Rozumiem, że myślisz o lordzie wrathowym z naszym mieczykiem za 130 pkt?
Zaproponuj jakieś złożenie proszę, ja to widzę tak: lord wrath, DM, lucky shield + przerzuty pancerzy + mieczyk za 130 pkt.
A generalnie oczywiście, że jest do wygrania, nie chcę pisać banialuków, ale jak każda bitka..
Idea z ogarnianiem wszystkiego, a potem kanapka na główny kloc jest mi znana też w praktyce i racja, inaczej się nie da, ale rzeź straszna żeby to tak ustawić w tym przypadku (przy moim poziomie oczywiście:).
Tak jak wspominał Jędrul - tam nie ma (poza gnoblarami) łatwiótkich "śmieci" do pozamiatania, mój kolega również bardzo dobrze ogarnia frenzy na mamutach i nie daje się łatwo porobić w tym temacie.
Poza tym mamut ma Ld8, stubbor i przerzut na całej armii z hellfista + moruny również z ld8 i fistami przy dużym T i W powodują, że muszę im poświęcić więcej uwagi żeby zamieść.
Dookoła biegają huntery (pamiętaj, że na monstery ładują strzała z S6 d3 ran + S5 d3 ran od mamutów, więc kmina z monsterami na nich jest ryzykowna) z M8 Ld9 na tuskerze oba i jeden z regeną 4+ sv2+ i przerzutem zranień w niego + bsb na całym stole = tłuką i blokują moje "średniaki", które w planie miały ogarnać do okoła głównego kloca.
Jest wymagająco

Macie jakieś inne pomysły ?