć aż tak bardzo i ciężej się przed nim schować, chociaż zazwyczaj trafia na 4+. Osobiście wolę bolce ze względu na koszt, ale jeśli zostaje mi kilkadziesiąt ekstra punktów w rozpie, to zamiana 3go bolca na taki rydwan to przyzwoity pomysł, bo łatwiej się wtedy broni pozostałych dwóch.
Imo jedna z lepszych jednostek w booku, przede wszystkim ze wzgledu na wszechstronnosc. Juz samo M9 i S5 na chariocie jest fajne jako support w cc, a to do tego jeszcze strzela. Jakbym mial modele, to bym gral na dwoch, a ze nie lubie proxowac, to nie gram
We can't stop here. This is bat country.
Nic nie popsuli ? ;/ nadal zlozenia piechotne sa premiowane, to zbyt maly nerf jak dla Was? ;/ bicz jest jest chujowy i tyle, co mi z bicza jak mam full rozpe cav, wiec stompy i tak na mnie nie dzialaja... wiec na cholere mi ten bicz... ????
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Panowie, a jak oceniacie bolce obecnie?
Kiedyś na nie non-stop grałem, ale ostatnio mam wrażenie, że przestały się spłacać.
Coraz więcej covera, sporo ambusherów, oficjalne mapki też utrudniają sprawę. Sam już nie wiem
Kiedyś na nie non-stop grałem, ale ostatnio mam wrażenie, że przestały się spłacać.
Coraz więcej covera, sporo ambusherów, oficjalne mapki też utrudniają sprawę. Sam już nie wiem
IMO, obecne zasady dotyczace maszyn strzelajacych dodaly graczom odwagi w wystawianiu wszelkiego rodzaju talatajstwa z TP... wiec pomimo lepszych lub gorszych wynikow, bolce czy hunting chariot zlym wyborem byc nie moga. Nawet jezeli mialyby tylko straszyc... ponownie imo, czy bolce czy charioty sa lepszym wyborem zweryfikuje meta, co jest bardziej przydatne, S7 czy S6 AP6... po trzecie imo, dwa bolce + hunting chariot daje obydwie opcje do wyboru oraz zapewnia ochrone tym pierwszym
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Ale teraz nawet modele z TP mają covera za innymi jednostkami.
Chyba w tej sytuacji lepiej samemu wziąć smoczycho i wyrównać rachunki.
No chyba, że charioty. Te zawsze się mogą ustawić i uciec przed jednstkami. hmm
Chyba w tej sytuacji lepiej samemu wziąć smoczycho i wyrównać rachunki.
No chyba, że charioty. Te zawsze się mogą ustawić i uciec przed jednstkami. hmm
TP mogą miec cover to prawda ale w przypadku Harpunów tylko wtedy jak ustawisz TP za czyms w srednim rozmiarze. Za piechotą i tak nie mają żadnych coverów
Z tego tez powodu na pojedyncze cele harpuny są lepsze od bolcy , gdyz mogą się pozycjonować i większość potworków ranią na 2+
Gorąco polecam!
Z tego tez powodu na pojedyncze cele harpuny są lepsze od bolcy , gdyz mogą się pozycjonować i większość potworków ranią na 2+
Gorąco polecam!