Witam
Czy ktoś z was używa takiego wynalazku ?? Kiedyś jak byłem mały widziałem taką zabawkę w modelarni, przypominała zwykły stelaż z drutem rozpiętym między ramionami i wtyczką do prądu. Pytanie czy ktoś wie jak to zrobić względnie podjął by się zrobienia na zamówienie.
Jeśli macie takie zabawki podeślijcie fotki i opis jak zrobić własny.
Cięcie styropianu - maszynka z drutu oporowego.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Cięcie styropianu - maszynka z drutu oporowego.
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Czasem można na to trafić w sklepach modelarskich lub typu Obi. Nie umiem teraz znaleźć, ale kiedyś trafiłem na poradnik "jak zrobić" o tym na youtubie.Cerverius pisze:Witam
Czy ktoś z was używa takiego wynalazku ?? Kiedyś jak byłem mały widziałem taką zabawkę w modelarni, przypominała zwykły stelaż z drutem rozpiętym między ramionami i wtyczką do prądu. Pytanie czy ktoś wie jak to zrobić względnie podjął by się zrobienia na zamówienie.
Jeśli macie takie zabawki podeślijcie fotki i opis jak zrobić własny.
Maciej Różalski
MALUJĘ FIGURKI: Cennik, galeria, zasady
Wykonuję i sprzedaję makiety terenów.Szczegóły na blogu.
wiem wiem na YT jest tego pełno ale wszystkie sie tycza cięcia styropianu 10cm i grubszych przy robieniu ocieplenia a mi az taka duza moc nie jest potrzebna
Potrzebuje małego precyzyjnego narzędzia do makiet itp
na allegro można kupić takie za około 100 zł ale jak już pisałem wcześniej widziałem takie zabawki na żywo i nie są warte 100zł ceny z allegro szukam tańszego wyjścia
Potrzebuje małego precyzyjnego narzędzia do makiet itp
na allegro można kupić takie za około 100 zł ale jak już pisałem wcześniej widziałem takie zabawki na żywo i nie są warte 100zł ceny z allegro szukam tańszego wyjścia
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
To było właśnie do makiet.
Maciej Różalski
- wind_sower
- Masakrator
Bierzesz drut i podłączasz do 9 woltowej baterii. Drut się nagrzewa i tnie styropian. Na youtubie pełno takich poradników
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Nie spodziewałem się że rozwiązanie może być aż tak prostewind_sower pisze:Bierzesz drut i podłączasz do 9 woltowej baterii. Drut się nagrzewa i tnie styropian. Na youtubie pełno takich poradników
spodziewałem się jakiejś bardziej skomplikowanej zasady działania
Ale faktycznie działa tyle że 9V okazało się za słabe podłączyłem do prostownika od akumulatora 12V i jest lux malina tnie jak masełko.
Dzięki