Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
O czym ty piszesz ? ja mówie że ranią na 2+ a trafiają przeważnie na 4+ ale jak dobrze to zrobisz to na 3+ trafiać to żaden problem
Wedlug mnie nie trzeba pisać booka od zera. Zmiany są potrzebne,ale nie takie drastyczne!Talladil pisze:Jakas tu dziwna cisza w kontekscie ostatnich wydarzen nikogo nie ruszyla informacja, ze robia naszego booka od nowa ?
''If you show your teeth, bite''
Informacja o nowym booku bardzo mnie smuci, wielka przeprawa przez poprzednie niespodzianki i wreszcie możliwość wystawienia grywalnej rozpiski, która nie jest samograjem, ale pozwala przy dobrej taktyce wykręcić przyjemne wyniki z każdą armią, hmmm zmiany powinny być co najwyżej kosmetyczne. Zaś wszystko zmierzało powoli we właściwym kierunku.
Triclinium Thoruniensis
Obawiam sie ,że sisterki zostaną kompletnie zmienione bo ludzie marudzą iż nie są grywalne :/
Jeśli chodzi o krakena to moim zdaniem dostanie małego boosta inicjatywy bo każdy w nim widzi model kontrujący inne monstery ,a w obecnej formie jest troche zawolny.
Jeśli chodzi o krakena to moim zdaniem dostanie małego boosta inicjatywy bo każdy w nim widzi model kontrujący inne monstery ,a w obecnej formie jest troche zawolny.
''If you show your teeth, bite''
Tak szczerze, umówmy się z rzeczy które są NIEwystawialne są potrzebne minimalne poprawki:
Kraken 380 pkt (+20 pkt) - za +1 do I , +1 do SV
Hunting Chariot 140 pkt ( +10 pkt) - za D3 +1 ran przeciwko TP
Sisterki (cena taka jaka jest ) - za light troops i scoring unit ( tak jak tancerze mają w SE )
Medusa (cena taka jaka jest) - mozliwosć zrobienia unitu do 3 oraz scoring
Reszta jednostek według mnie nie wymaga absolutnie żadnych poprawek i jest w 100% grywalna( na temat magic itemsów nie wypowiadam się gdyz mogły by całkowicie zniknąć).
Co do kultów i tytułów (beastmaster/Fleet Comander) powinny zostać całkowicie przebudowane i na to własnie liczę że w nowym booku ujżę zupełnie inną ich odsłonę.
Kraken 380 pkt (+20 pkt) - za +1 do I , +1 do SV
Hunting Chariot 140 pkt ( +10 pkt) - za D3 +1 ran przeciwko TP
Sisterki (cena taka jaka jest ) - za light troops i scoring unit ( tak jak tancerze mają w SE )
Medusa (cena taka jaka jest) - mozliwosć zrobienia unitu do 3 oraz scoring
Reszta jednostek według mnie nie wymaga absolutnie żadnych poprawek i jest w 100% grywalna( na temat magic itemsów nie wypowiadam się gdyz mogły by całkowicie zniknąć).
Co do kultów i tytułów (beastmaster/Fleet Comander) powinny zostać całkowicie przebudowane i na to własnie liczę że w nowym booku ujżę zupełnie inną ich odsłonę.
Dla beastmastera sytą opcją byłoby albo wystawienie jednego oddziału COK w sekcji core albo +1A w szarży dla COK w którym pomyka.
Kraken powinien mieć jakiegoś warda na 5+ albo sv ale 2+ i faktycznie dużo więcej inicjatywy zaś bez 5 armia nasza nie powinna wychodzić z mroźnego domu;)
Kraken powinien mieć jakiegoś warda na 5+ albo sv ale 2+ i faktycznie dużo więcej inicjatywy zaś bez 5 armia nasza nie powinna wychodzić z mroźnego domu;)
Triclinium Thoruniensis
Coki w core nie przejdą. W takich ograch można było mieć huntera generała i yeti w core, ale już to wykreślili, więc widać idą w inną stronę.
Mogliby zrobić armie tematyczne, np. jak jakiś generał to core 20% ale nie można mieć maszyn ani rydwanów czy coś takiego.
Mogliby zrobić armie tematyczne, np. jak jakiś generał to core 20% ale nie można mieć maszyn ani rydwanów czy coś takiego.
- wind_sower
- Masakrator
Powiem szczerze, nie przyjęło by się to dobrze, na początku już próbowali takich myków, bierzesz to, to nie możesz tego i tego i jakoś też się z tego wycofali
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com